Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Friday, December 24, 2010

Product Review: Ginvera Marvel Gel

Ginvera Marvel Gel Blackheads Remover.


Baru skrg ada chance mencoba produk ni. Beli baru2 ni jua. Dari dulu lagi kan cuba sebab tepikat dgn advert dlm magazine2 tapi dulu packaging warna putih skrg dh hijo muda.  

Ginvera Marvel Gel ni bole guna time kan cuci muka so bole balik2 guna. Masa mula2 guna mmg rasa mcm scrub biasa sja. Kalo pengunaan scrub lain, perlu jarang2 guna sebab kan remove dead cells kn tapi ani bole frequently. Amat berkesan mengupas 'gently' kulit2 mati dimuka & remove black/whiteheads.

Muka saya jenis oily sikit, ada bekas2 jerawat sikit & kulit2 mati sikit dan ada  bebrapa oilseed yg degil hehe...Seminggu pengunaan Ginvera Marvel Gel:
  • 1st & 2nd Day= Biasa je hehe. Mcm guna soft scrub plg. Dead cells ada dah tekupas. Happy dgn effectnya. . .excited waiting the next effect lagi.
  • 3rd Day =  Hidung ada 'light itch' tapi bukan serius sgt sebab rasanya blackheads kan tekluar. 
    •  4th Day = Oilseeds saya dah tekupas yay!!! Happy dgn effect ni jua. Tekstur kulit muka makin ok, kulit tmpt bekas jerawat semakin pulih & muka dh nda brapa beminyak diSiang hari.
    • 5th Day - 7th Day = Dead cells & kulit bekas jerawat beransur hilang.
      • Now (Almost 2weeks) = Kulit semakin sihat je hehehe. . . akan terus mengunakan sehingga habis satu tube atu hehe. . . 
      Adik pun guna Ginvera Marvel Gel saya, effectnya = mukanya ada whiteheads & bekas jerawat. whiteheads-nya dh tekupas jua. atu yg balik2 ya kn guna sama huhu...

      Disyorkan pada anda yg ingin mencoba produk ni. Saya first time user & happy dgn effectnya. Mudahan anda jua. . .sila bagi komen jika anda mengunakn Ginvera Marvel Gel ni jua ok =)

      Wednesday, December 22, 2010

      Semoga Urusan DiPermudahkan

      Dengan nama ALLAH Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

      "Ya Allah, tidak ada kemudahan kecuali sesuatu yang Engkau permudahkan, Engkau menjadikan kedukaan itu mudah sekiranya Engkau kehendaki.”

      Amin...


      Hati rasa gumbira. . .urusan hari ini lancar dilaksanakan seperti dirancangkan. Alhamdulillah semoga selesai sedaya ku. Ndapa pun, hari esok ada lagi. . . =)

      Tuesday, December 21, 2010

      Perlahan perlahan ku gagahi

      Salam hai semua semua =)

      Perlu ada semangat utk berbuat sesuatu ni kan. Betol kn? Kalo nda, ndala ku kuatkn hati ni...ku gagahi diri ani semata kn sembuh capat sepenuhnya.Dengan keadaan diri masa ni, gerenti pasti la belom dpt begerak sepantas mcm sebelom ni. Buat kaja atu ani, pigi sana sini adoi skajap ja rasa pusing semacam.

      Ndapa..ndapa..ku sabar saja. Dlm tgh berehat & menempuhi rutin harian dan pekerjaan ku (chewah napa aku bunyi mcm serius je arini..hehe).... Risau jua dgn persiapan majlisku hujung bulan ni. Persiapan mmg dh ku siapkan perlahan2 apa yg patot disiapkn awal. Tapi ada jua yg belom tersedia atu, rasa geram jua kn disiapkn. Insya'Allah esok2 aku mulakan buat. Gaya nya harini kena rehat cukup2 utk energy esok hari.

      Calinya, fiance2be dtg visit. Dlm our discussion, tetiba fiance2be tersentak skajap! Ingatkn apala... Saspen saja. Rupanya, fiance2be tekajut dlm 10days je kami kan engaged meaning nextweek le tu. Baru teringat tarikh dah dekat. Adoi...kalo nikah lagi gabra la fiance2be agaknya hehehe... So weekend lps, smpt kluar jln bli brg yg telupa bli aritu utk the Day.

      Apa pun mudahan dipermudahkan urusan harianku. Amin...

      Teringin sangat kn liat my car for the last time, masani 'tido' diWorkshop dKB la...

      Apa kata kita doa sama2, lapangkn dada dan tenangkn fikiran k. Lain kali lagi aa.

      Friday, December 10, 2010

      Mau cuti sgt...nah terima la

      Salam pembaca sekaliannya

      Hari ni dpt dh begerak byk dh...Alhamdulillah.

      Dpt online sekejap pun jaditah, saja melawat2 blog kwn2. Updating recent stories dri kamu2.

      Ni kan ceta kejadian 4 Disember hari sabtu lalu. Me & fiance2be accident otw to Lumut diJalan Tunggulian. Hadlaju nda selaju mana pun, plahan saja. Yala kan, kitani tah yg hati2 tapi ada jua org lain atu nda kn brapa ingau bnr kn kitani as pengguna jalanraya ani kn.


      Dipendekkan ceta, im still in recovery. Bersyukur boss bole bagi cuti minggu ni utk bnr sembuh physically & mentally. Bnrnya campur tolak campur tolak dgn medical leave kna bagi kira2 seminggu ni aku bercuti. Bukan cuti vacation...cuti sakit le tu. Sian kan...kan mau cuti rehat2, bnr2 ey jadinya cuti Rehat hehe.

      Takes time my chest pain kn sembuh bnr2. Ada yg suggest to take second opinion from another doctor. Tapi dh jumpa pun bebrapa doctor said, ni normal condition lps accident. Diri pun heran apa yg normal nya??? Sampai tido mlm tejaga sakit dada...huh. Normal ke??

      Doakan diriku sembuh sepenuhnya ok.

      Friday, December 3, 2010

      Mau jua ey

      Salam semua

      Apa ni? Kamu kamu tgh santai ka? Mau cuti kerja jua la...rehat rehat, jln jln, tido tido, picnic picnic, baking baking apa lagi aa.......

      Aduh hati mau jua engko kn kuor dri opis ni ponteng kerja aa. Nda baik ni adoi.....