Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Thursday, June 30, 2011

Mau nda?

Rasa mls mau masok my blog...tapi rasa2 mau buat entri baru...hish! mau nda? mau nda? mau nda? last2 lawat jua tapi TERbuat entri dah ni hehehe

Apala aku ni...ani la kalo sudah kebizian seharian, rasa malas kn buat lain. Tapi bila do something i like, ofcosla nda rasa silonok ajeeee

Harini...alahai sajoknya khamissssss...

Oke la. Dah kemalasan tahap maximas nih..tuu malar jeling2 liat jam lagi mau pulang kirja. Bah nanti tah update2 apa stories yg ada. Bah bah babai...

Salam & Enjoi tah hari sejok ni kamuuu...

Monday, June 27, 2011

Ededeh! Cuma cuma...

Kali pertama buat nescafe sajok sekembalinya ku diOfis arini
Sebagai penyejok tekak sambil menaip diPtg yg panas ani
hish! mmg ya amat nyaman sakaliiii...hehe
tapi cuma cuma...

sedikit daripadanya jadik solution mata ku huh!
terPerancis!!! (saya mau pigi perancis...erk! terperancit daa..hehe) keMata ku...
alahai kesian...
mcm la aku ni alum pernah buat minuman
nasib nda jadik last layer of my face moisturiser tadi atu hehe
selebih yg tertumpah terpaksa la jadik bibik sementara dlm pantry atu
hahahaha utk diri sendirik

haha...okeh2 saja ja membebel sebab dah slasai my works. 
Alhamdulillah kerjaan yg dilontar keMeja ku since few days ago atu mcm jinak saja...
hehe lancar saja siap.
Syukran syukran =)

Oke babai fullstop

Perasaan masuk ofis?

Its monday people :( dan saya sudah kraja mali huhuhu

Haa...intro tuu bermakna aku nda happy masuk ofis okeh. Perasaan awal mmg oke2 je, glad to be back tapi...eh! ofcos ada TAPI aa...

Not so happy bila officemate pass kraja yg nda 'pedah' js to bagi me work tasks! Its not even for the company...sedeh aku bila realise this setelah slasai sudah siapkannya. Geram3! Padahal tau sudah ya my desk panoh jua dgn pending docs aku perlu slasaikan. Mmg pun dari awal aku sadar tu, biasala kraja ditinggalkn gerenti ada menanti lagi kn kn kn. Tapi pagi2 lagi dah ku terpedaya...kurang asam punya officemate (truly mmg aku nda brapa suka to work with this one officemate, mmg nda pandai buat kraja diri sendiri...biarla rahsia~ hehe)

Anyway, glad to be back diMeja kerja ku. Later in the afternoon saja aku kasi lap-lap-clean my desk, biar lari itu haboksssS. Pagi tadi nda bekesempatan la...becos of perkara diAtas atu hmmm.

Will do another entry lagi bila sempat later oke.

Eh! eh! ada sesapa rcv paychq arini? Hehe cant wait mine...mana courier alom sampai ani, kami setia menunggu ni our cheque to arrive.

Good day smua =) 

Saturday, June 25, 2011

Singgah sebentar

Hai hai hai semua...

Before heading back to bandar from dearFiance's residence. Kami singgah sebentar dTutong kePantai Seri Kenangan. Suasana diHari ptg Jumaat mmg meriah jua dgn kanak2 dan kluarga yg beriadah ditempat ani.

Me ofcos silonok la bila dearFiance bawa keMari when i requested to go there hehe. Jln2 sja & duduk2 cerita dgn dearFiance dlm suasana tenang pantai atu.

*kami yg terlibat*

*cuaca ptg yg cerah. sesuai utk beriadah dgn family tersyg*

*saw these people & wanted to try this one day*

*juga sesuai utk anak2 kecil. ada mini playground berdekatan dgn pondok yg dibina. nice! dpn sana ada one two gerai*

Its weekend people...enjoy =)

Friday, June 24, 2011

Roadtrip to Miri only la...

Here it is the not-so-secret roadtrip ive been mentioning about these few days. 

