Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Monday, May 30, 2011

50th ABDB

Happy 50th Golden Jubilee ABDB
tomoro 31st May 2011.
Maksudnya esok cuti kraja jua yeeeeehaaaaaaaa.....

*gmbr from MINDEF Brunei*

Slamat Bercuti Smua =)

Minggu lalu punya cerita

Salam teman2 blogger & pembaca sekaliannya...

Apa kabar hari ini? Ada mood buat kerja ke hehe esok cuti kn...so mebe some of you ada mood dah lari dah...mari kita kejarrrrr

Hari ku hari ni...lain dari hari isnin hari bkraja dari kebiasaannya hehe apakan tu??Anyway, au hari ni aku bizi dari start mula dtg kraja pagi tadi sampai kPtg ani. Sanggal jua sendi2 kn teLari sana sini dlm ofis ani menguruskan tugas2 (ceh! word ngalahkan kerja menteri haha). Tapi rasa jua hati kn menyelasaikan sebelom betimbun kn kn kn nda ja...? ja...hehe

Buat entri ni sja kn wrap-up whats with lastweek punya stori-mori. Lastweek was one of the liku2 jln yg berbandul haha perambahan saja tu ok. Ada sikit up ada sikit down. Iatah emotionally & physically tired jua. 

Emosi lastweek ada sikit terganggu, atu yg buat anggota pun tired tu hehe nda pun... Apapun halnya, at least kitani melangkah satu tapak to be wiser in life (im trying to...hehe). Yalah kan, hidup nada isu ani mcm nda blajar tentang something yg kitani nda pernah blajar atau diAjarkan. Study of life gitu...hehe

Then, comes to the physical aktivitassss. Uish! Manyak wooo...rasa mau kejar & buat smuanya tapi nda tedaya hehe. Apa yg termampu sja la. Weekend lps jua smpt pigi serang ICC for the 8th Consumer Fair atu tapi nda smpt masok area where Ranoadidas events were held. Luceng bebunyi tia abis masa hehe nadala exactly 10pm sudah time atu lagipun kelurusan baru kluar dari Zoo (haha bunyi mcm binatang sja kami atu hehe)...yg Night Safari Theme Park atu bah. Mlm minggu plg pigi BSB for Pembukaan Waterfront. Nanti upload the pics buat entri about this lah oke. 

Kraja hari sabtu pun uruskan kraja luar, atu yg ngaleh jua tu. And ya, so happy i sudah kesampaian bali android phone hehe modelnya biarlah rahsia. Huh! lama jua decide kn purchase new phone and which phone ani. Mcm 3 to 4 months sudah hehe now mcm lega hati. Looking forward for the games sja, and other bonus functions comes with it atu la. Eh eh! Blogging pun bole ma...hehe. Thanks dearFiance jua yg menjebak aku kpd android application phones ani. Salah satu sebab knapa aku bali jua hehe. Tau kah? The first game i played dlm hp dearFiance atu yg 'Fishing'...hehe sampai habis stage 'Crazy' (if you all know the game atu lah). Haha 'crazy' jua banar hehe nasib aku kembali keAlam nyata bali satu utk sendiri...dearFiance jgn geleng2 if i play this game again aaaa hehe

Oke lah...kata kn sum up sikit je tapi terrrlebih pulak. Later i try buat entries begambar aa, jgn saja boreng baca my entri-entri ni oke.

Take care all.

Sunday, May 29, 2011

Again...it's LITTLE sista bday =)

Hari ini dated 29hb Mei 2011.
Selamat Hari Jadi kpd adik prempuan bongsu ku, Syirah.
Happy birthday to you...

Friday, May 27, 2011

Pembukaan Rasmi Waterfront BSB

Salam Jumaat smua

Hari yg berkat & mulia ani dpt jua slowdown abit dari tugas2 dlm ofis hehe kemarin very kebizi-an la. Anyway, kn share this announcement. Mebe you all know kali sudah early than me hehe nda apa...mebe ada rakan bloggers luarnegri mau turun Brunei for this event jua.  

Malam minggu ani 28hb Mei 2011, Bandar Seri Begawan kan meriah lagi hehe disebabkan
Pembukaan Rasmi Waterfront diBandar Seri Begawan. 
Acara bermula jam 8mlm. 
Tapi smua laluan air atau darat kawasan diSana atu akan ditutup awal bagi smua jenis kenderaan org awam.
So sapa yg kn join memeriahkan suasana awal2 lah tu pigi kesana & parking tmpt diSediakan orait.
Ndapasti apasaja persembahan yg ada tapi for sure gerenti ada gerai-geraian akan diSet-up. Meriah tu nanti...
Kalo ada bunga-api kan bisai hehe adakah aa?

*pic curi dari web MOHA*

Hehe baru tah kn mendgr radio announcement about this & google-up local previous news.
Agaknya kali ani aku missed out mendgr about this event hehe.
Rupanya kinda big event jua. 
No wonder dearFiance iski mau turun kBandar this weekend. Even belahbagi either kn pigi Consumer Fair at ICC or this hehe. Ndapala dearFiance we'll arrange time seAdilnya utk keduanya oke hehe. So gym not in schedule la ni aa hehe

Enjoy the weekend all =)

Wednesday, May 25, 2011

Guruh gempita dtg...sila senyap!

Tengah asyik baca berita dunia sambil blogwalking lps siap kraja...
Sudah atu nda semena-mena...
Guruh gempita dtg! Tsunami dlm ofis! Haa...sila pecaya literally hehe

Sila tetapkan keSenyapan anda jika ini berlaku ditempat anda...
Jgn kata sepatah pun (au banar!)...
kalo nda nahas kamu dibabitkan, biarlah jari jemari ani sja mengatuk-ngatuk berkata-kata hehe (asta au banar ey! this minutes sja tuu)
buat-buat sibuk menaip, teruskan jgn berhenti...
imagine saja as if you ada byk report kn diSubmit...

