Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Monday, January 17, 2011

My E-Day - Part 3


Last part of kisah my Majlis. Ni preparation inviting jemputan yg wajib dtg, yg terdekat dgn family & yg terpilih saje. Mohon maaf pada sedara yg tidak dijmput, yg dijmput tapi nda dtg ndapa kmi fhm komitment biskita. Terutama skali pada yg diharapkn dtg dan nda dtg walau dijmput sudah...kami skluarga mmg sedih nda berair mata.....mudahan silaturrahim kitani akan terikat lagi. Buang yg keruh ambil yg jernih.

Maklum dh, jemputan total smua dlm 4 kem. So fikir sendiri la brapa org yg dijemput. My invitation card buat sendiri je, eh salah bali paper & print sendiri sja. Tema adalah gold! Hehe becos our attire gold jua yatah...

Lps saja print, acara lipat melipat paper. Ani dear fiancé & myself yg berhabisan tenaga melipat ditengah tengah mlm. Siap jua akhirnya. Separate batch for him and mine.


Gift ani aku prepared few saja for selected invitation mcm my friend yg sudi mluangkn masa dtg. Nda panggil ramai pun...since most jemputan immediate family saja.

*excuse my skill wrapping the gift hehe asyik2 kipas je kelihatan*

Ani baru tah our doorgift yg utama. Pilihan wafel yg dlm kotak. Ada 3 flavour ku sediakan, strawberry, chocolate and vanilla. Pada beg beg sekalian, sila ikut tema ya hehe...

 
*sory pic quite blur bukan apa,mmg pantas fmily bkerja.sian kn…ku hargai pengorbanan kmu...even the lilcuz pun excited to help out*

*ceh kaler adik beradik gold lagi…*

Ha...ni psl bunga corsage. Mmg nada pun ku sdiakn for the majlis, tapi my sis yg suka2 bali. Katanya saja2 mau fmily pkai. Thank you sis =)


Bunga yg dibali size sederhana, tapi not yg readily attached dgn ipin. So sis bali separately the bunga and ipin. Sis jua sendiri yg mengam gam dgn glue gun. Jgn bagi chance ya tecabut on the big day katanya hahaha kes mara dgn gam Uhu la tu k.

Tapi kan….mcm pernah ku tengok bunga ani la sis? Hahaha…nah kedapatan….

*lilcuz yg tanpa rela jadi model ku*

And the very last short infos:
Our CATERING on that day dari Cindaibiru Restaurant Catering offered BND4.oo per pax provided with kem lah tu aa. Since jemputan fmily sebelah bapa dari seberang and family sebelah fiance dri Belait so my parents chose to get catering yg ada main course. Thinking kn prepare hi-tea meal but then ani kira appropriate la tu for the invitees eventho majlis was held late afternoon.

Last minute decision on hiring PHOTOGRAPHER for the Day. Focus To Square is currently in  a business project engaging photography services. Hired them sebab i know for sure my family members would be very busy entertaining jemputan, and i wanted someone yg 'quite familiar' with a camera. Not very professional and not very amateur. Yg sadang2 saja. My requirements simple saja; capture moments on that Day (inside & outside of the house), nda mau 80% of the albums pics of my face and should ada gmbr fmily yg dtg. Initially i booked for 1 female photographer, bt the members insist to come all 3. Their charge is reasonable juala for a few hours service, js need to wait and see outcome of their shots saja lagi.

My MAKE-UP? Ingat kn do my own 5-minutes make-up saja. Anyway, MUA is aunty sebelah family my mum. She owns Laily's Bridal Boutique, skrg ni manage by her first daughter. The Aunty wanted to do my make-up since ani the first majlis in our family. Terima Kasih sudi memekapkn wajahku. Me as being me, yg nda biasa dgn colouring on my face so sapa2 in my room hari tu phm2 saja la. Attire is sendirian berhad, i chose smokey eyes saja as the tools yg aunty bawa limited. Turns out, smua tekajut and likes it. Patot ka aku rasa janggal?  Ada juala usulku atu hehe...

That’s all folks...Thank you for tuning in until the final story.

Trima kasih smua yg terlibat =) Aku kn ingat, kenang sekecil dan sebasar mana kebaikan kamu kamu atu...InsyaAllah ada masa dan umur yg panjang akan ku balas...jgn jara2 nya urg kitani kn...

No comments:

Post a Comment