Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Tuesday, November 29, 2011

Hijrah 1433

~~~~~~~

Selamat Tahun Baru 
Hijrah 1433

kpd blogger2 juga pembaca2 blog ani =)

~~~~~~~

Friday, November 25, 2011

"Air diCincang nda kan putus"

Salam Jumaat kamu

pagi tadi diKejotkan dgn lawatan sorang client company. nada pun early appointment ka apa. kelurusan aku diToilet so yg attend him was my project manager. still not recover from my flu the other day jadinya asyik2 berUrusan dgn idung saja dlm toilet haha kamu geli ye, insyaAllah akan beransur pulih.

since this client mau berjumpa dgn my project manager, so ber'meeting' lah drg bedua dlm conference room. aku...? hehe as usual buat my own works saja, buat apa busybody kan...

oh! tekejot aku, mcm aku kenal suara itu dan...bila ku subuk! mcm ku kenal itu muka jua...ayaiyai~

  *aik! pintu berbuka...jom curik gmbr! niat hati meliatkan my parents wajah terkini this person tapi nama jua gmbr curik kan.*

Slasainya meeting kan balik, dia selamba mcm biasa saja & greet the other staff...aku fhm & biasa dgn kelakuan sebegitu hehe. Atau adakah dia ada niat mau menegur tapi takot dgn reaksi ku hehe...tapi apapun aku sbnrnya nada niat mau mengenalkan diri jua.

Sebelom ni pun ada jua jadi tanda tanya my officemate juga my boss pasal this person. Sebab pernah bertanyakan nama ku sbnr setelah meliat initial dlm document yg diSign olehku semasa ia meeting sama my boss. Hehe jadi tanda tanya lagi ke slps ani....

Pesanan ku (walopun ku tau ia ndakan membaca my entri ani haha)~
hai uncle...ingatlah Air diCincang nda kan putus. Buka lah hati juga kluargamu. Mohon maaflah kpd org2 yg kamu sakiti. Ingat, famili jua amat berharga dlm hidup kitani...jgnlah diBuang.

Juga utk nasihat bersama buat teman2 & pembaca my entri.

Hari yg berkat, sama2 'bersih'kan hati.

Wednesday, November 23, 2011

Bahulu

Good Morning =)

Sapa cari pasal bahulu sini?


Hehe nada byk entri pasal ni sbnrnya...
entri pasal resepi mknan pun nda pernah buat
byk sori aa if kamu hampa mencari apa ada diSini
Satu entri ni saja percubaan ku membuat bahulu dulu hehe...
Nanti ada mood mau buat bahulu, i try lagi & buat review on my trial ok.

Happy wednesday =)

Tuesday, November 22, 2011

Sakit apa sbnrnya?

Minggu lps hari rabu, bermulanya aku diSerang sakit sblh pinggang kanan. Aku tahankan saja, kiranya sakit2 biasa saja. Tapi mlmnya menyerang, betambah sakit lagi. Aku tahankan jua sampai tertidur.

Hari khamisnya diWaktu Pagi masa bekraja, diSangka sakit hilang sudah tapi mula tghari hingga kPtg...aduh! sakit menikam-nikam sampai kaki sblh kanan payahkan diAngkat utk melangkah. Rasa kan nangis jua menahan sakit masa driving balik kraja atu.

Then slasai kraja ptg atu, berjanji sama lilsis kHospital Ripas for checkup. She drive ofcos. Dlm Accident&Emergency atu, ingat kana bagi medicine & balik saja rupanya belarutan until midnight ku diTahan sana for further checkup lagi. Hish! 3kali betukar doktor okeh! Even pesakit keliling katil ku pun sudah brapa kali betukar org udah.