Nah! iatah tu jadinya bila pekerja MIA tanpa notice tanpa perkhabaran. even secretari pun nda tahu hapa-hapa dimana keberadaan durang. tau2 out of border! nasib lah kamu2 nanti terima tsunami kali kedua dlm ofis nanti krg. director ahmad nisfu lagi kn turun Brunei ni krg adoiyai! hmmm...masih typing okeh hehe. im innocent. duduk diam2 je ye...bah ok dah slamat keadaan, lets panyap brg2 kn muleh for lunch break yehaaa...ariba-ariba hahaha

Attention Brunei Shoppers!

Halooooo Brunei Darussalam...

Apa ada weekend? Eh! excited sja dgn arrival of the weekend tapi nda jua exciting hehe jgn lah mara i. Saja kasi gedebum itu mood hehe. Buat entri ni js to let & remind you all if interested kn pigi kesana. Nda dipaksa ey, js to share you all these events sja.

Ada masa pigi lah ok. Lagipun...whats up dgn this weekend? Its most of you punya kaching-kaching-day kn hehe. Yatah excited to share with you all especially yg hardcore shoppers atu hehe. Better get ready that wallet out aa hehe

*8th Consumer Fair at ICC. this one me myself and i very much interested to go, well...may need to find victim to accompany me ni hehe. Start hari ni rabu 25th may sampai hari minggu...wah 5hari tia udah, usually 3days sja during weekends. Niceee...*

*ani pada yg suka mkn & yg suka mencuba mknan. promo until end of this month oke. focusing on malaysian food. dimana? restaurant dlm Radisson Hotel atu ok.*

*flight tickets offers! Freme travel fair diMumong KB. sapa2 yg plan kn holiday time cuti skolah bulan june ani, diAlu-alukan menjenguk promo tickets available. ani start esok 26hb until 27hb mei 2011 sja so grab the chance utk turun padang KB orait*

Orait people, ani sja dpt diShare buat sementara ani. 
Happy shopping (or window shopping hehe)!

Tuesday, May 24, 2011

Overdue celebrations

Hai all...

Ni kan upload story pasal sambutan yg dah long overdue hehe. Tapi its ok teruskan sja la aa.

Bersempena belated birthday adikbongsu dearFiance & belated mother's day. Since dearFiance was working on the mother's day hari tu, so forward2 lah until the date yg sesuai smua ahli kluarga dpt berkumpul. Lagipun dearFiance already picked his mother's day gift jua and waiting for hari yg sesuai utk diserahkan hehe. Celebration not so extravagant lah since its short notice je. Smuanye prepared express hehe.

Start of dgn doa slamat, mkn mlm then came the cakes. Mlm atu we all layan AF jua (nda mau2 ketinggalan jua tu aa, eventho masih nda hafal nama & org2 AF ani hehe). Men of the house lps atu hmmm...bukan kn layan AF ey, layan besi bah! You know the one yg all muscle building stuff atu haaa...atu tah drg krajakan sampai keMalaman hari. I should have taken their pics in action, uish! kalo kamu pun yg menyaksikan alahai gigih & bekerut-kerut dahi durang dibuatnya. First meliat mmg mcm cali tapi bila diperhatikan mmg gigih drg ani kn get the end result...inspiring youuu!     

Anyway, layan pics je yeee...

*oreo cheesecake for the birthday cake*

*the birthday girl. wah! good3...a very happy face. bolat ey muka ehem2 new haircut aa?*

Then came the mother's day cake. Lets js get the 'mothers' melaksanakan penyembelihan hehe. Cake was everyone's favourite, a little extra for the toppings hehe.

*belated but its ok tho. you all like chocolate also kan hehe*

 *excuse their looks, biasala dlm rumah sja kn. mari potong dgn senyuman, Bismillah. these are the mothers of the house except the lil-ones hehe. nda betinggal ni kalo yg damit ani ada haha. love to see them get together when got the chance, mana jua fmily sorang diTimur yg lain diBarat hehe mcm banar jauhnya atu hehe*

Don't get this wrong, this is js one of the family get-together jua. Banar plg as some may say, muslim nda sepatotnya celebrate mother's day or even some culture nda celebrate birthdays. Yup true, i read this news somewhere before ada one unique (i think lah tu aa hehe) culture nda celebrate birthdays in the family hanya cukup dgn satu pemberian one-sort-of-woodstick and nda pasti apa kegunaannya but for sure its special woodstick lah tu.

So i was saying diAtas atu, bukan kn niat bepesta-pesta apa. Kemeriahan kluarga atu kitani mau kn, skali skala bukannya slalu dibuat. Sambutan hari jadi mmg kebiasaan dikalangan kitani tapi bila kitani sambut mother's day ada jua yg cuba mempertikaikan. Bukan kitani kn memeriahkan hari yg diAgungkan budaya, adat atau agama lain tapi sekadar mengingati & menghargai pengorbanan seorang yg bergelar 'ibu'. Mmg hari2 pun hari ibu dan hari bapa. Tapi ani tah peluang hari nya utk menghargai durang & give/show something extra. Special day lah tu.  Kamu nda terasa istimewa kah bagi durang? 

Sebab atulah some may prefer bagi brekfes in bed kah (tujuan nda mau ibu-ibu bangun buat kraja rumah diPagi hari hehe), blanja mkn direstaurant kah, hadiahkan something atau celebration bersama ahli kluarga terdekat. Jadinya kekadang niat murni atu yg diSalah-ertikan. Jadinya people, save your comments if kamu tried to email/msg asking me about this. Apapun, im still blogging about this jua hehe. And will be doing more Mother's day kalau diPanjangkan umor, amin insyaAllah. To those particular people, try again email ask other blogger what they think...(berdasarkan emel diterima mengenai my entri yg lalu ani, anyway thanks)

Have a great day ahead people =)          

Monday, May 23, 2011

Apabila minda tidak tenang

Selamat mlm kamu kamuuu yg belom tido

Apabila minda tidak tenang kn tido ani...ingin buat apa aa?
bloghop dan update news sja la bila sudah slamat sampai kedunia cyber ani.
internet oke je mlm ni. dkt kawasan kamu mcmmana oke?