Ambil sehari suntuk je. Bertemankan dearFiance meredah jln yg penoh lupak & lobang walopun jlnraya diBina cukup ciri2 yg diperlukan...huh! cabaran & dugaan perjalanan on the road jua banar. Alhamdulillah, overall perjalanan kami lancar sja. Hehe biasala hari org bekraja sapa2 jua bole expect to be run smooth kn kn kn hehe

*since kereta kami baru pernah diBawa drive kluar sempadan jadiknya...paham2 sendiri ikut peraturan dan isilah borang yg berkenaan ye hehe dearFiance yg isi slaku wakil dan supir yg bertanggungjawab*

Cuaca pagi yg amat merunsingkan, mcm kn ujan mcm kn panas jua. Tapi perjalanan pagi kami tetap diteruskan. Hehe aku came as prepared as i can be eventho morning-drink or brekfast is a must (tapi time posa harap paham la okeh), sempat lagi buat nescafe kn diBawa during roadtrip. Bebata utk for me or dearFiance kn membasahkan tekak hehe. Pagi2 kn minum sajok? Huhu...lu sendiri tanya dgn tekak lu oke hehe.

*bukti kerajinan ku diPagi hari hehe*

First itinerary was menguruskan something dgn HSBC Bank Malaysia. Hai punya la...lama pusing2 mencari the address. Bila finally found, nda tah plang dpt diUruskan. Sedeh aku nada bebunyi, padahal atu tah tujuan utama why i want this roadtrip to be happen other than agenda shopping ku. Tapi nda apa, sedeh ku nda lama....hehe dearFiance tarus zoom to kadai yg aku tunggu2 kn serang slama ani haha. Went to SOS shop diParkson. Bebrapa kali keSana, nda lps pluang kn bali a pair of sandal or shoe. Kadai ani focus on selling shoes and sandals, tapi i found ada jua baju2 sport & handbags jua diJual disana. Most of them is from its own brand-name. Kenapa aku suka? Pasal ani tah salah satu brand sandal ku yg tahan dpakai oleh ku. Au banar hehe.

*aku TERbeli dua pasang sandal, sbnrnya...kn terbeli 3 pulang tu tapi yg satu atu nada size hish!*

After Parkson, went to Boulevard. Sesampai diSana, lunch at KFC. Kami bedua mkn set meal yg sama, with rice ofcos. Better ready kn perot fully-filled pasal byk tmpt kn diJalani & energy kn diBuang ni haha. Disana we bought few other items. Aku dpt kail 2baju dari sana. Head accessories jua. Snacks jua utk munchy2 dlm kreta.

Ok final destinasi kami & famous spot is....e-Mart lerrrr! Sana membali brg apa saja yg berkenan & mknan yg kn diBawa balik. Kiranya lastminit shopping utk menghabiskan duit ringgit maleysha itu ya hehehe. Tapi geram, masih lagi ada baki ey. Apapun, glad sedakah from engagement atu dpt diGuna oleh kami berdua akhirnya hehe.

*e-Mart! famously known by most bruneian. eh! tekajutku bila teliat kipas BASAR installed diSana atu haha nda branti taguranku arah dearFiance. last trip dulu, i think balom ada tu but now heh! mbari tekajot saja my heart*

Utk terakhirnya, balik Brunei la kami. Hep! Tau kali aa kami kn jln balik, bukan lupa diri ni hehe. Nasib ada baki Rm utk bayo tol-tol-an hehe. Ringgit brunei pun masih tersusun rapi dlm wallet ey hehe. 
*Alhamdulillah dh sampei brunei*

Harini baru terasa keNgalehan roadtrip seharian kemarin. Whats next plan for my cuti2-an aa...? Will be over by this weekend...

Have a great day people =)

Thursday, June 23, 2011

Hari pertama cuti

Salam smua...

Yup im still up. Early morning later mau start my roadtrip sudah. Eh! eh! kan dah gitau saya sudah bercuti hehe. 

Ni activity ku awal pagi diHari pertama bercuti kemarin. Early morning bangun awal, plan to do some bank transaction diCounter bank. Kenapa pagi nda ptg saja? Hehe becos i rasa la kn...gerenti nda brapa ramai org Q-up tu pagi2 atu. So yes...mmg betol la tekaan ku, nasib jua hehe. Skjp saja berUrusan dgn bank.