*tambah air sementara waiting result*

*lilSis peneman setia diSisi katil walopun boring memerhati doctor&nurse kuai-lintas hehe*

Mula lah mcm2 soalan & rasa hampa sebab bloodtest and urinetest pun normal saja. Dari diSyaki sakit appendix, batu karang to kurang air. Nada jua kepastiannya. Sampai aku kesian arah lilSis yg menunggu. After the 3rd doctor nada say anything, lps aku diSuntik obat tang-sini-tang-sana tapi sakit masih jua ada...akhirnya i walked to the doctor minta balik berehat diRumah saja kalo nya bagi drg semua normal resultnya.

Hehe bukan marah, fed-up saja pasal they didnt say anything bah. Should i wait kah, should i balik or should i tido sampai kePagi...halooo its 11pm jua udah tu dari lps Magrib dSana. Kesian supir ku tu hehe. Menahan sakit tah saja sambil ceta2 baibun sama lilSis.

Lps diSuruh tunggu dlm stgh jam lagi oleh nurse finally...they said "kami have to admit u. pasal masih sakit. obat pun kami ndadpt bagi yg kuat lagi..."

Since aku malas merelakan lagi apa drg mau buat, krg tetungu2 lagi sampai keSubuh. Kesian lilSis have to work pagi atu. Oh! my parents have to attend betahlil mlm atu, a relative passed away ptg atu so adikku lah saja yg jadi CNN arah my mum.

Ok...we went home slps agreed dgn staff hospital to come for ultrasound appointment to see either dlm xray ku atu bnr batu or sekadar angin kuskus hehe...tapi kenapa doctor ckp "kami suspect batu plang tu". Hmmm...jadinya kenapa nda diTaruskan saja the ultrasound the next day utk kepastian tapi pending keBulan dpn tah plg. ish!

Jumaat aku diBagi medical leave, cuti kraja. So i need to rest menahan sakit dgn mkn painkiller yg diBagi.

Saturday masih jua sakit, hanya ilang bila mkn painkiller tapi dtg kraja jua lagipun halfday saja so nada hal sebab dearFiance sudi hantar-ambil balik kraja hehe. Mlm atu went to Babu dinner treat jua sebab redy udah ptg atu ambil double-intake painkiller hehe. Rasa jua bah hehe...

dearFiance ask me cuba berubat. Hari ahad berubat dgn future-FIL ku dgn bacaan ayat keTmpt sakit (perubatan islam). i'd say last session atu mmg sakit mcm something menusuk diTmpt yg sakit bnr, menitis airmata dpn future-FIL...malu oke, tapi apa bole buat...aku yg merasa sakitnya. That night kan balik selamba saja kaki kanan angkat 45degree angle kan masok keKreta, perubahan pertama ku sadari. Hapy & rasa syukur dgn izinNya jua ku diSembuhkan bahagian sana.

InsyaAllah mudahan sembuh & hilang sepenohnya sebelom checkup bulan dpn ni.

**********
Masani, ani lah alternatif yg ada yg diCuba...rasa jua mau sihat walafiat kan kan kan...

--> Prescribed painkiller. Mkn obat doktor bagi ani saja sebelom tau yg lain atu.

--> Minum air rebusan Daun krakatau. Nda jumpa reference pasal khasiat sebenar daun krakatau, baru pernah dgr jua bila future-MIL bagitau. Aku jumpa blog 123clikz: Penawar alami ni saja, bacalah. Daun2 yg diBagi oleh future-MIL, katanya baik utk sakit batu. Telan aje walopun pait.

--> Minum air barli. Rujuk warkahilmu: Khasiat barli. Ani my boss kasi tau, he's chinese so agaknya besar khasiatnya kalo diAmalkan minum aa.

---> 'Berubat'. Rawatan islam melalui future-FIL ku. Refer Perubatan islam. Alhamdulillah last option ani dan dgn obat2 atas atu byk jua kurang udah sakit diKawasan rusuk ku. Utk nasihat bersama jua aa, elakkan dari berubat dgn rawatan yg 'bertemankan brg2' (mcm keris lama, kain kuning...Syirik tu). Yakinlah dgn doa2 penawar atau rawatan berlandaskan keislaman ok.



"Berusahalah mencari penawar kerana Allah menjadikan penyakit dan Allah telah menyediakan penawarnya."