Ndamau update too long entri mlm ni. Krg kluar entri luahan rasa. Boring krg kamu.

Oke lah dunia maya Slamat Mlm & Slamat bangun krg.

How do you feel?

its monday afternoon and its 4.01pm 

"How do you feel?"
ok but...

"you are bla-bla and bla-bla"
hmmmmm.......
which also means stupid?
ok yes, thank you very much.
full stop

Have a great and blast monday people.

Sport talk

Salam & Slamat pagi kamu kamu kamuu...

It's Monday. Hari isnin mmg dugaan kn? Dugaan pada yg nda cukup rehat becuti, dugaan bagi yg nda cukup tido, dugaan bagi yg nda cukup masa berShopping (weekend always ada 'sale' kn hish!) dan yg pasti skali dugaan utk kembali menguruskn kraja2 dlm ofis huh!

You all mcm mana? Great weekend? Byk jemputan kahwin to attend? Aik ada jemputan jua kah in these few weeks ani...only knew its exam weeks for the school kids. Sian kn? Gerenti parents pun ikut sibuk mentelaah plajaran hehe

Anyway, mau bring up this topic pasal 'Bersukan' or simply 'Sport'. Kamu ada specific sport yg dibuat everyday, everyweek or mebe skali skala ka? Well...if ada atu, good for you.

Me? Haha its been a long time not doing any kind of sports (except 'swimming' or banarnya berandam masa early month hari tu hehe). Au bnr, ente mmg serius! Not becos of no time kah apa. Other reasons were nada tmpt and teman kn dibawa sama lagipun ndatau apa kn diSukan-kan hehe. Sports yg bole ku buat mcm jog, run, hike, badminton, tennis and crafts erk! nda masuk tu aa haha. Which also means im a boring person hehe. How i wish i can play sport mcm dearFiance hehe biasala men & sport is norm je. dearFiance bole bantai any kind of sports (kalo ndatau pun biasanya do well jua...hmm jeles i), oke le tu for uniform men mmg memerlukan consistent stamina kn.

So me & lilsis the other day were spontaneously talking about pasal bersukan ani. She and bigsis has their sport team jua means tiap hari and minggu ada saja sukan durang buat and biasa sampai keMalaman balik rumah. Atu biasa for after-work sports. Lagipun ada ofismet jua dibuat geng bersukan hehe nice.

So you all got your own sports story? I think i may need to find one hehe...

Its not about trends tapi more into the focus of getting own stamina. Dan atu penting jua. Like myself eventho i dont care much of doing any sports kah apa, at least everyday activities does abit of exercises jua kn kn kn. Dont tell me walking flights of stairs does not makes your heart pumps...

Sunday, May 22, 2011

It's my first lilsis bday!!!

Happy Birthday to my lilsis yg pertama, Nysa, on 22nd May 2011.
Happy Birrrrrrrrrthdaaaaaaaay...~
Celebrate sama sapa this year??? Hehehe


Oke no excuse.......blanja!!!!!

Happy Sunday all =)

Saturday, May 21, 2011

Please weekend, please don't go bad

Salam all...
GoodMorning goodMorning goodMorning...

Weekend has arrived!!! Yiheee...

Mau byr hutang tido, mau rehat santai, mau enjoy, mau do some exciting things? Hmmm...itu kamu punya suka okeh hehe. For me, as usual la excited the weekend has arrived jerrr but need to wait whats awaiting for me to do or spend hehehe excited ke me???

You all got something up for the weekend? Oh by the way sapa2 plan or need to do some shopping, bring the 'reusable' bagasi-bagasi atu ok hehe its 'no plastic bag' weekend loh

Have a feeling since lastnight that i'll have a boring weekend (should i just stay at home and be a potato-couch?)...no no no i dont want that to happen!

Please please please weekend, be nice to me...please don't go bad. I want to do something good or exciting better. And please mood...don't go bad too. And please someone (sapa2 yg akan aku babitkan hahaha), limit your time during this weekend...aku cuti time weekend sja. Please deh...

Enjoy the weekend kamuuu...

Friday, May 20, 2011

Personality Check

Hai hai hai beautiful people...
Selamat Pagi kamuu...

Iski dgn weekend ke? Sabar aa...nda lagi lama ni hehehe
Haha knapa tiba2 sja ckp psl weekend ani?
Nada la...Aku ni kn everyweek iski dgn cuti weekend & iski to find out apa aku kn buat end of the week atu. Yalah kraja 5hari stgh dlm seminggu, sapa jua nda iski kn hari cuti kn kn kn

Anyway, jap tadi google-search  a phrase I heard dari radio smlm. Nda pasti apa maksudnya, so dlm mencari-cari disebalik maksud kisah of the phrase atu terserempaklah a forum blog tapi this one not related dgn apa yg aku cari atu but some sort of interesting bila dibaca hehe.

Found these personality analysis and can’t help to share with you all too. Sorry ey, ku kompilasikan saja analisa ani bagi personality anak sulung & tengah saja aa. Analyse myself & dearFiance sja la. Nda brani kn analisa kamu, krg terasa hati. Kalo dearFiance oke sikit, kalo marah boleh pujuk haha (pujuk betol ka atau biar dia pujuk diri sendiri haha kejam).