Since awal pagi atu saja tujuan ku & before heading back home, singgah Giant skjp arah BestEastern Bookshop. Kan findout whether NationalGeographic kluaran June2011 ada sudah. They said lastweek, minggu ani baru ada sampai. Hehe thankGod ada, nda ku ngaleh mencari-cari lagi. Awal bulan sudah ku tunggu, becos of this one article saja i wanted to read. Topic yg agak taboo & sensitif dibicarakan but yet i want to read the on-site-journalist punya story. Atu yg gagas mau baca tu hehe.

*NationalGeographic June2011*

*sambil round2 dlm kadai atu, found my all-time favourite book 'Diary of Anne Frank'. Kamu pernah baca? Kisah yg bersejarah jua*

The rest of the day hehe cuti2 dlm rumah saja berehat. 
Cant wait pagi krg =)

Tuesday, June 21, 2011

Busybody nda beTempat!

Slamat ptg kamu...

Slasai kraja udah? Mine satu sja lagi kn disiapkan. After that aku redy to chalo and buat lupa diri pasal ini semua kerja-kerjaan hehe. Semangat jua banar.

 *kamu nampak tuuu...?*

*hehe this camera la*

Apa cerrrr...?
Camera ani mmg dlm ofis ku. Lebih tepat lagi facing to my desk which is js by the entrance door. Purpose? For security purpose la lagipun my office company ani ada history of break-in & kecurian. Dan lagi jua, brg dlm ofis kebanyakkannya ada equipment worth thousands of dollar so mmg penting jua management chose to install this one.

Jadinya?
One thing i hate is that, masani yg dpt monitor adalah our IT staff from HQ which is oversea. Our staff here lost the password, jadinya susah kami kn check melalui dlm ofis kami ani sendiri. So aku kadang geram ati durang ani busybody nda betempat. Mcm nada kraja saja durang diSana atu. Our ofis lagi ada internet-phone-line (line using our HQ country hehe not sure if this is approved here), so ada pernah skali i was busy with files on my desk and durang sanggup call-in "looks very busy lah you". Hmm...rasa kn ku cover saja camera atu & cabut wayar international-line atu! And js now semasa wiping-clean my desk, "busy cleaning-up, is a royal coming into the office?"...sasak banar hati ani ey. Ndaku tau mcm mana usul jelamanya diSana atu, all i know is that small-annoying-thing yg kadang move sendirinya hish!

Tapi kn...aku suka bila our internet ada problem. Sebab durang ndadpt sibuk meliat suasana dlm ofis. Tapi jua, kadang geram ati jua lagging, ndadpt buat kraja & ndadpt going online hehe. Ada kebaikkan, ada keburukkan jua.

Before ku kluar krg, i'll leave a big paper note saja ey on my desk facing that camera 
"Be back on air, Monday 27th June. Stay tune!"
amacam? hehehe

Happy dengan biru...

GoodMorning beautiful people =)

Happy dgn biru workwear...happy jua sebabbbbbbb harini last kerja! Wa mau cuti sudah la hehehe. So harini mesti kerja keras habiskan kerja yg pending! Mesti3...ndamau la masok kraja nxtweek ada yg kelupaan apa kn kn kn.

*ya harini mmg mau pakai warna biru lo...mari senyum utk diri sendiri hehe*

*eh! eh! before kluar bilik, jap snap calender bilik yg dGantung rapi blkg pintu. Hehe...do you see whats written in blue?*

Gambar yg diAmbil rawak smlm. Oh! yesterday kesampaian tah ku sudah membasuh-bersih my kreta yg haduh! kotornya manyak sgt. And then, bila mlm menjelma having my own pampering spa & healing session diBilik rawatan My-Own-Room hahaha. Sebelom atu, had a light meal. Since nada liur kn mkn heavy meal sebab akhir sudah..mana nyuci kreta limpas Magrib lagi huhu..so aku buat sup telor je. Aik! Menu ni bukan bermakna aku in diet nor tengah sakit, walhalnya mmg aku tarakda slera. Olololo...kesiannyeeee (hehe). 

*bila sup panas masok keAnak tekak kamu...huh! amat menyamankan. hehe dearFiance jua suka this one bila aku masakkan garlic rice dgn menu sampingan yg lain. wink2 hehe*

Ha..lps abis meal. Kita mulakan dgn face-mask. Aku lupa bali my honey-mask yg abis atu (recently trying this nivea mask from pharmacy & love it). So smlm guna one of my Freeman face-mask saje. Been waiting for this Etude House Honey Mask yg diGuna oleh my blogger friend Diana ni tapi Brunei Etude House balom ada. Yg dari SkinFood & FaceShop atu not quite convincing to try them out. Will wait sja then.  

