Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Saturday, October 30, 2010

Musimnya agaknya. . .

Minggu lps few of my family members kana serang demam. Adeh...bunyi mcm dlm pemberontakan la plg hehe. Disebabkan cuaca? Adala jua ujan panas ujan panas beganti masa time ani nda menentu. For sure, kitani patot blame the immune system bdn kita je la kan.

Lps sja minggu lps, awal minggu ni my ibu tersayang damam. Sian ambil cuti kraja jua la mama, eventho jarang mama kan cuti kraja sakit ani.

In my family, kalo dh damam mcmani ni gerenti stok ubat, vitamins & periuk bubur keliatan bnr didapur. Pada yg sihat walafiat atu, tantu tah btnya "sapa damam?" time melawat keDapur atu. Hehe...apalagi my adik2 lelaki atu, mau ta jua join mkn bubur yg ada ditambak. Jarang2 jua bubur nasi ani dimasak melainkan ada yg damam dirumah atau taisliur bnr dh kn mkn mknan lembut.

Anyway, kira2 smlm blik kraja rasa bdn mcm nda brapa steady je...napa aa?? Malar pikir2.. Ingatkn lalah lps kraja ni. Pikir punya pikir..aduh! Ini sah simptom2 kan kana serang ni. Apalagi, takut bnr dh diri ani kn damam tarus tah ku cuba tepis haha semangatku smlm atu, rasa jua nda mau sakit. Sapa jua mau kan kan kan... Lps masak mkn mlm (yala dh akhir mlm, kn mkn masak sendiri la hehe), terus mkn panadol legakan pening kepala & akhir skali minum Ribena panas2 sebelum masuk tido. Huh selesanye keronkong ku... Minum ribena panas ani, nda ingat la plg sapa yg kasi tau ia baik utk melegakan temperature bdn time damam, selesema atau batuk2. Tapi mmg melegakan.

Hopefully, walopun bgn pagi ni rasa masih lemah bdn sikit tapi insyaAllah nda kan demam. Aku tak mau, aku tak mau! Hahaha. . .brekfes pagi ni still menu biasa...bukan bubur ye.

Oke...apa kata kitani harini mengingati bersama "mencegah lebih baik drpd mengubati".

Selamat berhujung minggu semua =)

No comments:

Post a Comment