Aku anak ketiga dlm kluarga ku & dearFiance plg anak sulung so biarlah aku mulakan dgn personality anak tgh atau ketiga dulu oke, then baru yg sulung aa.

Oke mari baca dan sila2 lah join crossout mana yg nda match dgn character anda aa.
   
PERSONALITI ANAK TENGAH atau KETIGA
  • Agak pelik sikit. General characternya mmg opposite dgn adikberadik yg lain. (haha betol3, aku mengaku)
  • Kebanyakkan mereka, berperibadi terbuka tapi sebenarnya tidak. Gemar buat hal sendiri. (hehe yalah tu kali aa, aku jenis pendiam tapi bckp jua bila ada yg sekepala dgnku. And yes, aku lebih suka dan selesa buat hal sendiri haha syok sendirik) 
  • Sering rasa terpinggir. (ada juala...) 
  • Kelebihan pula, suka membina solid relationship dgn org2 luar keluarganya. (brgkali jua aa...sad to say this mmg ada jua stgh org yg aku rasa lebih rapat dari member kluargaku sendiri mebe becos of experience dlm satu2 situasi dulu atu kali hmmm...) 
  • Suka mencuba utk melakukan yg terbaik bagi diri mereka tanpa mengharapkan bantuan orang lain. Considered boleh berdikari. Kebanyakkannya menjadi anak contoh. (anak contoh, me? Nop! Tapi yes nda suka harapkan people’s help, always tried my best dulu and bila nda mampu buat baru mintak org lain tulung hehe) 
  • Percaya dgn keyakinan sendiri. (yes but 85% brgkali hehe, many times terjadi bila diri ani confident tapi tekucil at the end. Perlu ingat jua dgn kemampuan diri a.k.a size bdn or how high my IQ hehe) 
  • Attract attention dgn cara yg tersendiri. (tang mana tuu...nda ey, suka blkg tabir je kerja2nye low-profile gitu hehe ada yg pernah liat aku nyanyi onstage ke haha) 
  • Terlalu mengalah. (ikut keadaan la...either kes terpaksa, ndadpt buat apa2 atau malas kn layan) 
  • Mudah membaca dan memahami fikiran org lain. (yes most of the time la, sixth sense le tu) 
  • Kebanyakkan kawan baik mereka jua anak tengah. (50-50  saja) 
  • Ideal dgn seseorang yg berterus terang dgn perasaannya. Pasangan sesuai adalah anak sulung /tunggal. (kwang3 haha ketawa kali jua dearFiance ni kalo baca, patot le most my fren dgn match yg sama jua. Ok sebab personality jua rupanya...)

    PERSONALITI ANAK SULUNG atau PERTAMA
  • Ofcourse menjadi tumpuan dan perhatian ibu bapa sehinggalah kedatangan adik baru. (tantu lah tu, first kali aa) 
  • Pandai membawa diri apabila meningkat remaja. (mencari-cari identity kali or alom ada adik dibuat geng wrestling haha) 
  • Cenderung menjadi pemimpin dlm keluarga. Sebab itu mereka lebih matang berbanding usia. (to my dearFiance and nda lupa my bigsis jua, baca tuuu...matang berbanding usia maksudnya tuha sebelom usia haha) 
  • Bertanggungjawab, perhatian dan cenderung mengikut kata orang tua dan masyarakat. (kamu lah yg pertama diharapkn kluarga so beri perhatian dan faham2 aje mana yg diperlukan) 
  • Sanggup berkorban demi adik2. (statement ni bagus! Tapi mesti jua dikenang pengorbanan drg atu. Kalo boleh biar smua adikberadik berkorban on something, biar fair & square. Oke to bigsis cuci kn kreta ku hehe) 
  • Pelindung, suka bertolak ansur tapi ego. (anda mmg pelindung yg terbaik) 
  • Berjaya dlm hidup. (berkerjaya yg memuaskn hati & citarasa itu sudah cukup baik dlm kehidupan seseorang. So jaga kerja & work harder on things you want to achieve. Juga ditujukan kpd my bigsis hehe) 
  • Pandai mengambil hati org tua. (biarlah pd apa yg relevan & dimasuk akal. Biar ikhlas nya tani) 
  • Kelebihan lain, pandai control emosi. Kalau dlm keadaan panik, dia tenang saja. (hehe dearFiance this is who you are, thanks for being you. U saved my life also *kelip2 mata* hehe) 
  • Kekurangannya, suka mahu dihormati oleh org lain dan mahu org lain memahaminya. (not quite understand...maksudnye keraskepala ke? If it is, yes dearFiance mmg begitu hehe) 
  • Supportive dan suka membantu. Tapi perlu fikirkan kepentingan sendiri jua selain kepentingan org lain. (yes you are very helpful. Thanks makan-ing my chipsmore haha. Also a cheerleader to me hehe) 
  • Mereka mahu semua perkara dibuat mengikut cara mereka. (so far boleh tahan tapi don’t care much plg...hehe considering my opinions & suggestions tu aa) 
  • Perangai suka memerintah. (sikit2 sja nda luan banar. Kalo dearFiance mcm atu bah, adoi baik tah ku jadi dayang istana haha) 
  • Anak tengah sahaja sesuai menepati perangai mereka. (hmmm...maksudnya tahan pukul lasak kah aa hehe so far Alhamdulillah bersama dearFiance)
 
Apapun analisa personality kana list-out diAtas atu atau kamu terjumpa baca in any web-forum kah, hakikatnya kitani patot bersyukur dgn apa yg baik dan buruk arah kitani atu. 

Sekiranya kamu disumpit taguran (kiranya nda semena-mena ditagur tanpa kamu minta la tu aa), terima & timbang2kn kalo ia bersesuaian utk diri kitani berubah. Aku pinjamkn this advice kpd kamu yg sudi membaca ok...
‘Jaga kelakuan jaga diri, kitani ndatau psl kluarga kitani ada dimana-mana.’
Thanks dearFiance for the advice.

