Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Monday, December 19, 2016

Ole-ole from Dubai & Kuala Lumpur

From Dubai and Kuala Lumpur with love hehe

Kylie Lipstick, kurma & beg souvenirs dari Dubai :D Alhamdulillah terima kasih sepupu.

Chocolatesssss were from Kuala Lumpur sharing among the sisters. Random picked je hehe

Diorang berkumpul dengan family dirumah masa tu, I was at inlaws home. So nda sempat kn jumpa dan dengar kisah vacation yg siuk-siuk disana. Items ni pun kenang-kenangan dari sana kan. Much love! Ahamdulillah.

Sunday, December 18, 2016

Jualan Kecil-Kecilan

Masa bujang aktif jualan kecil-kecilan barangan Tupperware. Lepas kahwin ni slow dah ambil stok Tupperware diBusiness Centre, Miri. Nda larat lagi sejak dua menjak ni hehe. So masani part time assist husband dengan jualan barangan baju kanak2 dan dewasa. So far so good dengan rezeki. Ni la termampu dibuat sementara daya ku nda berapa kan kuat. Help out husband yg termampunya.

Alhamdulillah bulan Disember ni, dapat join jualan expo lagi. Minggu lepas baru selesai utk kedua-dua expo yg mula awal bulan. Insha Allah soon join lagi next events yg ada.

Jualan “Maritah ke-LLRC Siri-8” berlangsung diLiang Lumut, Kuala Belait. Dekat dengan kawasan perumahan husband. Mula 6hb hingga 11hb Disember 2016. Sewa 1 rail sahaja. Barangan yg ditawarkan baju dan seluar kanak-kanak sahaja. Alhamdulillah dengan sales dari sana.





Second expo was “Mega Carnival Expo 2016” berlangsung diStadium Tertutup, Berakas. Mula 8hb hingga 13 Disember 2016 lepas. Special appearance was artist dari Malaysia, Fattah Amin. Expo ni jua menganjurkan kempen derma 10,000 buku tulis bagi anak-anak yg kurang berkemampuan yg berdaftar. Sewa 1 cube lot, rail yg dihajati full booked. Hanya dapat put on sale small items yg dapat masuk 1 cube. Tapi Alhamdulillah jua sales dari sini.




Friday, December 9, 2016

i'm BACK again :D

Assalamualaikum semua.

Berapa bulan bersarang sudah Blogku ni.

Minta maaf kalau ada yg menunggu sambungan Post yg tergendala, topik dan info2 yg patut dikongsi sudah.

Sebagai 1st Post setelah lama menghilang hehe.. dengan ini more GOOD THINGS will be shared here soon inshaAllah

Alhamdulillah kami sedang menanti kelahiran anak sulung kami bulan April tahun depan 2017, inshaAllah doa kan yg baik2 ok.

Minggu ni alhamdulillah Our Junior is 22weeks :D

Dengan rezeki ini, apa yg dirancang & patut dilaksanakan awal tahun ni have to put on hold until the right time comes. This means my personal ambition ye hehe. InshaAllah.

Now jua dengan rasminya jua dah bergelar Housewife. Keputusan yg payah dibuat tapi terpaksa jua atas byk sebab.

Nanti kongsi cerita lagi ok!