Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Friday, October 21, 2011

Akhirnya bertemu jodoh jua...

Salam Jumaat kamu

Alhamdulillah...diPanjatkan rasa syukur kami seluruh kluarga atas pengumuman yg kami terima yg nda diSangka-sangka smlm. 

Yayyyy! My only single-babu bertemu jodoh. Adik perempuan kpd my mama akhirnya mengkhabarkan berita yg happy ani smlm. Walopun lambat bertemu jodoh, awal kah akhir kah...kami seluruh kluarga sentiasa menDoakan yg baik2 saja & menerima dgn terbuka siapa pilihan hati babu hehe.

Sorang babu yg slama ani single and biasalaa...sempoi and cool saja, sudah jumpa pilihan hati. Hehe bertambah lah lagi famili belah my mama taun ni.

Smlm actually adalah acara biasa kluarga which is betahlil utk nenda2 kami. Then babu selajurkan announce the big news slasainya betahlil & mkn mlm. Lets see candid actions yg aku tangkap smlm hehe...

*mula2 mengadap adikberadik yg tua utk menjelaskan hasrat hati hehe*

Lps apa yg terjadi diAtas, semua riuh sebab nada pengenalan mengenai si 'buah hati'. Hahaha semua menembak mcm2 soalan. Since nenda2 ku sudah tiada, durang punya tanggungjawab lah tu menanya2 apa yg diPerlu tau kan kan kan... Yala kamu imagine saja slama ni nda pernah liat pun babu jln2 dgn 'kwn' apalagi lepak hehe. Most of the time dgn family kami ni saja. Well, biasala tu...walopun adikberadik tapi nampak nervous jua la menyampaikan berita ani. Hehe teringat plg masa time aku inform my parents dulu atu...

*hahaha...nah! adikberadik lain menyerbu lagi utk kesahihan berita*

Slps reda kjp, tarus membincangkan utk Majlis yg akan diAdakan. Hehe insyaAllah Majlis akan diCarry-out dlm  dua minggu lagi semasa Raya Haji ni. Mudahan lancar segalanya. Kira kan...ani mengumumkan, tarus 'confirm'kan ni hehe Alhamdulillah. Dan insyaAllah jua sesi suaikenal bersama 'org' itu akan diAdakan this weekend. First time tah tu kami semua bejumpa dgn si'buah hati'nya hehe.

*Mesyuarat tergempar diteruskan dgn catatan memo hehe*

 *my lilSis selaku sekretari mesyuarat*

While durang sibuk, me & bigSis ofcos menyantai duduk2 rehat meliat gelagat org tua2 nya hehe. Sambil atu bemain dgn adiksepupu yg kecil, lilAreej. Lama sudah ya nda featuring diSini, lama nda bejumpa jua. Biasala musim skolah exam ni mmg jarang bejumpa dgn adik2 sepupu.

*lilAreej teCenggang meliat katun dlm iPong my bigSis. geram ati ey, nda mau dekat2. Sanggup ya jauh2 meliat bah ededeh...*

 *As of today 21hb Oktober, lilAreej is 1year & 3mths*

Smlm kami sudahi dgn bejanjian bejumpa diWeekend ani. Alahai excitednyeee semua to help-out with her Majlis...

Hehe gmbr2 diAtas sebagai kenang-kenangan famili ku yg membari gali ati diLiat...and ofcos gali ati bila diKenang saat atu. ish! gerenti babu marah ni if tau aku upload this pics hahaha...

No comments:

Post a Comment