Good friday people.

Wednesday, May 18, 2011

Cheer Up

Please please please.......
May my days ahead will be good and great
else it will be.......
Moanday,
Tearsday,
Wasteday,
Thirstday,
Frightday,
Shatteredday and
Sadday.......

Something to think about.
Hope you all have a great day =)

Pagi2 dia bePantun

 " Apa guna barJanji
Kalau inda pandai menapati
Apa guna pangkat tinggi
Kalau inda pandai mempotokopi "

Hahaha mesti buat kenangan ni pantun dibuatnya ani. Pagi2 lagi ya bePantun tapi yg ditujukannya ani nda paham, lu pikir la sendirik aa man hehe. Pantun ani as said by one of my officemate kpd one of the managers. My officemate yg bepantun ani not malay nor Bruneianchinese and handretpersin pasti bukan Bruneian hehe. Baca pantun diAtas as emphasized from my ejaan hahaha.

" i'll help u sir "
(whisper: "jahat u jok..")
hehehe end of story.

Birthday wish hari ini

Morning all =)
Birthday wish hari ini 18hb Mei 2011 dedicate to my future-lilsis-inlaw slash adik bongsu dearFiance, Liyah.
(if only she reads my blog hehe kalo ndapun someone will spread the love news jua hehe)

Happy birthday to you...~
Happy Birthday to Waliyah...
happy birthday to youuuuuuuuuuuuuuu...~
Tahun ni birthday yg keBrapa aa???
kaka lupa la biasala...17tahun udah bah haha
Mau kek seSudu, sePotong atau sePaun? Hehehe
Smoga taun ni makin rajin lagi blajar and get excellent result for your future.
Waliyah sa reru...chaiyo chaiyo =)
  Happy Birthday.

p.s: Both my lilsistas also birthday in this same month. better get redy the gifts sebelom aku dpt permintaan yg susah aku kn tunaikn hehe. hmmm...

Tuesday, May 17, 2011

Customer terDiva

Selamat petang kamu kamu...

Alhamdulillah selamat siap sudah my works, bePending bah dari kemarin. Lagging bah mengantok mcm kn mau tido sja kemarin atu hehe. First day of the week jua banar... 

Haa...ani cerita hot hot baru terjadi tadi. Which makes me want to blog about it, bekobar-kobar ni kn becerita aa geram ati hahaha

Tadi sebagai penutup buat report ku tadi, turun tah ku keStationery/Photocopy Shop dibwh my ofis atu tujuan kn membinding all the reports. Dgn cuaca yg panas and nda brapa ramai customer, selamba la ku masok bagitau the assistant "as usual aa" (haha ani maksudnya regular customer udah ni). Biasanya aku bawa skali turun my hp, kunci ofis, pettycash and ofcos the reports, malastah kn mengendong handbag lagi nda jua lama kn kn kn. Tapi tadi nda tah ku membawa hp, mcm tau2 sja something kn happened.

Sambil duduk waiting menunggu reportsku siap kana bind ada tia this lady masok. Ish ish ish! Mcm Diva kamuuu...nasib hp ku nda bebawa kalo nda uish! banar ey kn ku gmbr bini2 atu masok berita sini. Cukup lagi dgn lagaknya tu. Nda pasti pulang either malay or chinese tapi bahasa mlayunya slang2 plg bunyinya. Kamu imagine sja usul muka mcm dibwh ani, quite sama itam legam rambutnya with gold necklace & earrings, dgn spek itam ada gold2 jua tanda D&G and bawa handbag Gucci (sure its fake pasal kulit bag atu bah ketara banar nda qualiti hehe nda pulang niat banar kn mengucap tapi lagak atu bah over).   

*google pic sja. lady atu look-alike mcm ani. au banar tapi with gold2 accesories. mbari hijap ey..*

So anyway, beckp tia this lady "Paper skutak aa, doubleA brand". Hmmm...mcm kadainya saja. Entah arah siapakah banarnya ditujukannya atu, tapi meliat arah aku...apada! Then aku tecari-cari one of the assistant incase nda kana layan, rupanya mengambil stok yg diblkg bukan yg on display infront of me atu. Ku biarkn sja. Lagi katanya, "sama staples skutak". Hish! Mcm patah tgn atu nda jua, malastah kali kn meround dlm kadai atu mencari sendiri. Bediri dpn pintu tah ganya main order2 saja beteriak. Yg ku sasak "did u hear?"...arahku ucapnya. Eh nampak tah prempuan atu nda pernah kekadai atu or mebe i look like an assistant jua sana atu hehe. Nda kn assistant santai2 duduk nda melayan diri atu...apada! Malas ku kn melayan karenah dramaqueen atu tapi bagitau sja brgkali kakinya patah jua ndamau bejln "kalo kita kn photocopy counter sana, kalo kn bali brg pilih sendiri then bawa kCounter ujung".

Lps seketika, the lady check-out diCounter. Hahaha rupanya beliannya 1 small box staple (widely known obat stapel atu bah) and 1 REAM doubleA paper. Mcm....nda salah ckpnya tadi atu ka???? Soon lps lady atu kluar, assistant melayan prempuan tadi atu ask me if aku kana layan sudah and i said yes. Then ketawa the assistant aa disambut lagi dgn assistant yg  mem-binding my report, faham la ku kisahnya and join ketawa beramai-ramai hehe. "eh adakah ya memajal ckp ream atu kutak...patot jua ckpnya skutak. baik jua ndaku mengangkat keCounter kutak atu. Staple atu bah pikir tah utk office-use stok rupanya ubat stapel ganya pintanya" nya assistant atu. Jemaah ketawa alom over, eventho aku biasa-so-so sja with the assistants sana tapi bila hal mcm tadi atu hapen kami pun bole kamcing begossip jadinya hahaha

Hehe ada2 sja customer masa ani. Tapi ani barutah ku pernah tejumpa ni customer terDiva yg lagaknya over banar mcm kn membali byk brg tapi sebenar-benarnya adalah sebaliknya haha over la youuu...       

