Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Saturday, April 23, 2011

Pedihnya telinga, sakitnya hati?

Mari kongsi cerita...

Bukannya sakit physically telinga atau hati ani. Jgn tah ingau bnr, nda luka or bedarah ni. Don’t take it literally. Its more into kes emosi. Emosi org yg dh bertunang to be exact.

Now, sikit2 dan perlahan2 I understand people always says sakitnya bertunang...

Ani bukan pasal lelaki atau prempuan yg bertunang atu TAPI ORG LAIN yg menyakiti org yg bertunang ani. Always yg menjadi mangsa sindiran, pelakuan atau conversation durang. Ada saja kn diJadikn isu.

I don’t have any comments kpd pasangan yg bertunang like myself ani. I guarantee byk dugaan kah cabaran kah sindiran kah org lain arah org bertunang ani, makin kuat tah kasih durang to each other. Yala kn.....sama2 berusaha melawan menepis apa org lain ckp or tagur. Mcm a COUPLE vs. ALL.....tapi love yg conquer all.....ceh bole terima ka ni hehe kira lebih kurang mcm atu la perambahannya ok

Like im trying to say diAtas, ani kah yg diLanda oleh smua yg bertunang?

Org lain yg actually membagi problem which sbnrnya nada problem pun pasangan bertunang masa atu. Motif? Nda pasti la...aku sendirik pun heran kadangnya, apa niat durang ani. What are they trying to say atau luahkn kpd mangsa? Kasian kn...Ada some cases, sedara sendiri yg buat hal ani. Ani pernah mengalami ni, pedih youuu my telingassss...

Anyway, of all the things yg happen ada jua soalan2 pedas (I’d say soalan2 bejabir hehe...) kana shoot sapa2 yg betunang atu. These either tdgr dri conversation sekeliling ataupun tekana sendiri lontaran bom durang atu.....mcm..........


soalan bejabir 1: Setaun udah betunang ni, bila tah kamu ani kawin? Ndakn nunggu betian baru kn kawin….
(masa this happen, kesian arah prempuan yg kana soal ani. Apalagi tmpt awam ia gawah2 beckp, walau tah kwn...fikir dulu dih jgn merendahkn maruah org mcm atu. Not nice!)

Soalan bejabir 2: Bila tah masanya kamu kawin?
(ani question on me, my answer: ‘tunggu dlm setaun dua ani, kn cukupkn bajet.’ Jwpnku mmg sejujurnya tapi kana balas ‘eh! Kenapa nda sampaikn sepuluh taun!’. Jauh dlm lubuk hatiku berkata ’hmmmmm..........’)

Soalan bejabir 3: Tunangan org udah ni, Ok tah family bakal your in-laws atu? Ok kan?
(mcm memajal jua kan mau tau atu, bunyi mcm kn bagi masalah sja between her & the future-in-laws. Kenapa la nda betanya before she got involved dulu, dah slamat betunang & kn kawin baru kn betanya. Ada maksud tersirat ka? Apala...Nda baik punya kwn!)

Soalan bejabir 4: Redi udah ko kan jadi bini org ani? Cukup udah ilmu mu hehe?
(Asta...smpt lagi te-hehe tu. Ready ka alom ka, cukup ilmu ka, keputusan utk berkahwin bukan ngko tentukn. Between the couple & parents of the couple, you masuk list ka? I don’t think so, up to her kn jwp ur soalan ke nda. Bt I don’t hear any answer from her tho hehe...)

Soalan bejabir 5: Kan kawin ko? Kraja private jua ko, government kn? Gatal jua kn kawin, nada beduit aa!
(aku mndgrkn pun tersindir sbb kraja private sector. Gatal nda gatal ka, bukan kn halnya tu. Saving kn kawin atu mesti ada jua, mebe she ada budget jua sudah. Dan niat kitani kn merasa bekluarga atu jua, jeles jua ba meliat kwn2 dh ada their own family house dgn gmbr small family durang begantung diDinding. Ndakn asik-asik gmbr posing bedua je hehe. Other reason is umur jua ba kn kn kn...)  

Soalan bejabir 6: Is he better?
(Alahai better bab mana ntah apa ka maksudnya. Kalo bab kelakuan atau tabiat mungkin dgn perubahan masa bole berubah jadi lebih baik. Kan jadi suami org, kan jadi bapa budak, gerenti lelaki atu become a more better man than before. Mcm kn mengajar mengubah pendirian org lain ta plg bunyinya. Jahat ey!)

Atu lah antara question2 yg pernah ku dgr. The rest ada jua mcm2 rasa kn diDescribe. Tapi iya tah aa, pedihnya telinga sakitnya hati bila org lain buat mcm ani. Apalagi kalo kitani yg tekana. Nda kesian ka kamu...

Ani baru hal bertunang. Apalagi hal yg dh kawin atu, lagi tragis kali org buat & kata mcm2 lagi. Kalo yg dh lps kawin atu baru org silent membisu dgn isu sensasi...atu baik la. Tapi kalo nya masih memajal, menjaja cerita & begossip yg nda baik atu bek tah kali ditaguri betobat ey. Au ada ni spesisnya org mcm ani, don’t be surprised saja if u see one.

Kalo tejadi ni, pikir sja kitani mcm belom betunang hahaha kureng sikit rasa Pedihnya Telinga Sakitnya Hati haha...

Baik jua sama2 beIngat-ingat. 

Buat Baik Berpada-pada, Buat Jahat Cuba tah Elakkan...orite amacam tu kwn?

No comments:

Post a Comment