Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Tuesday, May 17, 2011

Customer terDiva

Selamat petang kamu kamu...

Alhamdulillah selamat siap sudah my works, bePending bah dari kemarin. Lagging bah mengantok mcm kn mau tido sja kemarin atu hehe. First day of the week jua banar... 

Haa...ani cerita hot hot baru terjadi tadi. Which makes me want to blog about it, bekobar-kobar ni kn becerita aa geram ati hahaha

Tadi sebagai penutup buat report ku tadi, turun tah ku keStationery/Photocopy Shop dibwh my ofis atu tujuan kn membinding all the reports. Dgn cuaca yg panas and nda brapa ramai customer, selamba la ku masok bagitau the assistant "as usual aa" (haha ani maksudnya regular customer udah ni). Biasanya aku bawa skali turun my hp, kunci ofis, pettycash and ofcos the reports, malastah kn mengendong handbag lagi nda jua lama kn kn kn. Tapi tadi nda tah ku membawa hp, mcm tau2 sja something kn happened.

Sambil duduk waiting menunggu reportsku siap kana bind ada tia this lady masok. Ish ish ish! Mcm Diva kamuuu...nasib hp ku nda bebawa kalo nda uish! banar ey kn ku gmbr bini2 atu masok berita sini. Cukup lagi dgn lagaknya tu. Nda pasti pulang either malay or chinese tapi bahasa mlayunya slang2 plg bunyinya. Kamu imagine sja usul muka mcm dibwh ani, quite sama itam legam rambutnya with gold necklace & earrings, dgn spek itam ada gold2 jua tanda D&G and bawa handbag Gucci (sure its fake pasal kulit bag atu bah ketara banar nda qualiti hehe nda pulang niat banar kn mengucap tapi lagak atu bah over).   

*google pic sja. lady atu look-alike mcm ani. au banar tapi with gold2 accesories. mbari hijap ey..*

So anyway, beckp tia this lady "Paper skutak aa, doubleA brand". Hmmm...mcm kadainya saja. Entah arah siapakah banarnya ditujukannya atu, tapi meliat arah aku...apada! Then aku tecari-cari one of the assistant incase nda kana layan, rupanya mengambil stok yg diblkg bukan yg on display infront of me atu. Ku biarkn sja. Lagi katanya, "sama staples skutak". Hish! Mcm patah tgn atu nda jua, malastah kali kn meround dlm kadai atu mencari sendiri. Bediri dpn pintu tah ganya main order2 saja beteriak. Yg ku sasak "did u hear?"...arahku ucapnya. Eh nampak tah prempuan atu nda pernah kekadai atu or mebe i look like an assistant jua sana atu hehe. Nda kn assistant santai2 duduk nda melayan diri atu...apada! Malas ku kn melayan karenah dramaqueen atu tapi bagitau sja brgkali kakinya patah jua ndamau bejln "kalo kita kn photocopy counter sana, kalo kn bali brg pilih sendiri then bawa kCounter ujung".

Lps seketika, the lady check-out diCounter. Hahaha rupanya beliannya 1 small box staple (widely known obat stapel atu bah) and 1 REAM doubleA paper. Mcm....nda salah ckpnya tadi atu ka???? Soon lps lady atu kluar, assistant melayan prempuan tadi atu ask me if aku kana layan sudah and i said yes. Then ketawa the assistant aa disambut lagi dgn assistant yg  mem-binding my report, faham la ku kisahnya and join ketawa beramai-ramai hehe. "eh adakah ya memajal ckp ream atu kutak...patot jua ckpnya skutak. baik jua ndaku mengangkat keCounter kutak atu. Staple atu bah pikir tah utk office-use stok rupanya ubat stapel ganya pintanya" nya assistant atu. Jemaah ketawa alom over, eventho aku biasa-so-so sja with the assistants sana tapi bila hal mcm tadi atu hapen kami pun bole kamcing begossip jadinya hahaha

Hehe ada2 sja customer masa ani. Tapi ani barutah ku pernah tejumpa ni customer terDiva yg lagaknya over banar mcm kn membali byk brg tapi sebenar-benarnya adalah sebaliknya haha over la youuu...       

Enjoy the day kamuuu... =)

No comments:

Post a Comment