Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Thursday, October 20, 2011

Ngaleh

Hai kamu kamu =)
Selamat Pagi

Pagi2 masok ofis, ada contractor sibuk motong aluminium...waduh2! bingitnyeee telinga ku. Hehe sebagai therapy sebelom meneruskan kraja ku, haha buat entri la apalagi jgn lalai...yala abis beSelerak ofis ni so i cant move around dulu. Biar durang slasaikan kraja durang dulu baru ku mulakan my works hehehe

*gambar hiasan je...*

Topik pilihan hari ni........ 

Ngaleh...? Ngaleh pasal apa? Kalo dikirakan hari2 pun org ngaleh kan kan kan.

Cuba cerrr ngaleh pasal apanya ni...hehehe

Dua wiken lps. Sibukkan diri dgn activity. Bukan terpaksa dibuat. Antara sebab adalah mau & lagipun bukan selalu.

Wiken pertama hari atu ingau dgn urusan jualbeli kereta dearFiance, then mana lagi personal things need to catch up dan ehem3 luangkan masa dating dgn dearFiance lagi. yala kan, menguruskan hal2 lain dgn dearFiance atu nda kira dating tu hahaha mau jua jln2 santai bedua kan kan kan hehe.

Anyway, minggu pertama jua aku nda lps bePikir pasal hal rambut ku. Got my haircut masa ni Raya2, 3, 4...lalalaa... Tapi since rambut ku ani nda merati kan ikut kemahuan styling ku so tiap abis shower gerenti nda suka part atas kepala ku atu bila kan diBlowDry. Hish! Kan marah, salah sendiri. Geram tah ganya setiap masa. Subuk2 gmbr dlm Ceritera wiken lepas jua. Cali kembang semacam saja bah. Hish! dearFiance apalagi kadang baibun-kannya, mcm style klasik ey mcm sapa tu aa katanya...Saloma! Hah Saloma! Imagine2? Haiyaaaa....nda sesuai ey dgn bentuk muka ku tu ey.

Pendekkan cerita hari minggu atu jua got hair treatment! Haa...Saloma tah lagi! dearFiance suggest Rebonding tah saja, nda ngaleh kan style2 bagai lagi haha. So aku did rebonding that day. Siap dearFiance antar-ambil lagi haha kes malas drive tu. Ani the second time aku did rebonding, nasib 4hrs saja. Nda mcm the first time dulu more than 5hrs huh!


Wiken kedua. Which is few days ago, minggu lps la tu aa. Asal kelurusan dearFiance offday hari minggu gerenti dating-time dgn dearFiance tu, kalo nda either aku dRumah cleaning kempen, rehat or jln2 with the family. Tapi that day kelurusan dgn family dearFiance doaSlamat for birthday future FIL ku, so tanpa plan apa2 durang suggest kan melawat rumah adik my dearFiance yg dpt rumah diPanaga. Aku asked dearFiance mau join merasa pigi keSana jua. Yeheee...jgn elak activiti yg nda slalu diBuat haha. So konvoi ramai2 mcm beraya saja kami aa hehe.

Activiti beramahmesra bersama penduduk baru Panaga diMulakan slps lunch hour. Hehe konvoi bagai la kami, sbnrnya dua buah kereta jua ganya haha. Plan asal ofcos lawat rumah adik dearFiance. Sambil mkn ptg sana jua. Round2 kawasan rumah and liat sekeliling kawasan. Rumah teres difahami la kawasan nda quite spacious tapi sesuai la utk kluarga kecil mcm adik dearFiance atu. Alhamdulillah ada rumah sendiri udah. Siuk ey and happy for them.

Slps bersantai diRumah adik dearFiance, tanpa perancangan kami melawat 3buah rumah lagi diKawasan yg sama jua. Eseh beramahmesra mcm KebawahDuli la pulang hehe. Overall, ngaleh bukanlah big prob pun...sebab mmg enjoi myself la hari tu. Sekurang-kurangnya dpt get my mind off from works related punya masalah kan kan kan.

Tapi kerana ngaleh jua la mcm masih berbekas sampai belarutan keHari-hari bekraja ani hehe. Nah...dah atu...hehe.

Whats up with this weekend plang hehe.......kitani sama2 tungguuuuuu~

Mulakan kraja dulu ya pipol. Nanti lagi

No comments:

Post a Comment