Enjoy the day kamuuu... =)

Monday, May 16, 2011

Presents hunting

Salam semua...selamat pagi isnin =)

Apa cerrrrr??? Hehehe...

Kelamarin...hari minggu hari bercuti pada yg bercuti. Also a day to hangout atau jln2 cari pasal dgn dearFiance hehe nadala js one of our unplanned outing for a quality time togeder cheyywaaah! kelurusan dearFiance baru blik kraja jua bah yatah

Walopun nda plan anything tapi mau jua jln2 join org ramai menyemakkn jlnraya Brunei ani haha. Tapi kn kamu...we end up hunting! Hehe bukan memburu hantu ey memburu barangan saja hehe saspen ka? Nda jua hehe

First and foremost, lagi melawat-lawat kadai health equipment survey good pricing. Lama jua la diKadai atu. Then lps atu baru kekadai-kadaian. Haha told dearFiance lets accompany me presents hunting...sidia biasa la, layan sja hehe good3

Dlm my checklist ada few gifts kn ku bali for someonesssSSS this month. First thing first perlu cari for yg belated atu, i need something from a decent brand and from my initial choices were something either from the Face Shop, SkinFood Shop, Etude House or the Body Shop. Ani eventually chose a gift from the Body Shop. Untuk sapa biarla rahsia dulu aa.

Then, buy toy gift for my besfren's son. Birthday yg belated jua. So i finally bought a toy from Triple Star Shop yg diTanjung Bunut atu. Yg sebalah dekat dgn Hua Ho Dept Store Tanjung Bunut. Kadai ani one of the kids shop yg basar diBrunei ani. Mcm2 brg for mom-to-be ka, for babies, for toddlers and brg mainan from small size to bigEnormous ones (hehe over beritanya ani). So sapa2 yg tecari-cari kadai for kids, this is one of them yg ada dBandar Brunei ani. Sekian makluman kpd parents & bakal2 parents aa

Other gifts got arah regular shopping complexes. So kesemuanya biarla rahsia dulu for whom kesemuanya. Krg org2 nya atu nda semena-mena tebaca my entri ani...boreng tia nda seprais le

So thats was it jln2 cari adiah dgn dearFiance. So most of the list done, yiheeee...! Oh by the way i bought myself a sling bag jua hehe. We had dinner diFoodCourt Hua Ho Tanjung Bunut. Destinasi terakhir kami adalah keKadai CD yg femes-no-need-to-mention-the-name diGadong atu hehe. Seprais belian CD/DVD kami over than usual. dearFiance mmg main ambil2 dari rak CD atu la. Ikut suka dia ja mau ambil mana satu hmmmm..."its for you too la dear" katanya. Tapi kan, i saw the DVDs atu ada wrestling, action-packed DVD, cerita hantu (which is clearly bukan pilihan hati ku, comedy brgkali la tapi ani...) hmmm...banar u bali for me kan tu dear hehe cuba cerrrr???

Aiya ngantok le kn buat kraja....perlu warm-up kali dulu ni hehe...Later people =)

Saturday, May 14, 2011

Pasal Mesin Massage

Selamat ptg weekend u ols... 

Wah jarang skali aku buat entri dihari berehat kn hehe. Hati sedikit lapang ma hehe...kenapa nye? No big news loh. Dpt byr hutang tido je and and and.....habisssss liat cerita drama ku hahaha. dearFiance dah habis download all the episodes 'the little nyonya' the other day, so tadi menghabiskan episode2 yg alom ditayangkn dRTB. Sanang ati nada hutang lagi hehe tapi ada masa later mau liat lagi from the beginning. Oke la boreng kamu kah aku asyik ceta pasal drama tv hehe

Oke la ceta pasal lain la. This news kelurusan kluar in Borneo Bulletin Weekend today. 

*news about the well known foot massager brand*

Lastnyt, me & dearFiance were out jln2. When we saw kadai health equipment, tarus survey2 this particular massager. Untuk siapa & massager mana satu biarla rahsia dulu aa hehe. I was eye-ing a shoulder massager for myself and he quoted me dgn the lowest price he could offer dlm BND2** (i thought quite ok jua la) but i'll just need to do several surveys before decide kn bali lagipun barutah kn pikir2 to buy myself this kind of equipment. Anyway atu different story la. Sambil dearFiance bincang2 dgn the SA, aku ofcosla meliar-liar mata meliat which one suits me better for my purchase. I saw the single foot massager mcm ddlm news atas atu and ada jua tefikir kn bought that one for my home-use. Then, when i read this news hehe mcm ijap ada jua rasa. Mebe overheated kali ba the case.

Scary le thinking if our feet dlm massager atu then burst into flame...aiyo! Js peringatan bersama saja, anything yg beplug2 drumah atu better diLiat-liati krg overheat atau overcharge krg mcm ani terjadi. 

Apa kata sama2 beringat eventho it looks a small matter to some.

Take care. Enjoy the weekend people =)

What's up with ystrdy, Friday the 13th?

Hi Good Morning all

Hmmmm...excited harini kn back to blogging. Sebab apa?
Yalah...what’s up with yesterday, Friday the 13th atu aa? Hmmm...

*Asyik2 kuar ni je...maintenance ke blogger office seharian kemarin atu aa*

Jari jemari ku iski udah kn ngatuk2 kibod & garak2 maus ani. Iski jua kn decorate2 my blog lagi, usai itu usai ini tapi...jgn kn mood diri, blog sendirik pun nda hingin kn aku masok...Ayak!
Lagi tekajot letrik jp bila liat my latest entri hilang entah pigi kemana. Bila dpt login semula tadi huh! nasib masih ada...tapi dlm draft. Haiyo! blogger punya maintenance TERganggu dlm our blog jua ke... 