**********

ps: harini slesma sebab flu terok kemarin, kena usaha ilangkan ni sebelom merebak jadi damam krg huhu...

Babu Dinner treat

Hai morning....

Last saturday night punya cerita...wuuuhuuuuuuu!

hehe i kno...i owe cerita my health 'problem'. Tunggu ok! Nanti ku karang esei bisai2 hehe saturday night bersama family saja. we had dinner treat dari our newly-engaged babu & uncle sempena her birthday 1st November lps hehe.

smua berjanjian tu have dinner buffet at PGS Cafe Kiulap, very affordable price la...at bnd5 per pax saja ish3! Ingati, catit namanya utk merasa lagi nanti hehe. Restoran ni sebaris dgn Mutiah restoran & Aiko Sushi, building abit tepisuk blkg of Palm Garden Hotel Kiulap. Very long time sudah nda kekawasan sana.

Mknan buffet yg diSediakan mlm atu kira ok juala, but most dishes spicy which bukan my taste. Nasib ada choices lain. Overall, i had a good dinner meal la mlm atu eventho nda brapa 'sihat' that day. dearFiance nda turut serta sebab lagi kerjaan dong hehe...

After dinner atu, terpaksa melepak lama sikit. Hehe most tables family kami yg reserved, i think ada 2tables saja org lain. Kenapa lepak lama? Haish! The Senior meeting la...hehe nda jua la...pasal that night ujan labat, tunggu reda sikit baru semua chalo.

*see perbincangan lagi sana atu...diSitu juga duduknya the new-uncle*

*ani adiksepupu sama2 buang boring waiting masa kan balik*

*cAreej yg mengantok udah*

*sbnrnya kami awal sampai so this one salah satu tembakan kami*

*hai im redy to have a meal =)*

Oh! Naheeee food pics, lps doa otomatik tarus menuju keBuffet area memilih mknan hehe.

Sobsob...aku kurang sihat arini tapi diGagahi kraja jua, lps a badflu kemarin. Brgkali my body terkejut penangan berubat hujung minggu atu. Jgn heran awal ponteng buat kraja ni hehe chiaow...

Monday, November 21, 2011

Majlis famili ku pada 13Nov2011

Salam semua =)

Its monday! Mood bekraja mmg lari bnr harini, rasa nda brapa sihat saja. Mcm kan damam ada jua, mcm badan ku abit stressed ada jua. Apa2 aja la... kesihatan ku mmg terganggu diHujung minggu lps. Nanti ku cerita diLain masa ok.

Entri kali ani amat sarat dgn gmbr aa, mohon jgn boreng kamu kalo nada kata2 esei diMuatkan bersama seperti biasanya hehe. Gmbr2 diAmbil pada hari minggu yg lps2, pada hari Majlis pertunangan my babu, 13hb November lps. Terjah entri ani jua.

Alhamdulillah, segalanya berjalan lancar. Skrg misi persediaan acara perkahwinan sedang berjalan. InsyaAllah akan berlangsung awal taun dpn.

Jom layan cerita hari ani...

*bukan nada org dtg...balum lagi waktu jemputannya hehe*

*setelah bebrapa waktu berlalu, dtglah para jemputan terpilih...*

Sambil tu.......Apa kisah dlm rumah? 

hehe puan blog harus ada interframe dlm ni, jgn heran juga jgn pura2 tekejot hehe...

*diMulakan dgn candid snapshot ku diBilik besalin babu. see background mcm riuh kan?*

*oh! ini peneman2 babu diDlm bilik semasa sesi transformasi wajah. kakaSepupu, adikSepupu juga my sisters juga merangkap MUA babu hehe*

*nah my babu hehe..selesainya bersiap, ofcos ambil peluang beGmbr berdua*

Slasai aktiviti dlm bilik (oops! bukan aktiviti 18sx aa), para ahli bilik tadi menuju keRuang menjemput tetamu hehe for pembahagian cenderahati tetamu plang.

