Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Thursday, May 12, 2011

Berkumpul on Mother's Day

Hari Ibu pada hari minggu lps 8hb Mei 2011. DiSambut seluruh dunia pada hari minggu kedua dlm bulan Mei & Hari Bapa plg hari minggu ketiga bulan June. 

Tahun ani sambut dirumah kami lagi, tapi nda semeriah as last year. Kelurusan fmily members ada jemputan, biasala hari minggu hari org kawen-kawenan hehe tapi hari minggu lps atu my parents pigi Majlis Mandi Belawat. Remember the MUA aunty masa my engagement, Majlis atu for her cucu-s.

Lastyr, hari Mother's Day dgn dearFiance fmily sebelom kBandar dgn my fmily. Atu pun kelurusan dearFiance cuti, this year dearFiance kraja so will plan for his side nanti. Ndapa pun if its belated sudah. But not forgetting jua, sempat wish all the Mothers dKg.Lumut atu especially rumah no.12 hehe.

Lets start of cerita from beginning, after brekfes me, bigsis & one of my lilsis went out. Purposes were to collect Mother's Day cake that ive booked the day before dgn dearFiance, dgnkn bigsis bali her gift to mum & gifts for our babu-s/aunties for the Mother's Day. Tekeduhung sampai lunch hour, so kami lunchout at Jollibee Gadong. Slasai urusan blik tah lagipun acara diPtg hari.

Kami mengadakan hi-tea meal sja for sambutan Mother's Day atu. We know for sure, mama happy ada mkn2 dgn the presence of her adikberadik. Biasala mama suka meriahnya atu. Berabut masa, pasal tua-bini went home early manajua drg came by lps jemputan so tired la drg kali. Then, dlm time kn surprise the cake, ada guest dtg kn berurusan dgn mama perihal kraja la tu aa. Delay time lagi. Lps Magrib baru dpt teruskn acara. Karat the cake & pass around the roses with gift to other mums in the family. Eh! I missed my drama-episode le that time. Its ok tho.

Mari layan pics oke :

*fmily members. cousins byk yg ndadpt dtg cos prepare study kn exam. my tua fmily dtg soon after jemputan, sian lalah kali*

*ani masa mkn time. hi-tea meal je.*

*fruit pudding from babu. capat kana serbu & capat jua abish hehe nasib aku sempat merasa*

Ani ahli mesyuarat tingkap dapur hehe. Semua ni adik2 mama. Babu, amit, bungsu & maUda. My mum anak perempuan tua dlm the siblings. So jgn heran la rumah kami ni slalu jadi tumpuan lepak adik2 mama hehe. Time ani masa ada guest kn jumpa mama sebab kraja thing. So durang pandai2 sendiri lepak dimana sja hehe. Buat je mcm rumah sendiri aa. Suka liat drg pose mcm2 bila kami mengambar hehe...layan saja tah, anak buah jua ganya nya durang hehe 


*ani acara memotong buah nenas yg baru mama ambil dari tanaman kami dluar dapur atu jua. my bungsu buat minuman feveret kofi-kesihatan durang the 'Radix' hehe pic abit blur*

Ani few of the pics me & lilsis ambil, the launching of bigsis new gadget! Should see this entry one of my wish list. Hehe backlink her, hope bigsis ndatau le. By the way, masa atu me, bigsis & lilsis jadi fotografer hehe lilsis guna bigsis previous Sony cam cos bigsis iski sudah guna her new Sony cam yg lens-nya sebagang atu haha. Tapi lawa ey the shots guna that cam, gambar very tarang & clear and most of all i like the click-sound mcm jenis camera2 saiz basar atu ba mcm usul propeshonal jua kn hehe.