*minta dari paci google sja aa*

Before that while showering had a body scrub with Belina soaps. Sabun susu kambing yg setakat ani sesuai sgt dgn my skin. Been using it for few years sudah. My face pun cuci dgn sabun susu ani. Except my skincare 'rojak' sja hehe. Slps slasai face-mask, tiba sudah mau tido. Next healing session was bagi 'salonpas' on my shoulder, kasi itu tiredness ilang. And lastly, chose calming body lotion for the night. Dont forget stokin for my good night sleep hehe. 

*kamu2 yg berada disisi katil ku hehe*

Ok toodloo people.
See again in next entry =)

Info Sharing: Menguntungkan?

For drivers diLuar sinun!

Lets share a simple tips & info dari salah sorang blogger M'sia yg terkenal, Eyriqazz, hasil dari blogwalking saya.

Since im a driver myself, kadang bila isi minyak kereta atu ada jua rasa heran kenapa skjp saja abis padahal baru sja bali & drive pun nda jua jauh2. Kamu pernah merasa mcm ani? Aku sendirik pun balik2 jua ada mendgr rungutan other drivers with the same issue.

If you read Eyriqazz entri mengenai mengisi minyak ditempat sejuk menguntungkan, mungkin kamu akan faham apa yg dimaksudkn.

Nah...ani yg ditampalkan dlm his entry:
"ISI PETROL PADA AWAL PAGI ATAU APABILA SUHU TANAH MASIH SEJUK"
Semua stesen minyak menyimpan bekalan minyak di dalam tangki bawah tanah. Lagi sejuk suhu tanah, lagi padatlah minyak itu. Apabila suhu meningkat, petrol mengembang, jadi mengisi minyak pada waktu tengahari atau petang, seliter petrol yang anda isi itu tidaklah seliter dalam amaun sebenar. Dalam perniagaan petroleum, faktor tarikan graviti dan suhu adalah amat penting. Peningkatan suhu sebanyak 1 oC memberi kesan yang besar pada perniagaan"


Happy sharing people =)

Monday, June 20, 2011

Mem-boring diHujung minggu

Salam semua...

Harini pagi2 dah sibok kn? Hari baru, minggu baru dan paling penting skali harini anak skolah back to school hehe. Patot jua sibok kn.

Im soooo looking forward for this week to come. Ye la...this week saya akan bercuti kerja..yeeehaaaa ariba ariba hehe. Huhuhu kesian kn org dah over bercuti, diri baru kn ambil cuti. Biasala nda ampit cuti awal bulan ni, minggu ani pun jadi la hehe.

Anywaysssss...hujung minggu apa ada dgn saya? Tiada yg interesting pun. Saja mem-boring kn diri yg sedang boring hehe. Father's day pun nda sambut sekadar beri hadiah kecil je dgn bapa. Sisters ku, the regular party-planner kebizian dgn urusan masing2. 

Ani kisah hari sabtu yg lalu, santai2 baca magazine sja diPtg hari sambil men-cokolat-ing hehe.

*cokolat yg menemani ku semasa mari-membaca hehe*

*until the last one standing hehe*

Kata jua boring nothing to do kn. Then dearFiance angkut aku pigi jln2 that late afternoon. Gmbr dibwh diAmbil masa dearFiance tgh jumpa kwn diJerudong. Since aku amat suka dgn udara & pemandangan pantai-pantaian, aku nda lps pluang ambil satu dua shot pemandangan air laut yg jauh itu hehe.

 *masa ni ramai org, aku duduk dlm kereta sja ambil gmbr ni while mkn ayam bako bali diSana jua hehe*

*wajah riang bak kanak2 ribena yg iski diBawa jln2 hehe*

Sekian kisah hari sabtu dgn short outing kami. Then come to Sunday. dearFiance kraja & aku pun tired malas kn jln2 kluar. So dgn excitednya aku buat some cleaning-up tapi sedey le bertangguhan lagi and end-up malas kn teruskan sudah. Mula clean my room, cuci mana yg patot tapi bila air paip tutup ptg atu huish! malas jadinya lps atu. Kn lap2 cermin cancel, kn cuci kereta cancel...yg pastinya activity apa yg berkaitan dgn air atu smua cancel. Hish! Geram3...

