Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Wednesday, September 22, 2010

Kesinambungan raya

......sambung lagi aa

ni kan ceta pasal BAJU RAYA.

Wah taun ni, tengok2 baju2 org beraya tu very the vassss vasss le (rendah diri la plg bila liat baju sendiri time beraya ni). BAJU RAYA PEREMPUAN mmg byk design & fesyen terkini, cantik2, lawa2, beKelip2 dan meriah semeriahnya. Nda pasti plg brapa harga memotong sepasang baju atu aa hehe rahsia sendiri la tu.

Bagi diri ani, memotong baju last minit (kes telupa hantar awal2) lagipun kain disediakan untuk raya pun hanya 2 saja. Ntah nda brapa rasa excited kan begaya melaram bnr, tapi excited kan organizing stuff & tolong2 drumah adala plg hehehe...yela parents dah berUmor, terasa durang nda larat g kn kraja berat, prepare itu ini so kami la yg merangkap anak2 ani mengambil tugas apa yg patot dirumah. Syukur, walopun persediaan dirumah untuk raya taun ni nda setanding penyediaan taun2 lps tapi kira oke la bagi kami skluarga. Nasib baikla managerku offer ambil cuti before raya, dpt jua tolong itu ini. Sedih jua time posa kraja jam biasa and balik pun jam biasa (org dh prepare bebuka posa, aku baru masuk pintu rumah hikhikhik), ndadpt kan tolong prepare mknan berbuka & tolong2 dirumah. Anyway, baju rayaku simple je sebab tudungku cukup dah liplapliplap-nya hahaha.

Kalo BAJU RAYA LELAKI plg, fesyen still maintain ketradisiannya tapi kan...bab kaler2 mmg unik & very the modern lagi menceriakan mood beraya. Bagi org kesayanganku, pilih kaler yg belom pernah ada. Taun ni prepared 1 je, sebab 1st day raya kraja then as usual mcm taun2 lps nda brapa beraya bnr. At least every year ada baju raya la katanya hehe (kes nyamal sebab time raya kraja sja hehe). Kesian jua jemputan openhouse kwn2 byk nda sempat dtg sebab timing clash dgn kraja.

Hehehe i suka liat baju2 kids yg tgh beraya atu jua. Kalo baby even baju casual pun kiut miut. Apalagi kalo pakai baju cara mlayu or baju kurung hehe lagi ku capat2 capai pipi durang kan ngubit kekiutan (jgn mara aa kpd parents-nya yg tekana atu) hehe...

sampai sini dulu..........

No comments:

Post a Comment