Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Tuesday, November 1, 2011

Happy new month =)

Salam kamu...

Slamat tahun bulan baru =)

Mari mengemaskini apa yg perlu diKemaskini diSini orait! 

Barrriiiiiiiiiisssssssss semua....hehehe

Ku mulakan dengan ucapan Selamat Hari Ulangtahun kepada my babu Akhirnya bertemu jodoh jua... yg bday hari ani, juga ulangtayang ucapan kpd adiksepupu Bday wish adiksepupu dan nda diLupakan kpd adiksepupu ku yg sorang ani My.Little.Pink.Book...yg lama udah nda beSua muka hehehe...juga adiksepupu yg diSambut wiken lps. Happy birthday kamu!!!!! Semoga panjang umur sihat sejahtera slalu, semoga diKurniakan rezki yg lebih lagi dan tercapai apa yg dihajatkan slama ani. Amin3...

Kisah yg ingin diMuatkan kali ani mostly pasal makaaannnnnn...! Cerita yg tersisa diAkhir2 bulan Oktober lps. 

Hahaha sama2 tawa lakak2 ey...happy ku ni...the last time i checked my weight arah my cuzzy haritu....jengjengjeng naik 2.5kg from my previous-last-last-last-last time i checked hehehe. Nada tips apa, just pajal diri mkn bila tesliur atu. Tapi herannya physically liat2 mcm nda naik berat pun apala...sabo-sabo hehe

Anyway cerita pertengahan minggu lps...diKala pkrja government tgh kaya atu la, dearFiance bejanji udah mau angkut aku kn mkn dAneka Rasa Restaurant diKiulap (ish! bosan3...jln sama saja menuju ketmpt kja ku). Since my first time my bigSis bawa kSana setelah berAbad lamanya ku nda keSana walopun kawasan tmpt kaja hehe, mcm addicted tah plang. Aku nda la...dearFiance bah malar tesliur minuman milo ais nya aa hehe. Well, i tell u mmg one of the best juala milo ais nya...mcm choc shake usulnya sikitla.

*dearFiance meal ofcos milo aisnya & nasiGoreng yg beSelimut talor goreng...hehe kelupaan namanya la. my meal is nasi Goreng dgn sweet&sour fish dgn minuman asamboy. so far tiap kali keSana, service mmg bagus. i like tuuu...*

Come to Saturday. I love Saturday sebab.....aku kaja halfday hehehe. Ptg bole buat activity yg aku suka & mau buat. Kan tido? Momantai...bole byr hutang tido jua ptg sabtu atu tapi kan....diSebabkan few mths akhir2 ani, aku susahkan tido ptg (haha aku ada ptg yg terluang tiap saturday & sunday jua ganya kali tu aa dikirakan). 

But wiken lps aku beGandang-gandang diDapur with my lilSis yg jua offday. Kami buat bubur kacang ijo hehe. First time aku buat ni. Sbnrnya lama dah kan buat sebab tesliur aritu ada bubur kacang tapi ada isi durian. Tekak aku ani jenis payah bnr kan diPujuk menelan durian, sebab lain jua fening la dgn bau bdn durian.

Dengan berpandukan resepi & measurement dlm blog siDoktor ani Sweet Vanilla - Resepi bubur kacang hijau aku confidentkan diri buat la. Alhamdulillah menjadi jua. Nda sangka rupanya byk buburnya atu jadinya. Hehe sampai terpaksa betukar periukBelanga yg basar lagi bah haha.

*Alhamdulillah my first time-try menjadi! Aku isi jua gandum & ube manis diPotong kiub.*

*ani versi bubur dlm 'belanga' kiut dari atas atu hehe. nyamnyam mkn bubur buatan sendiri*

Slps activiti mari-memasak dgn lilSis. Then teruskan dgn activiti jln2 keKadai lagi lps atu. Lps ngaleh mencari-memburu brg yg memikat mata, apalagi last stop is Giant Rimba! Bawa lilSis mkn diSugarBun Giant Rimba atu, heran nda pernah keSana bah...tinggal saja ampir bini2 ani hehe. Aku suka ayamGorengnya. Since lilsis lapar & tesliur kan mkn baga so jgn lalai...order baga daging & few pieces ayamgoreng. Light hi-tea saja sebab mlmnya mau bepergian kerumah PakUda ada mkn2 doaSlamat. Save ruang perot ya hehe.

Aktiviti mlm plang, doaSlamat diRumah pakUda kami diMentiri. DoaSlamat sempena graduation adiksepupu baru2 ani & jua selajur bday celebration adiksepupu sorang lagi.

 *blueberry cheesecake la...kelassss your taste!*

Food was marbeles mlm atu, catered by pakUda punya sahabat. Trima kasih adiksepupu dgn blanja mknnya. Huhu terlupa mau snap utk pandangan masa hadapan diKala tesliur hehe. 

Mkn2 mlm atu diAdakan jua perbincangan famili pasal majlis my babu Akhirnya bertemu jodoh jua... ani. Dengarnya have to diTunda seminggu kemudiannya. Apa2 ajala... Then almost telupa kek bday boy diAtas atu sebab kekenyangan, akhir memotongnya bah. I have my own slice hehe (ingatkan diri...pajal mkn bila tesliur utk suksesnya misi menambah berat bdn hehe).

Hujung minggu plang, jln2 dgn dearFiance & adiknya. We went to ICC for the TechExpo & airport to fetch dearFiance BIL. Slps atu melawat-lawat kadai...haha malu kan sebut shopping pasal byk shopping-an hari atu bah hahaha.

Kemarin another news diTerima, one of our nenek (adikberadik nenek) passed away awal pagi atu. Al-Fatihah... Aku ndadpt kn pigi pagi atu kraja terlampau byk kan diUruskan rasa belahbagi jua kan pigi, so wakil bigSis and parents saja.

Until then...wait for the food entri lagi aa hehehe ada ke...?

No comments:

Post a Comment