So kesudahan ptg atu, mem-boreng sja dlm bilik liat dvd, baca magazine, organize hartakarun dlm almari2 ku dan....sediakan something for my upcoming roadtrip =)    

 *pertukaran $ for my roadtrip nanti. then i realise these two notes mcm lain. first batch yg mcm top atu, got from sedakah sedara father's side masa my engagement (masani baru tah dpt digunakan hehe lama sudah). bigsister said note baru & lama tuuu...hehe i didnt know that haha. so i got 2types of 50s notes mcm diAtas atu hehe cali plg usulnya*

 *as i said balik2...i was sooo boring. so i did this small note, compiling urusan apa kn diBuat for my roadtrip nanti. sory ye...have to padamkn, malu i le. the next page compiling apa kn diBeli diSana jua hehe. hopefully cukup la sehari suntuk roadtrip atu nanti. mudahan urusan Utama slasai cepat sja hehe supaya dpt jln2 liat & bali brg*

Have a great Monday all =)

Saturday, June 18, 2011

Father's Day 2011

Oh esok Father's Day!
**********************************************************
**********************************************************************************
Selamat Hari Bapa
kpd seluruh bapa2, ayah2, papa2, babah2 
diDunia ani.
Juga ditujukan khas kpd 
ayahanda ku & bakal bapa mertua ku.

Friday, June 17, 2011

the Passing of Mr.Ignatius

A great loss bagi media Brunei.
Mr.Ignatius Stephen passed away yesterday due to head injuries.
R.I.P, condolences to the family.
I was reading this news this morning and abit tekajut jua.
Salah sorang journalist yg paling lama dBrunei ani.
Aku slalu suka dgn cara penulisannya especially berita2 dlm Borneo Bulletin. Becos its the only newspaper my dad always have every single day (i think before me & siblings born sudah), so me & siblings read BB selain melalui media massa yg lain. And i dont quite remember when i started to realise & like penulisan sorang journalis ani but for sure it was when i was in primary school, js starting to learn & improve english language.

*Read the news in Brudirect-Ignatius Stephen*

Even boss call-in nda masok office harini. Turns out our business clients related to Mr.Ignatius. Boss and the clients quite close. Jadinya harini kurang kerja-kerjaan ku hehe sbb tarakda dokumen yg dpt diSign & release.

Yesterday also heard in the radio dj Fakhrul's mother passed away & ayah kpd penyanyi Awie jua. Takziah kpd ahli2 kluarga, sekiranya terjenguk entri ku ini.

Sushi date with Sistas

Happy friday =)

This is one of my recent casual sushi date with big sister & one of my lilsis. Bukan plan in advance pun...sebanarnya kami tgh kelaparan after work before atu. So since the sisters tesliur kn mkn sushi, this is the first and only choice la. Iyala kn mcm teCari2 sushi lps drg balik dri Manila aritu hehe. So here it is our dinner meal sambil gigih camwhoring walopun lampu dlm tu malap2 sja.

*we love that salmon asparagus. a must order one meh! this is just half of our orders*

*perebutan sedang berlaku! this one i dont eat...walopun percubaan menelan bebrapa kali everytime sisters order, mcm nda sesuai dgn my taste hehe its butter sauce bah*

*me & lilsis*

*me! our next table is very close...dlm sejangkal sja jaraknya. it actually our table tapi since mlm atu full house so dgn baik hati kami, one of our table dibiarkn taken away*

*lilsista in black attire that night. baik jua nda outdoor, kalo nda bah nasib merasa gigitan nyamuk lo*

*big sista. finally she wore baju hadiah dari ku hehe*

Ok sekian abis sudahla makanan kami.
Kami mmg very the hungry le hehe.
*its a very good meal indeed. thumbs up!*

Eh! eh! By the way that night lagi our sushi roll not came out fresh. Others excellent!

Next time lagi.

Info Sharing: Mkn pukal vs. Mkn pangkal

Mari berkongsi ilmu...

Mungkin ada yg dah tau maksud antara keduanya dan mungkin jua ada yg balum tau beza antara dua atu. So here i am doing this entry to share with you all, apa yg aku dah faham maksud dua2 atu.

Mkn Pukal & Mkn Pangkal. Bunyi mcm sama kn? Tapi maksud berlainan aa.