*sambil2 waiting pihak lelaki sampai, apalagi posing...*

*adikSepupu-ssS*

*adiksepupu jua lilAreej. comotnye engkau! ededeh sanang ati lari2 bemain sorang ani sambil mkn roti Oro (yes betol roti Oro, bukan Oreo)*

Lps announcement pihak lelaki sampai, hehe semua iski keluar kan menyambut menyilakan masok kRuangtamu rumah. Js a candid shots riak2 wajah ahli2 kluargaku hehe...


*lilSis atu get redy udah tu kan menggambar. Cuaca abit berangin ptg atu, nasib slasai acara udah baru start ujan labat*

*kluarga pihak lelaki beraya diPersilakan menuju keRuangtamu*

Mukadimah dari wakil pihak lelaki kemudian diSambut dari wakil pihak kluarga kami. diRuangtamu ani mostly yg veteran saja, my family bekumpul diBalik sliding door menyaksikan perbincangan.

*wakil dari pihak lelaki*

*brg diSambut oleh wakil famili ku*

*jengjengjeng...Alhamdulillah, slasai udah menyarungkan cincin oleh bonda our new uncle hehe*

Slps acara, hehe apalagi mkn la...menu diSediakan hi-tea meal aja.

*Sila mkn...eh! i spotted dearFiance la*

Yup! dearFiance kBandar lagi for acara my family ani. Actually pagi atu baru jua dearFiance turun kraja. Hehe glad u came jua dear =)

Alhamdulillah slasai dah satu acara. Lps atu adikberadik mama & the newly-engaged babu sampat lagi bebincang pasal acara seterusnya evening atu hehe. Me, lilSis & adiksepupu nda mau kan join perbincangan yg serius itu so...jom camwhoring =)

*me & lilSis. bigSis keluar berpergian sebentar. abaikan background org meeting atu oke*

*featuring me & lilSis dulu...*

*then bersama adiksepupu lagi*

*then baru masok artis lain lagi. kakaSepupu is mommytobe hehe*

Last few pics credit to hp adiksepupu. 

InsyaAllah will reporting acara babu lagi diTaun dpn aa.

Terima kasih sudi baca entri ani & berkongsi suasana happy kluarga kami. Nanti lagi oke.

Thursday, November 17, 2011

DiMana beJual kotak kek?

Hai kamu =)

ok jawapan entri keywords kali ani pasal.......

 "diMana bejual kotak untuk kek hantaran...?"

Siapa 'you' yg cari2 diBlog saya yg nda sebrapa ni ye...?
Nda pasti la, if i did mention in any of my entries pasal kadai yg bejual kotak2 hantaran ani.

 *jenis ni ke?*

Nda pasti jua which kind of kotak kek yg 'you' cari.
Tapi if yg mcm mine above ni...
i bought diKedai A.Fontane (lurus spellingnya kali?) diDelima/Serusop, Brunei Muara.
Other shop ada jua mcm kedai packaging Cutepack, which is diDelima, Gadong and Tutong pun ada.
Mcm diAtas atu harga below BND5 saja satu. 
Hehe nda ingat...nda slh dlm BND3 plus kali hehe.

Good Luck mencari oke =)

Tuesday, November 15, 2011

Terkejutsss i...

Slmt ptg kamu =)

entri pendek sja aa...

happy skjp hehe...tgh asyik buat kraja yg memeningkan minda tadi tuptup...

terkesima mndgr greeting dari dearFiance diKristalFM tadi, greeting diBacakan oleh DJ Ayu...js a simple greeting, cukup lagi pesanan jgn stress2 bekraja hahaha kelurusan lagi tgh mengusut tadi atu ededeh...pause action skajap jadinya. Bukan apa, Dj Ayu sebut my name yg biasa me & dearFiance call each other saja...atu yg tekajot tuuu. Sejuk hati, tenang minda tarus hehehe. Anyway, thank you =) ...yg mahalnya tarus text msg each other hehehe

Oh! Nanti2 update entri ya, kesibukkan ni & ofcos about Majlis my babu last Sunday.

