Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Monday, September 6, 2010

Raya Preparation Checklist

Salam kamu kamu smua. . .Raya dlm kurang seminggu dah ni. Mcm mana dgn preparation kamu drumah kn raya ni? Dh prepared smua?

As for myself, alum complete. Kn buat byk perkara tapi mcm nada byk masa diri ani. Mana kraja, sibuk routine harian, kejar masa tarawih, curi masa utk rehat hehehe mcm pendek sja masa sehari dlm bulan posa ni kn. . .tupka tupka (tutup buka='tutup mata buka mata' hehe) nda terasa saje dh complete 24jam.

Anyway, yg penting preparation perlu ada time kn raya ni. Mcm2 keinginan brg kn dbali and mcm atu jua mcm2 hal kn dbuat. Nda tah kira either kraja kn dbuat together with the fmily member ka as long perlu dbuat before raya ne. . .


My not-so-complete list to do within these 2weeks kn raya ni -

  • Bersihkn rumah le (inside & out); perlu pikirkn interior house kn rePaint ka, sumtin kn dDrill ka, pasang cucul ka & outside potong rumput and susun2 pasu pokok bunga mama hehe
  • Kalo ada biskut or cake mau buat, pilih2 awal which one, then list-out kn bahan2 or brg perlu dbali spaya nda telebih blanja time dSupermarket nanti
  • Survey2 minuman for raya, dh satisfied kadai mana kn mbali bru bli dsana
  • Cakes, kek roll ka, biskut ka and resepi mana yg susah kn dbuat atu order in advance, and within this last 2wks kn raya ni bole follow-up or collect dari the maker
  • Check baju raya kamu odw kn siap ka alum, kalo dh. . .bole fitting mebe ada tesalah ukuran diorang jait
  • Kluarkn brg2 kontena or balang utk simpan kek, biskut, kropok korpokan, gula2 kmu yg dri raya taun lps kmu smpn tu. Kalo bole dpakai masih jgn bali yg baru, unless ada yg pacah or apa then bali utk replace yg ndadpt pakai atu sja
  • Cuci lapik2-kan utk meja ka krusi ka apa. . .
  • Bersihkan accesories dlm rumah. Kalo ada masa jua, rearrange tarus meja krusi dbilik tamu
  • Mana simple2 works yg left out atu bole siapkn within the last week before raya ni k
So minggu ni, will be completing works yg belum terbuat tu.
 
Kamu kamu mcm mana byk g?

Happy cleaning, organizing and rearranging stuff alls =)

No comments:

Post a Comment