Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Tuesday, May 24, 2011

Overdue celebrations

Hai all...

Ni kan upload story pasal sambutan yg dah long overdue hehe. Tapi its ok teruskan sja la aa.

Bersempena belated birthday adikbongsu dearFiance & belated mother's day. Since dearFiance was working on the mother's day hari tu, so forward2 lah until the date yg sesuai smua ahli kluarga dpt berkumpul. Lagipun dearFiance already picked his mother's day gift jua and waiting for hari yg sesuai utk diserahkan hehe. Celebration not so extravagant lah since its short notice je. Smuanye prepared express hehe.

Start of dgn doa slamat, mkn mlm then came the cakes. Mlm atu we all layan AF jua (nda mau2 ketinggalan jua tu aa, eventho masih nda hafal nama & org2 AF ani hehe). Men of the house lps atu hmmm...bukan kn layan AF ey, layan besi bah! You know the one yg all muscle building stuff atu haaa...atu tah drg krajakan sampai keMalaman hari. I should have taken their pics in action, uish! kalo kamu pun yg menyaksikan alahai gigih & bekerut-kerut dahi durang dibuatnya. First meliat mmg mcm cali tapi bila diperhatikan mmg gigih drg ani kn get the end result...inspiring youuu!     

Anyway, layan pics je yeee...

*oreo cheesecake for the birthday cake*

*the birthday girl. wah! good3...a very happy face. bolat ey muka ehem2 new haircut aa?*

Then came the mother's day cake. Lets js get the 'mothers' melaksanakan penyembelihan hehe. Cake was everyone's favourite, a little extra for the toppings hehe.

*belated but its ok tho. you all like chocolate also kan hehe*

 *excuse their looks, biasala dlm rumah sja kn. mari potong dgn senyuman, Bismillah. these are the mothers of the house except the lil-ones hehe. nda betinggal ni kalo yg damit ani ada haha. love to see them get together when got the chance, mana jua fmily sorang diTimur yg lain diBarat hehe mcm banar jauhnya atu hehe*

Don't get this wrong, this is js one of the family get-together jua. Banar plg as some may say, muslim nda sepatotnya celebrate mother's day or even some culture nda celebrate birthdays. Yup true, i read this news somewhere before ada one unique (i think lah tu aa hehe) culture nda celebrate birthdays in the family hanya cukup dgn satu pemberian one-sort-of-woodstick and nda pasti apa kegunaannya but for sure its special woodstick lah tu.

So i was saying diAtas atu, bukan kn niat bepesta-pesta apa. Kemeriahan kluarga atu kitani mau kn, skali skala bukannya slalu dibuat. Sambutan hari jadi mmg kebiasaan dikalangan kitani tapi bila kitani sambut mother's day ada jua yg cuba mempertikaikan. Bukan kitani kn memeriahkan hari yg diAgungkan budaya, adat atau agama lain tapi sekadar mengingati & menghargai pengorbanan seorang yg bergelar 'ibu'. Mmg hari2 pun hari ibu dan hari bapa. Tapi ani tah peluang hari nya utk menghargai durang & give/show something extra. Special day lah tu.  Kamu nda terasa istimewa kah bagi durang? 

Sebab atulah some may prefer bagi brekfes in bed kah (tujuan nda mau ibu-ibu bangun buat kraja rumah diPagi hari hehe), blanja mkn direstaurant kah, hadiahkan something atau celebration bersama ahli kluarga terdekat. Jadinya kekadang niat murni atu yg diSalah-ertikan. Jadinya people, save your comments if kamu tried to email/msg asking me about this. Apapun, im still blogging about this jua hehe. And will be doing more Mother's day kalau diPanjangkan umor, amin insyaAllah. To those particular people, try again email ask other blogger what they think...(berdasarkan emel diterima mengenai my entri yg lalu ani, anyway thanks)

Have a great day ahead people =)          

No comments:

Post a Comment