Cheers people. Its hot sunny day, ingat kan treat myself later a very cold icecream or chocolate-shakes hehe. You like? I liiiiiikkke......!!!!

Friday, November 11, 2011

Apa istimewa 11-11-11?

Salam Jumaat kalian yg terjenguk blog ku yg nda sebrapa ani...

Apa yg istimewanya 11-11-11 tarikh hari ani?

Hmmmm...aku pun cuba kerah otak ni, apa yg menanti buat aku ni hari ani hehehe perasan sendiri kan. Yg pasti aku kraja hari ni, no special events apa...its js a date loh! Unless its my birthday kah apa then itu kira extra spesel lerr hahaha.

Haha merapok diPagi hari, nada kraja ka atau buat2 lupa dgn kraja ku hehehe...

Well, for sure ada yg lama sudah menanti dgn date hari ni kan? Ada yg birthday, ada yg nikah, anniversary, deliver baby atau apa2 aje la...bukan saja date lawa tapi mmg sanang di-ingati bah kan?

Tahun ni saja byk date nombor 1 yg lawa2 belaka mcm....

10-09-10 
(...eh! interframe jua date taun lps ani hehehe)
1-1-11
11-1-11
1-11-11
11-11-11

Nda istimewa buat aku, bukan bermakna nda buat org lain kan? So tahniah buat kamu2 yg menyambut tarikh yg istimewa hari ni, nda kira sempena special day apa pun oke =)

~~~

Alang2 buat entri ani kan, mari apdet2 sikit...

Kisah dlm rumah, psl kucing rumah ku. Aku bukanlah kucing-lover nor kucing-hater, cuma takot menghampiri kucing saja. Main2 dgn drg atu oke la, atupun sekadar jauh2 & kuis2 hahaha. Kasiannya...dari 5ekor tinggal seekor saja dRumah. Lps seekor mati diLanggar org dpn simpang rumah ku dan seekor lagi mati dikrajakan hanjing2 gengster menyerbu diSubuh hari. Tinggal anak2nya 3ekor tapi 2ekor mebe diCulik org, kalo yg menjaga atu bisailah kan. So yg survive ani diJaga & diProtect la oleh famili ku. Dua mlm ani dah parentsku simpan ya dlm sangkar dlm rumah ku bila mlm menjelma. 

Yesterday, brekfes sambil liat tv. Yg lain jln kraja sudah & adik2 ku yg cuti skolah masih betiduran. Tekajot seekor anak kucing ani kluar dari sangkarnya, lari2 round diruang tamu aa. Ededeh! Time ku brekfes liat tv atu ikut tah jua meliat tv...last2 mengalah tukar cari channel binatang tapi nda kedapatan so aku tukar la channel cartoon yg ada binatang hahaha bole lagi ya asyik meliat sampai tetido atas sofa.

Kisah lain plg...masalah kraja harian berhadapan dgn officemate. Hmmm...mcm rasa lali sudah dgn kes tuduh-menuduh ani tapi selagi bukan salahku ataupun aku yg buat...selagi atu aku kan counter-strike menepis apa yg diTuduh. Berani kerana benar kan kan kan?

Oh Majlis my babu about to come end of this week. InsyaAllah mudahan diLancarkan segala pekara.

Juga, Al-Fatihah buat ahlikluarga yg meninggal baru2 ani.

Sekian dulu entri sekadar mau timbul jua diHari tarikh yg cantik ani.

Semoga cerah & ceria saja hari ni =)

Tuesday, November 8, 2011

10 Zulhijjah famili ku

Selamat petang =)

Slamat kembali bekerja hari ni ya...mcm masih mood bercuti ni, mcm mana niiii...waduh waduh!

Brunei bercuti Korban kemarin. Famili ku taun ni nada yg berKorban sebab taun lps ada yg berKorban dah. Taun ni mcm relax saja Raya kami, lagipun yg tua2nya kesibukkan dgn aturcara Majlis my babu nda lagi lama ni.