Teman2 blogger pun nadpt update jua kemarin aa hehe same2 loh.
Oke mari serang blog sendirik, kasik penoh esei dlm blog hahaha

Thursday, May 12, 2011

Berkumpul on Mother's Day

Hari Ibu pada hari minggu lps 8hb Mei 2011. DiSambut seluruh dunia pada hari minggu kedua dlm bulan Mei & Hari Bapa plg hari minggu ketiga bulan June. 

Tahun ani sambut dirumah kami lagi, tapi nda semeriah as last year. Kelurusan fmily members ada jemputan, biasala hari minggu hari org kawen-kawenan hehe tapi hari minggu lps atu my parents pigi Majlis Mandi Belawat. Remember the MUA aunty masa my engagement, Majlis atu for her cucu-s.

Lastyr, hari Mother's Day dgn dearFiance fmily sebelom kBandar dgn my fmily. Atu pun kelurusan dearFiance cuti, this year dearFiance kraja so will plan for his side nanti. Ndapa pun if its belated sudah. But not forgetting jua, sempat wish all the Mothers dKg.Lumut atu especially rumah no.12 hehe.

Lets start of cerita from beginning, after brekfes me, bigsis & one of my lilsis went out. Purposes were to collect Mother's Day cake that ive booked the day before dgn dearFiance, dgnkn bigsis bali her gift to mum & gifts for our babu-s/aunties for the Mother's Day. Tekeduhung sampai lunch hour, so kami lunchout at Jollibee Gadong. Slasai urusan blik tah lagipun acara diPtg hari.

Kami mengadakan hi-tea meal sja for sambutan Mother's Day atu. We know for sure, mama happy ada mkn2 dgn the presence of her adikberadik. Biasala mama suka meriahnya atu. Berabut masa, pasal tua-bini went home early manajua drg came by lps jemputan so tired la drg kali. Then, dlm time kn surprise the cake, ada guest dtg kn berurusan dgn mama perihal kraja la tu aa. Delay time lagi. Lps Magrib baru dpt teruskn acara. Karat the cake & pass around the roses with gift to other mums in the family. Eh! I missed my drama-episode le that time. Its ok tho.

Mari layan pics oke :

*fmily members. cousins byk yg ndadpt dtg cos prepare study kn exam. my tua fmily dtg soon after jemputan, sian lalah kali*

*ani masa mkn time. hi-tea meal je.*

*fruit pudding from babu. capat kana serbu & capat jua abish hehe nasib aku sempat merasa*

Ani ahli mesyuarat tingkap dapur hehe. Semua ni adik2 mama. Babu, amit, bungsu & maUda. My mum anak perempuan tua dlm the siblings. So jgn heran la rumah kami ni slalu jadi tumpuan lepak adik2 mama hehe. Time ani masa ada guest kn jumpa mama sebab kraja thing. So durang pandai2 sendiri lepak dimana sja hehe. Buat je mcm rumah sendiri aa. Suka liat drg pose mcm2 bila kami mengambar hehe...layan saja tah, anak buah jua ganya nya durang hehe 


*ani acara memotong buah nenas yg baru mama ambil dari tanaman kami dluar dapur atu jua. my bungsu buat minuman feveret kofi-kesihatan durang the 'Radix' hehe pic abit blur*

Ani few of the pics me & lilsis ambil, the launching of bigsis new gadget! Should see this entry one of my wish list. Hehe backlink her, hope bigsis ndatau le. By the way, masa atu me, bigsis & lilsis jadi fotografer hehe lilsis guna bigsis previous Sony cam cos bigsis iski sudah guna her new Sony cam yg lens-nya sebagang atu haha. Tapi lawa ey the shots guna that cam, gambar very tarang & clear and most of all i like the click-sound mcm jenis camera2 saiz basar atu ba mcm usul propeshonal jua kn hehe.

*redy to shoot sis?*

*meliat gmbr yg diAmbil. puas ati aa?*

*nah baru tah kn pose to us. dari tadi asyik pandang that gadget je hehe*

Lilsepupu Areej hehe came jua. Realise rambut dpn pendek dh? Cute mcm siBoo dlm cerita Monster Inc. atu hehe. Candid shots sja sbb masih memilih org kn memigangnya. Awal atu she came dgn mamanya sbb my amit still at UBD. Nasib hampir dgn rumah kami so her dad dtg kerumah tarus after slasai dgn urusannya.

*hah?!!! ato bolat matanya hehe*

*kan bisai catu relax sja kn Areej...*

*fmily tua balik awal. tired kali from jemputan. so have to sembunyi2 bagi the mum's surprise gifts & rose. nda sampai karat kek tua-bini ni. so see next time lagi.*

Pink roses for all the mothers in the family. Telupa gmbr extra gifts nya la, bunga sjala. Lagipun ada fmily kn blik sudah, ingau kn lilcuzzies yg kn blajar for exam. Berabut continue acara after guest mama balik sudah. Passed around the roses & gifts and potong the cake.

*lilsis smpt gmr this two roses sja. nda sampat gmbr all roses before distribute.*

*ani temporary model, my bungsu with 2roses. background is babu, empunya one of the roses hehe*

Ada kisah about the mum's day kek ani. First pic is perfect one sebelom terjadinya bigsis  insiden hehe. Bali from Mum's Bakery dMenglait Branch. Mother's day deco ada dua choices so i chose this one. I chose yg ada this paper-label sbb i know one of the cake-decorator nda lawa tulisannya. Yup true i dont like it, few time sudah terjadi when we bought cakes diSana. So to be safe, chose this one sebab nda smpt keBakery lain masa booking atu hehe.