*redy to shoot sis?*

*meliat gmbr yg diAmbil. puas ati aa?*

*nah baru tah kn pose to us. dari tadi asyik pandang that gadget je hehe*

Lilsepupu Areej hehe came jua. Realise rambut dpn pendek dh? Cute mcm siBoo dlm cerita Monster Inc. atu hehe. Candid shots sja sbb masih memilih org kn memigangnya. Awal atu she came dgn mamanya sbb my amit still at UBD. Nasib hampir dgn rumah kami so her dad dtg kerumah tarus after slasai dgn urusannya.

*hah?!!! ato bolat matanya hehe*

*kan bisai catu relax sja kn Areej...*

*fmily tua balik awal. tired kali from jemputan. so have to sembunyi2 bagi the mum's surprise gifts & rose. nda sampai karat kek tua-bini ni. so see next time lagi.*

Pink roses for all the mothers in the family. Telupa gmbr extra gifts nya la, bunga sjala. Lagipun ada fmily kn blik sudah, ingau kn lilcuzzies yg kn blajar for exam. Berabut continue acara after guest mama balik sudah. Passed around the roses & gifts and potong the cake.

*lilsis smpt gmr this two roses sja. nda sampat gmbr all roses before distribute.*

*ani temporary model, my bungsu with 2roses. background is babu, empunya one of the roses hehe*

Ada kisah about the mum's day kek ani. First pic is perfect one sebelom terjadinya bigsis  insiden hehe. Bali from Mum's Bakery dMenglait Branch. Mother's day deco ada dua choices so i chose this one. I chose yg ada this paper-label sbb i know one of the cake-decorator nda lawa tulisannya. Yup true i dont like it, few time sudah terjadi when we bought cakes diSana. So to be safe, chose this one sebab nda smpt keBakery lain masa booking atu hehe.

*perfect cake. diKunci & diMangga-lock this room drpd pengliatan lain. diSini lah terjadinya insiden merosakkn kek hehe. bigsis tried to capture shot sebelom diBawa turun. tapi....liat bwh oke hehe*

*nah! ani lah yg terjadi. bigsis lucky-fingers menusuk kek huhu tapi after that tarus jarinya masuk keMulut...eh nda bagi chance langsung le*

*gmbr of our mama mkn the cake. hehe sian lalah after jemputan jua, nda smpt betukar baju. background lilsis trying out bigsis new cam...bisai kn sis? hehe*

*ani one of my babu. belom kawen lagi tapi she is ofcos like a mum to all of us the anak2 buah. ada jua jasanya dgn kami anak buahnya ani, bole merangkap sebagai ibu atau bapa kpd anak-anakbuahnya. ingat masa secondary school, dia lah rajin mengantar mengambil kami bila our dad ndadpt. bali mkn minum jua and byk lagi la. so she's also like a mum eventho still single hehe. a good day to celebrate her kindness also*

*me with mum's day kek. hehe insyaAllah nanti merasa jua being a wonderful-person call MUM hehe i wonder when...Mudahan diMurahkn rezeki saja. Amin amin amin...*

Dan sebagai penutup cerita ini, akhir mlm baru pass my gift to mama. Nda tefikir gift lain lagi. Purchased a gift voucher for mama and also for bapa to accompany her. I know Zens Spa ada Mother's Day promotion package but not interested with that. So bought mama this one massage treatment saja. Dan ianya sudah dilaksanakn pada mlm selasa. Tapi since bapa ndamau do that massage, he offered my maUda sja accompanied mama. Wonder mcm mana maUda go thru it hehe nda selalu kana pamper mcm atu but dad's suggestion ok jua since maUda is a housewife so worth it jua if mama kana dangani oleh maUda atu. Booked appointment for them in the same room. Nice le tu hehe.

*single massage treatment only for them*

Hope to plan or buy something for future-mum-inlaw lagi nanti with dearFiance. Wait until kami ada masa and fmily members lain ada masa kumpul together for the mama-of-the-house. Belated pun ndapa, the thoughts that count kn kn kn hehe

Sekian dulu a very long story to share for today. Have great day ahead people =)

No comments:

Post a Comment