Mkn Pukal ni mebe dBrunei ani not very familiar with the word, some families use word yg biasa ddgr mcm kongsi, sharing, chip-in atau sedakah. In my family biasa guna bahasa brunei mcm 'berAup-aup'. Jadi maksud ksemuanya adalah sama saja. Contoh situasi Mkn pukal atau Mkn berAup-aup ni mcm acara mkn kluarga atau dgn kwn2, ada yg prefer sorang bawa mknan lain atau yg lain bali brg mknan lain. Kongsi2 bawa semacam mknan la tu aa then diSatukan. 

Mkn Pangkal plg bermaksud mkn2 sebelom satu2 majlis diAdakan. Biasa didgr & digunakan utk acara majlis perkahwinan. Dimana ahli kluarga pengantin kn menyediakn mkn2 either utk ahli kluarga yg terdekat atau yg dijemput saja. Iyalah kn dlm mkn2 pangkal dgn kluarga ni dpt jua bebincang sapa yg bertanggungjawab utk satu2 perkara dlm majlis yg akan diAdakan atu. Tujuan lain jua utk bagi kluarga mkn kanyang2 hehe supaya cergas bertugas time majlis yg utama slps atu nanti. 

Yg baru tau atu...yes you're my geng! Hehe saya pun budak baru blajar ye. Pada yg dah tau...hehe nda apa, terima kasih sudi exercise-kan mata anda utk baca tampalan saya ni oke. Jgn mara...niat kan sharing ilmu je =)

Thursday, June 16, 2011

Hari potong kek my adikBongsu

Slamat pagi kamu...

Ni kisah hari minggu lps. Gathering dirumah kluargaku. Plan asal family kn ramai2 liat AF. But family wanted to have a small bday celebration buat adikku yg paling bongsu. Sediakan lastminit punya preparation and get ready to watch AF with famly members hehe.

Eh! eh! ni bukan my adik bongsu...ni sepupu yg paling bongsu dlm family sblh mama hehe. Niat mmg sengaja diInterframe kn dlm entri ni hehe.
*juga sorang peminat tegar UpinIpin hehe*

Oke2 back to subjek story. Birthday sbnrnya ujung bulan Mei yg lps. Ni my little sista birthday yg ke-14tahun. Muda belia lagi, tapi for us family she's the baby hehe. Cake compliment from big sista. Cute je designnya.


Haa...oke potong2 jgn nda diPotong. Krg regular pemotong kek yg plg merasmikan hehe. Time ani fmily members sibuk udah menghadap TV. DiSengajakan memotong dpn TV jua at least ada saksi pemotongan kek sdg dibuat hehe.



See above what did i tell you...Birthday girl pun sudah lupa kek kn kn kn hehe. After that biasala, sambil liat TV sambil mulut kunyah2 & komen2 performance AF hehe. Cute kek atu kn, colourful sja dlmnya atu.

Oke will see again in other entry. Have a good day people =)

Tuesday, June 14, 2011

Chocolate utk saya lagi

Wah suka sgt2 !!!

Sekembalinya bos dari seminggu outstation. Ada Business Summit diNegara Switzerland. Officemates dpt brg lain, since im the only lady in the office chocolate as a souvenir sesuai la tu. Hehe for ME uish! mmg amatla sesuai.

*sila focus pada chocolate ye...abaikan pemandangan sekelilingnya hehe*

Tapi kecik nye...(haha bunyi mcm nda beSyukur tapi actually amat berbesar hati & beSyukur dpt hadiah...apalagi chocolate kn kn kn). Bos kata its handmade, sapa2 yg kn bali have to wait about 2hours for it to siap. They made infront of the customers. Bos ordered few boxes masa bos tengah waiting for the next itinerary during the Summit.
Tau brapa convert in BND? Dlm 50hengget brunei!
Huh sedey aku mikirkan...hanya 8biji chocolate tuuu...
Oke bos ndapa...dpt jua merasa handmade choc from Swiss yay!

Balik kraja krg merasmikan mkn =)

Apa kata anda pula....ada sesapa dpt hadiah harini jua? hehehe

Little bday bash for Zakwan

Happy Tuesday People =)

Oh its still school holidei...oh how i wish its my holidei toooo!
Sabar sabar...(sambil urut dada diri sendiri hehe)
Current mode: tengah recovering keletihan weekend lps.
Mcm lari beganti-ganti sja...acara at my home slps acara at dearFiance's.