*perfect cake. diKunci & diMangga-lock this room drpd pengliatan lain. diSini lah terjadinya insiden merosakkn kek hehe. bigsis tried to capture shot sebelom diBawa turun. tapi....liat bwh oke hehe*

*nah! ani lah yg terjadi. bigsis lucky-fingers menusuk kek huhu tapi after that tarus jarinya masuk keMulut...eh nda bagi chance langsung le*

*gmbr of our mama mkn the cake. hehe sian lalah after jemputan jua, nda smpt betukar baju. background lilsis trying out bigsis new cam...bisai kn sis? hehe*

*ani one of my babu. belom kawen lagi tapi she is ofcos like a mum to all of us the anak2 buah. ada jua jasanya dgn kami anak buahnya ani, bole merangkap sebagai ibu atau bapa kpd anak-anakbuahnya. ingat masa secondary school, dia lah rajin mengantar mengambil kami bila our dad ndadpt. bali mkn minum jua and byk lagi la. so she's also like a mum eventho still single hehe. a good day to celebrate her kindness also*

*me with mum's day kek. hehe insyaAllah nanti merasa jua being a wonderful-person call MUM hehe i wonder when...Mudahan diMurahkn rezeki saja. Amin amin amin...*

Dan sebagai penutup cerita ini, akhir mlm baru pass my gift to mama. Nda tefikir gift lain lagi. Purchased a gift voucher for mama and also for bapa to accompany her. I know Zens Spa ada Mother's Day promotion package but not interested with that. So bought mama this one massage treatment saja. Dan ianya sudah dilaksanakn pada mlm selasa. Tapi since bapa ndamau do that massage, he offered my maUda sja accompanied mama. Wonder mcm mana maUda go thru it hehe nda selalu kana pamper mcm atu but dad's suggestion ok jua since maUda is a housewife so worth it jua if mama kana dangani oleh maUda atu. Booked appointment for them in the same room. Nice le tu hehe.

*single massage treatment only for them*

Hope to plan or buy something for future-mum-inlaw lagi nanti with dearFiance. Wait until kami ada masa and fmily members lain ada masa kumpul together for the mama-of-the-house. Belated pun ndapa, the thoughts that count kn kn kn hehe

Sekian dulu a very long story to share for today. Have great day ahead people =)

Wednesday, May 11, 2011

Update on my 'the Little Nyonya' entry

Halo halo halo slmt ptg semua...

Wah wah wah...bukan main rajin buat entri harini kn hehe. Ye la...bila my desk bersih dari paperwork & file2 pending...hati manyak suke je kn blogwalking ke, baca news ke, window-shopping online ke kn kn kn

By the way semenjak i post this entry The Little Nyonya at RTB bulan lps, byk jua org google-search cari pasal ceta ani jua kn. Hehe tau2 my blog popOut sibok kluar jua listed them on this which is not an official web about the drama. Halo Indonesia...kamu cari cerita ini jugak ya? Hehe...im not sure plg other countries also show this Singapore-drama-episodes. For sure, aku liat diChannel RTB sja masani. Haik! Belom abis lagi drama ni aa. Mebe nextweek kali. Still mengikuti atupun geram jua missed few times.

My update about this drama is i dont have to worry cos dearFiance currently gigih downloading cerita ani from youtube for me to watch soon. Yay! Again? Au la mau liat lagi from beginning hehe. For now liat semampu masa saya oke hehe. Thanks in advance dearFiance =) Reason his downloading pasal we already saw the DVD set dTutong lasttime which cost BND54.00 and he asked me to cari lagi tmpt lain if ada murah sikit. Eventho i wanted to buy at that moment jua hehe kes nda mau2 kn meliat awal (see betapa bijaknya dearFiance mengawal my shopping-desires kn hehe bejaga2 sebelom aku jadi papa before ujung bulan haha). After that nada lagi kejumpaan in other stores. Then skali haritu nda semena-mena i type this cerita in youtube search and found out ada...yes ADA! Surprise ku! Nda ku sangka tibadak jadi nangka eh! apakan hehe...So from then on, dearFiance plan to download it for me la hehe. Lagipun when u think it over, if i buy the DVD set. Lps atu nda meliat lagi nah! wasting mr.money saja kn kn kn

Sekian dulu update untuk anda yg search pasal 'the little nyonya' hehe happy searching people...

Kalau lah Milkadeal...?

Masok blog je kadang kluar advert mcm2 dari nuffnang. Tapi ads dari Milkadeal mmg buat ku teringin mau grab it jua tapi...Kalau la Milkadeal ada dBrunei hmmmm...telan airliur je la hehe
Milkadeal promotions and offers diMalaysia saja oke.
Harap maklum le...

Mau merasa promotion yg ani...
*Anda bayangkn harga brunei hehe berbaloi2 kn. Apalagi these two snacks mmg popular masani. Belom pernah merasa macaron lagi. Anyone want to suggest bakery mana jual macaron yg nyaman & in good price diBrunei ani? Pls bagitau sayeee...yes serius ni*

Ani pun jua...
*Spa treatment. Very good package with very good offered price. 90% off tu...Ani pun sesuai bagi yg ingin merasa tempat baru dari spa yg slalu dikunjungi. skali skala tukar tmpt lain kn ok tu. i'll plan one treatment for myself soon, need to find a good spa with good price hehe anyone like to recommend dimana dBrunei ani?*

This one oso...
*ive always wanted to try something exciting. ya jgn heran dgn my petite size tapi jiwa besar ni haha. this one also good promotion price. kalo ada dBrunei ni will plan to do with dearFiance. lumba sapa can do better daredevil stuff hahaha. To overcome my fear of heights can also hehe*

Tapi kalau lah kalau kn kn kn...hmmm like i said pandang & telan airliur je lah hehe