Pagi2 lagi aku dah awal bangun, nda mau diSambong bah tido ku aa...ish3! Mama pun awal pagi jua bangun, biasala rutin pagi cuti kraja ofcos mengurus halEhwal rumah dan pasal bapa & adik2 ku yg lelaki pigi sembahyang raya jua. Oh kemarin dearFiance ku bekraja jua so nahee raya cuti for him, sian kan?

*my brekfes. miGoreng diMasak mama awal pagi, ready-made popia juga diGoreng mama, eh! tapakKuda pun ada hehe yg diPotong mama dan semestinya niskupi bancuh sendirik aa hahaha*

Slps brekfes, smpt lagi kemas2 bilik sambil membuang masa kan getting ready pigi keRumah my tangah before tghari atu. Jemputan raya diRumah tangah. Tahlil & DoaSlamat for adiksepupu ku birthday kemarin jua. Alot of food diSediakan famili tangah...mkn sampai sanak parot hehehe.

*ani kes mau beGambar sama siDamit yg gagah aa...me, bigSis and lilAreej*

*tengah2 atu perbincangan sdg diJalankan. Atu baru separoh dari ahli2 parlimen tetap tu aa hehehe*

Raya yg ringkas buat kami skluarga. Lps mkn...apalagi org tua2nya sibuk dgn perbincangan.

Selamat Hari Raya AidilAdha kamu kamuuu.....

Monday, November 7, 2011

Selamat Hari Raya AdilAdha 2011

Sempena cuti raya nda g lama ani
Kami ingin ucapkan...

Selamat Hari Raya AdilAdha,
Selamat BerKorban,
Selamat BerCuti,
dan Doakan lah jemaah2 haji kitani dlm kesihatan yg baik diSana & 
pulang keTanahAir dgn selamatnya serta mendpt haji yg mabrur. 
Amin amin amin...

*kopipes dari ruang gambar Gugel*

Saturday, November 5, 2011

Senyum saja...

Salam wiken pembaca ku =)

Nda sabar kan becuti wiken ani. Minggu ani terlalu sibuk & meletihkan rasa ku. Dgn projek syarikat yg makin bertangguh & terlalu byk report perlu diSediakan...alahai mcm lama rasanya kan berhentikan 8jam sehari berkraja atu. Alahai....dugaan dlm bekraja kan.

Apapun, alot of things to catch up. Kerja keras cuba menyelesaikan sebaik mungkin. Nda mau la org komen, kraja awal diSiapkan tapi quality hancuuussss. No-no-no...i dont want that.

Walopun hati & fikiran abit traffic...dan kadang shows expresi yg nda bisai. Perlu ingat jua Senyumlah~ kan kata org senyum pengubat rindu rasa. Biar org yg memandang menjadi tandatanya...happy jua org ani? dpt bonus awal kali org ani? atau...apa masalah yg cuba diSembunyikannya aa? 

Hep! Senyum, senyum jua...jgn sampai org lain beFikir.......'setangah' kali org ani? hahaha elakkan jua tu aa. i tak tanggungjawab hehehe

*mintak dari PaciGugel*

Moral of the story, senyumlah walau dlm keadaan sesusah mana rasa kamu dlm sehari atu. Gerenti end-up nda marah2 or badmood. Dont spoil your day ahead.

Ok kamu...enjoi the weekend & cerahkan hari anda dgn senyuman =)

Thursday, November 3, 2011

Terbaca entri ni...Wallahua'lam.

Salam pembaca semuanya...

hari ni terluang sikit masa menerjah blog2 secara rambang, taip google search saja apa yg ingin diBaca.

antara semua carian ku tadi adalah Uncleseekers: Ramalan mimpiku part 24.

Sila klik dan baca link atas kalo ingin tau. Antara intipati entri adalah mengenai negara & pemerintah kitani.

Pemilik & penulis entri tersebut kiranya sorang yg penuh kontroversi & slalu menimbulkan persoalan diMinda.

Apapun, mengenai entrinya atu...Wallahua'lam.