First thing first, entri on dearFiance's first nephew birthday yg ke-2 tahun. Little birthday bash utk siKecil.
Tapi sedey nya nda brapa ramai lilkids yg ada. Happy jua at least ada lilnephews yg lain.

Haa...ani tah siZakwan yg diRaikan.
Birthday nya sbnrnya on 9thJune tapi celebrate pd ptg hari sabtu yg lps 11hb June.

On the day itself...diUndang fmily yg terpilih.
Tapi al-maklum la ada jua yg nda smpai dtg sbb masa jemputan adalah slps Asar.
Sudah pasti sapa2 yg bekerja in sektor awam, masih lagi terperuk duduk dlm ofis tu aa hehe. Anyway, Alhamdulillah ada jua yg sudi meluangkn masa utk dtg.



*lambaian dari ratu cantik itu adalah mama Zakwan, adik dearFiance*

Atas ni hanya selected section of the jemputan. Ada lagi jemputan yg duduk disebelah sinun & luar kawasan halaman rumah.And ya, i forgot to snap gmbar food section yg sedap-sedapsssSSS itu. Harap maklum aa, meja ddpn jemputan duduk adalah khas utk menjamu mkn. Thats why its clean & clear hehe.Food section disebelah lain daa. Ani la dikatakan tema restoran hehe.

Oke sesi potong kek utk sikecil yg diRaikan.
Ditemani dgn sepupunya yg lain hehe. 
Eh eh! kek UpinIpin laa...lupa kn close-up hehe. 
*Alhamdulillah dah 2tahun Zakwan. Mr.Paparazi yg duduk-tiket-VIP-dpn atu adalah bapa Zakwan hehe*

Kisah cali disebalik tabir dlm sesi pemotongan kek, Zakwan jilat pisau-kek yg ada sisa kek atu tarus. Haha tau lagi tu bila org lain nda expect ia kn jilat, pandai ya cari timing hehe. Nda apa, can be excuse hehe.


Finally layan bouncer rented by parents Zakwan for his special bday. 
See that...not so many kids kn kn kn. 
Hahaha 'Hal-ehwal-negri-lumut' mengenai bouncer game diAtas atu biarla disimpan rahsia ya, nda bisai to story2 here. Cukuplah yg tukang2 lompat dlm bouncer dMlm hari itu adalah org2 yg 'amat kecil' skali haha.
 Great weekend indeed.

Looking forward for my holidei...
Hehehe counting the days to free-mind dari kerja-kerjaan.

Saturday, June 11, 2011

Random Pics

Salam Weekend ollssss =)

Layan pics saja harini aa hehe...mula dgn terbaru kemudian yg terlama hehe enjoisssS!!!

*awal pagi tadi rumah sunyi, masih byk yg bertidoran. siuk ey, cuaca lagi sajok. me & mama saja bangun awal. so biasala before kerja brekfast. aku layan Astro then mamam nasi goreng yg mama masak. my tummy happy je hehe*

 *ni projek smlm. keAheran membuat slps slasai buat kraja2 rumah. teRajin buat 2jenis topping. ni pudding roti dgn topping buah with choc.rice & the other cereals choc.krispies. pembukaan mkn will be later in the afternoon hehe cant wait nyomnyomnyom*

 *haa...ni gmbr blik kraja sesmpai ku drumah kemarin. nda semena-mena something gugur dari langit and landing arah bunga tanaman mama. diTunggu nda jua ada org belari menguyung kikik atu. hehe so aku biarkan sja, mebe later ada tu yg mengambilnya hehe*

Hehe orait sekian dulu aa.
Happy weekend kamuuu....... =)

Friday, June 10, 2011

Tekejut i...

Salam Jumaat smua...

Hari ni kraja relex abit hehe sambil2 dgr interview SitiNurhaliza diKristalFM pasal produk kosmetiknya tadi. Tapi kn...minggu ni kraja abit tired overallnya la. But glad weekend dtg kembali utk refresh hehe.

hohoho pasal apa subjek diAtas tu aa? Ni kisah smlm dan pagi tadi la. Tekajut ni bukan setakat begagar bdn tapi mcm...tekajut blur & tekajut takot mau lari hehe.

