Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Friday, January 14, 2011

My E-Day - Part 2


Part ni kn cerita psl brg2 yg dihantar. Dah tau lelaki kasi 5 brg & perempuan balas dgn 3. Pihak lelaki nda tau ni dgn balasan ku ni, so ani SURPRISE#1 to them & especially to dear fiancé. Balasan dariku smuanya DIY deco sendiri je since lastminit & sikit je tapi rupanya process menghias ni tricky, adui paneng jua dibuatnya mlm seblumnya atu. Ku hargai sgt2 sis & babu2 yg menolong menghias pemberianku buat sidia. Dah ku set kn tema deco buat sidia adalah gold maroon. Yala kn my hantaran deco kaler gold pink hehe realize ka most of the pic byk kaler gold pink jua . . .kebetolan ke? Hehehe. . .

 
Bayangkn la betapa susahnya ku kn sembunyikn brg & preparation kn dbuat ni dari pengetahuan sidia. Mana mengejar masa kn pigi dating dgnnya & curi masa cikit kn cari brg. Tapi Alhamdulillah berbaloi rasanya bila dh slasai smuanya =)

Selepas byk research dgn brg hantaran & deconya. I found this lady’s blog Dinda. Quite informative on her preparations for her special day. Hantaran pun inspired from hers. Thanks to her. Tapi aku nda dpt la kn spend our engagement-budget on the things yg nda diPlan so I guna saja my own savings to prepare my surprise items and other things required for the Day.

Regarding the folders, Yup! Hers very lawa, ordered from this lady Rozi. No doubt her skills & creativity mengagumkn ku. Tapi sedihnya, since aku nada budget for this. Kiranya kn order yg cantik2 belaka adoi memikirkn chargenya pun lawa. Pada yg mampu, very recommended la as it memang lawa bnr her creations and most her clients satisfied jua.  For myself, buat sendiri saja la dgn bahan2 yg cheap2 saje and research mcmmna buat folder diblog blog crafts yg ada. Ni hasilnya. . .quality utk bertahan disimpan lama? nda pasti lagi hehe. . .yg pink for his hantaran list and the other for my permintaan list (inspired from Rozi’s). Thanks to her.


Ani process hias coklet, mula2 kn susun atur saja dgn box2 coklet atu tapi idea sis lagi simple & the type aku suka byk2 sgt2 (apada..suka bnr la tu maksudnya hehe). First lapik dgn crepe paper maroon, then susun coklet toblerone keliling basket & dtengah fererro. Last coklet kisses, tabur saja diatas.

*excuse usul my sis, pandanglah pada kegigihannya hehe* 
 
Lps wrap the basket spaya nada kes betaburan coklet nanti (nda jua bisai kn…time acara sibok2 lagi kn menghias hias). Sis glue renda keliling basket, nampak lebih meriah and last deco glue saja bunga diCorner skali. Dan hasil rupanya mcm ani. . .


Tada. . . .!!! =)
Mulanya reference kn hias lebih kurang mcm ani. Tapi oke la at least kaler match match sgt la tu kn.

*pic hasil google-ing* 

Process hias baju mlayu pun nda tau mcmmana yg bisai disusun. Last2 one of my babu lipat2 then sinjang buat kipas je. My sis idea lagi becali mau kn buat itik. . .apala susah tu! Process pembikinannya? sory ya nda smpt snap. Liat pic seblum ni saja oke.

And, come to SURPRISE#2. Family fiancé tekajut lagi ada cake-cutting session. Ni another gift for dear fiancé on our 5th Anniversary. Ku order especially for our Day ani dan…ofcos flavor cake is his favorite. . .sokolet la apalagi hehe


Dlm kemeriahan majlis ku, ada jua suara2 nda siuk ku dgr atu. Sedih? Memang dlm hati saja tapi pandang2 jeling2 dan tuli kn saja telinga diri hehe melegakn rasa diri jua tu. Ada yg commenting my majlis mmg simple, tapi ndapyhth my side behantaran apa, byk2 kem (hey haloo...4 kem memuatkan smua jmputan terdekat & terpilih and ahli2 rumahku yg kn menjamu mkn dkem okeh) and memotong kek lagi...baru betunang bukannya kawen pun. Dush!!! Yes very true tapi ani MY MAJLIS so aku buat apa yg aku & my fiance mau, bukan kamu yg as jemputan mau dri kami. Kmi sdiakn apa yg patot saja oke. Pada yg mulut laser atu, cubatah biskita perhatikn…jgn kn aku, yg lain lagi grand majlis drg from mine ani. Ikut kemampuan, liat fmily kecik or basar, then carry out the Majlis. Moral of the story. . . . .Sabar sabar. . .

Note to self (importantly to All !): Mmg perkara biasa diHari berlangsungnya majlis terpenting  dlm kluarga atau perkahwinan, ada sja hal kn tejadi diluar kawalan kitani. Sebolehnya, elak atau kurangkn la semampu kitani. Walopun mine ani perkara 'ciput' je...hmmmm tapi menusuk kalbu ku & tuan puan majlis okeh.

Bersambung. . . . .

No comments:

Post a Comment