Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Tuesday, October 18, 2011

Bila boss marah...

Selamat ptg org2 cumel yg baca entri ani =)

ptg ani kena tenangkan perasaan sendiri sebab ada org marah dlm ofis hahaha yg pasti bukan aku...i okey je

boss aku marah2 sejak pagi tadi. since aku saja yg dlm ofis, yg lain 'escape' pigi project sites so tempias nya arah ku la...tapi tapi...aku ofcos nda terasa apa yg diMarahnya atu sebab bukan aku yg salah hehehe mampu pinjamkan telinga saja mendgr apa yg diKeluhkan encik Boss aku atu. 

rasa kesian jua keluhannya pasal attitude staff2 yg diMaksudkan. mana nda kraja engineer, kraja jumpa clients yg diJanjikan, kraja jumpa supplier pasal brg project, follow up work dgn contractors atu semua boss pulang yg handle. apa punya pekerja mcm atu da! atu mcm one-man team pulang usulnya tu. aku biasala hanya dipertanggungjawabkan dgn hal ehwal urusan kraja dlm ofis saja & some kerja ringan diLuar. kraja yg berat2 atu nda kana suruh handle tu, kalo aku mau blajar pun jeling2 sikit saja asal tau mcm mana kraja atu cukuplah.

oke back to subject matter. haa...kan aku ckp tadi boss marah nda semua staff yg dgr so ia ambil other step to be taken seriously. Boss buat surat cinta amaran kpd semua staff! Hehe better sikit la. Mana yg MIA atu krg masok ofis pandai tah durang membaca tu. Hehe the first time tah ni boss bagi amaran melalui hitam-putih, before ani direct saja atau melalui email sorang2. Kali ani tah ya...hehehe

Masok ofis utk sesi ptg saja, liat atas desk ku...Attention, attention, attention!

*haa...panoh satu page amaran atu kan hehe.*

Walopun ditujukan kpd semua staff tapi most the listed ones nada berkenaan dgn tugas2 ku. So aku baca saja la sampai habis then senyum sambil take note dlm fikiran apa yg ditekankan oleh boss dlm surat atu hehe.

Tapi tapi...last part atu yg nda bole tahan tu. Kana brought up pasal communication dgn staff yg slalu MIA. Hahaha i know excuses atu sapa yg slalu gunakan...gerenti pasti not me tu aa sebab im the only-staff yg 8hours service saja hehe


haha ani lah yg terjadi bila boss marah, berkata-kata dlm kertas tapi inti-nya cukup menikam kalbu mana2 staff yg terasa atu hehe

oke sekian dulu luahan hati pasal kraja diPetang hari ani aa

yg sedang bekraja, selamat meneruskan tugas2 anda diPetang ani aa

No comments:

Post a Comment