Apa salahnya...skali skala baca lain dari kebiasaan, boleh kan kan kan.

Wednesday, November 2, 2011

Yehee...! Sabun diBilik mandi~

Selamat pagi dunia maya...

Pagi2 sebelom menuju kOfis hari ni, jln2 driving kePejabat Imigresen & Pos Ofis. Hahaha yalatu sibuk tah jua kan menyantai jln2 time waktu bekraja. 

Urusan kraja diPejabat Imigresen, kan masani sibuk pasal Banci Pekerja so menguruskan atu la. Then, part Pos Ofis hehehe mari ku bisik......urusan peribadi tu aa.

*bungkusan diTerima hari ni*

DiPos Ofis Berakas pagi tadi nasib la nda ramai yg collect brg. Dua org saja in queue. Btw makluman kpd local yg tebaca my entri ani, sapa yg kn buat blood donation hari ni (02/11/2011) ada tu drg set up diPos Ofis Berakas. Nda pasti la sampai bila. Pigi saja la cekidot aa.

Ok back to subjek matter! Saya terima sabun-sabunan! Hahaha bunyi mcm hal kecik kan.

Tiap quarterly, pasti la tambah stok sabun utk kegunaan kan. Aku beli sabun Belina ni. Quite lama udah menggunakan. Ianya dari susu kambing. Awal penggunaan dulu happy sebab muka yg mcm jln nda lurus beransur ok & pulih dari 'sakit2'. Now ku teruskan saja penggunaan sebab suka dgn after-use effectnya. Malas lagi kan mikirkan product apa lagi kan diCuba utk menyuci muka. Kalo part segala moisturiser or mask ka bole la try apa2 product hehe, i oke je.

Entri ani bukanlah sponsored post ka apa, js to let know sapa2 yg teBaca my entri ani & tau local seller sabun ani yg menjual in reasonable price....then recommend & let me know oke =)

Nanti lagi.

Tuesday, November 1, 2011

Happy new month =)

Salam kamu...

Slamat tahun bulan baru =)

Mari mengemaskini apa yg perlu diKemaskini diSini orait! 

Barrriiiiiiiiiisssssssss semua....hehehe

Ku mulakan dengan ucapan Selamat Hari Ulangtahun kepada my babu Akhirnya bertemu jodoh jua... yg bday hari ani, juga ulangtayang ucapan kpd adiksepupu Bday wish adiksepupu dan nda diLupakan kpd adiksepupu ku yg sorang ani My.Little.Pink.Book...yg lama udah nda beSua muka hehehe...juga adiksepupu yg diSambut wiken lps. Happy birthday kamu!!!!! Semoga panjang umur sihat sejahtera slalu, semoga diKurniakan rezki yg lebih lagi dan tercapai apa yg dihajatkan slama ani. Amin3...

Kisah yg ingin diMuatkan kali ani mostly pasal makaaannnnnn...! Cerita yg tersisa diAkhir2 bulan Oktober lps. 

Hahaha sama2 tawa lakak2 ey...happy ku ni...the last time i checked my weight arah my cuzzy haritu....jengjengjeng naik 2.5kg from my previous-last-last-last-last time i checked hehehe. Nada tips apa, just pajal diri mkn bila tesliur atu. Tapi herannya physically liat2 mcm nda naik berat pun apala...sabo-sabo hehe

Anyway cerita pertengahan minggu lps...diKala pkrja government tgh kaya atu la, dearFiance bejanji udah mau angkut aku kn mkn dAneka Rasa Restaurant diKiulap (ish! bosan3...jln sama saja menuju ketmpt kja ku). Since my first time my bigSis bawa kSana setelah berAbad lamanya ku nda keSana walopun kawasan tmpt kaja hehe, mcm addicted tah plang. Aku nda la...dearFiance bah malar tesliur minuman milo ais nya aa hehe. Well, i tell u mmg one of the best juala milo ais nya...mcm choc shake usulnya sikitla.