First pasal smlm, plan kn bali bahan2 dessert lps kraja utk acara famili weekend ani and tgh kepala asyik recall & reminding myself where to go..tekajut la dgn gelagat sorang Maci ani. Nda diSangka ey. Mula masok kadai, teliat Maci ni baca magazine (sudah ada tanda 'No Reading' & ditagur oleh SA kadai atu...hmm masih jua). Aku selamba sja masok, ambil bakul & start hunting. Sdg asyik2 cari bahan dlm satu rak tenampak Maci tadi sblh ku, about 3langkah la tu aa. Ok redy? Tau apa...ambilnya santan yg dlm paket silver (i think brand lama tu...my mum pun kadang gunakan in cooking) and...tried masokkan dlm handbagnya!!! Aku meliat huh! membulat ey mataKu then ku tagur secara lambut pasal handbag dh lah saiz damit kn masokkn atu mcm bekarut dahinya sja. Ku lintasi diblkgnya and said "Maji bahapa kita tuu..?" then selamba sja ku jln keBahagian minuman. (i like to call makcik2 yg betudung as Maji or MakAji in correct wordnya...bunyi mcm more to bahasa kitani hehe). Tried bagitau jua indian SA kadai atu about the lady. Tapi mcm pantas saja ia kluar kadai, nda telari kali SA atu. Tapi SA atu confirm that lady nda jadi ambil brg atu. Hehe mebe pasal nda muat handbagnya. So tamat sudah kadai pertama, then went to kadai kedua. Kn mencari brg yg nada. You know what? Time parking, saw Maci tadi kluar from that shop tapi kali atu she brought shopping bag. Mebe shopping yg betol la tu hehe. Tekejut blur aku dibuat nya...

Kedua, pasal pagi tadi. Urusan kn kTAP buat monthly contribution, biasala hari Jumaat bangunan MOF mmg lenggang tapi ada jua office dlm building atu kraja harini mcm TAP ani. So lps urusan slasai, belenggang sendirian menuju kParking level utk public. Huh! Tekajot takot aku...bila ada dua tiga ekor kera or monyet kali tu belarian kawasan parking yg nda byk kereta atu. Bila kn dekat sja larinya mcm menuju arahku...huhuhu tarusku belari-ayu (mana nda ayu...bekain & sandal betumit bah diPakai ani, kalo beTrouser awal2 dh ku lari pecut hehe) masok kereta. Huh! Selamat. Ndaku tau apa jadi kalo durang kerumun arahku. Scary woo! Security building atupun takot kali bila ada byk yg dtg. Tapi i dont see anyone area atu pasal mmg sunyi dgn bunyi2 burung ja pagi atu hehe. Tekajot takot akuuu...

So now apa you all punya story pulang pagi tadi? Aman je ke...au la nama jua cuti skolah kn hehe ramai masih tido pun.

Have a good day people =)

Wednesday, June 8, 2011

SimplySiti in Brunei!

Pengumuman pengumuman pengumuman!!!

Sapa2 peminat SitiNurhaliza, sila lah serang eventnya diBrunei esok dan Jumaat ani.SN dtg Brunei to launch her cosmetic products khas utk market dBrunei. 
Org2 Brunei nda tah pyh kn susah2 pigi negara jiran semata kn bali and try her products oke. Dah sampai sini dah hehe...

 *berita ambil dari Sini*

Events as stated from above:
9th June 2011 at Paloma Shop Mall jam 5pm
10th June 2011 at Paloma Shop Delima jam 11am
 Tarikh dan waktu yg dinyatakan adalah utk sesi bertemu dgn Puan produk aa. Bukan waktu menjual produk sahaja hehe. Tempat hanya diDaerah Brunei Muara saja, daerah lain sorry nada diSabutkan dimana. Mungkin limit time saja SN dBrunei. 

I myself bukanlah die-hard fan kpd SN, suka2 mcm atu sja. Semenjak pelancaran produk SimplySiti dulu, bn asking myself jua how good is the products. Since ada sudah for pasaran dBrunei, why not check out the products nanti. Im more interested to check out the lipstick choices. Kabarnya nama2nya adalah dari lagu2 SN, nice hehe. InsyaAllah akan ku terjah kadai atu bila keadaan sana reda hehe

Promotions utk belian online pun ada dlm official web product SimplySiti ani.
Terjah2 la kalo rajin aa.