Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Tuesday, August 31, 2010

Thursday, August 26, 2010

Ramadan ke-15

Syukur Alhamdulillah Brunei arini dah masuk hari ke-15 tani berpuasa. Arini jua pekerja Govt. receive pay. Memudahkan lagi kan ready2 beli brg keperluan awal utk raya & variety makanan for family sungkai.

Apa2 pun jn shopping berabis krg jeles pekerja Private Sectors hehe. . .

Take Care all.

Thursday, August 12, 2010

Dah Posa Dah Arini

"Selamat BerPuasa Muslimin & Muslimat sekalian.
Smoga Ibadah Puasa Ramadan Kita Tahun Ini Akan diTerima Oleh-Nya. Amin..."


Sahaja aku puasa esok hari pada bulan Ramadan tahun ini kerana Allah Ta'ala.


Ps: Apa kata kita tengok buku resepi mau masak apa hari ni hehe...

Tuesday, August 10, 2010

Hari menentukan posa

Slamat pagi ols =) dan Slamat dtg Ramadan AlMubarak

Later ptg krg Brunei kan menentukan esok posa ka nda. Kmu teka posa ke nda?
Hehe Apa2 pun kita terima ja la apa2 keputusan mlm krg ok...jn kusut

Anyway kn brought up al-kisah bulan Ramadan ne. Ani what ive observed for years la...Kebiasaannya bulan ne, ols ibu ibu dan bapa bapa kan rajin lawat2 n shopping2 diBookshops mana2 yg berdekatan. Js to survey and balikan books or 'mind' games for their children. Not only for their children la, maybe as for themselves buku2 resepi and buku2 ilmiah. Bulan ane tah jua bagus untuk mengasah lagi tabiat membaca diKalangan kitani.

Apa kata kitani pikir2 aktiviti apa g yg biasa org kitani buat diBulan Ramadan ani slain beramal ibadat...

Tuesday, August 3, 2010

Sejenak while driving: Bida matamu aa...

Again while driving haritu...annoying habit org kitani kalo nda main tunjuk2 jari, expresi mua gerenti ada. But this time not my fault! He intentionally memajal makan jln org then org lain jadiknnya mangsa kesalahan sendiri. Baik udah org make way for u to go ahead...sja the reason spaya engko jln jauh2 n taknak tengok muka engko lagik! Banar ta org ani ey, bek jua mikirkn my respect to org lebih tua ani still menebal dlm diri ani f nda adui ma...free sumpah na pedah2 kn kn kn. Anyway, yala kn org dh bagi jln. Then jln sja la. Ani nda, pause lagi menunjuk2 org and memaraki lagi matanya tu. Huh...tahniah ey anda udah berjaya meng'exercise'kn mata anda beberapa kali hehehe. Diri nda plg marah kn apa, js geram n annoyed sja with that attitude. To the man, na pyhkn memaraki or tebeliakkn mata aa...bida nda lawa ey.

So kita2 diLuar sana, apa kata kita harini exercise mata pandang kiri & kanan bila time tido...eh salah, time lintas jln. Hati2 pandang memandang jgn sampai teCramp hehe....