*dearFiance meal ofcos milo aisnya & nasiGoreng yg beSelimut talor goreng...hehe kelupaan namanya la. my meal is nasi Goreng dgn sweet&sour fish dgn minuman asamboy. so far tiap kali keSana, service mmg bagus. i like tuuu...*

Come to Saturday. I love Saturday sebab.....aku kaja halfday hehehe. Ptg bole buat activity yg aku suka & mau buat. Kan tido? Momantai...bole byr hutang tido jua ptg sabtu atu tapi kan....diSebabkan few mths akhir2 ani, aku susahkan tido ptg (haha aku ada ptg yg terluang tiap saturday & sunday jua ganya kali tu aa dikirakan). 

But wiken lps aku beGandang-gandang diDapur with my lilSis yg jua offday. Kami buat bubur kacang ijo hehe. First time aku buat ni. Sbnrnya lama dah kan buat sebab tesliur aritu ada bubur kacang tapi ada isi durian. Tekak aku ani jenis payah bnr kan diPujuk menelan durian, sebab lain jua fening la dgn bau bdn durian.

Dengan berpandukan resepi & measurement dlm blog siDoktor ani Sweet Vanilla - Resepi bubur kacang hijau aku confidentkan diri buat la. Alhamdulillah menjadi jua. Nda sangka rupanya byk buburnya atu jadinya. Hehe sampai terpaksa betukar periukBelanga yg basar lagi bah haha.

*Alhamdulillah my first time-try menjadi! Aku isi jua gandum & ube manis diPotong kiub.*

*ani versi bubur dlm 'belanga' kiut dari atas atu hehe. nyamnyam mkn bubur buatan sendiri*

Slps activiti mari-memasak dgn lilSis. Then teruskan dgn activiti jln2 keKadai lagi lps atu. Lps ngaleh mencari-memburu brg yg memikat mata, apalagi last stop is Giant Rimba! Bawa lilSis mkn diSugarBun Giant Rimba atu, heran nda pernah keSana bah...tinggal saja ampir bini2 ani hehe. Aku suka ayamGorengnya. Since lilsis lapar & tesliur kan mkn baga so jgn lalai...order baga daging & few pieces ayamgoreng. Light hi-tea saja sebab mlmnya mau bepergian kerumah PakUda ada mkn2 doaSlamat. Save ruang perot ya hehe.

Aktiviti mlm plang, doaSlamat diRumah pakUda kami diMentiri. DoaSlamat sempena graduation adiksepupu baru2 ani & jua selajur bday celebration adiksepupu sorang lagi.

 *blueberry cheesecake la...kelassss your taste!*

Food was marbeles mlm atu, catered by pakUda punya sahabat. Trima kasih adiksepupu dgn blanja mknnya. Huhu terlupa mau snap utk pandangan masa hadapan diKala tesliur hehe. 

Mkn2 mlm atu diAdakan jua perbincangan famili pasal majlis my babu Akhirnya bertemu jodoh jua... ani. Dengarnya have to diTunda seminggu kemudiannya. Apa2 ajala... Then almost telupa kek bday boy diAtas atu sebab kekenyangan, akhir memotongnya bah. I have my own slice hehe (ingatkan diri...pajal mkn bila tesliur utk suksesnya misi menambah berat bdn hehe).

Hujung minggu plang, jln2 dgn dearFiance & adiknya. We went to ICC for the TechExpo & airport to fetch dearFiance BIL. Slps atu melawat-lawat kadai...haha malu kan sebut shopping pasal byk shopping-an hari atu bah hahaha.

Kemarin another news diTerima, one of our nenek (adikberadik nenek) passed away awal pagi atu. Al-Fatihah... Aku ndadpt kn pigi pagi atu kraja terlampau byk kan diUruskan rasa belahbagi jua kan pigi, so wakil bigSis and parents saja.

Until then...wait for the food entri lagi aa hehehe ada ke...?