Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Saturday, December 31, 2011

Finding new resolution & Our Anniversary today =)

Salam sekaliannya

Been a week nda post new entri dlm ani. Rasa sunyi saja usulnya...ya ke kamu terasa sunyi masok dlm ani jua...haha perasan byk pembaca setia (bluwekk! mari muntah angin haha)

Biasala byk warga Brunei masani bekeliaran hehe termasok aku jua...saja meyesakkan lagi kawasan Brunei masani ni, sama2 dgn dearFiance memeriahkan suasana meliat gelagat org shopping haha mcm kesian bunyinya...ndala, mmg banar senario org shopping masani lain dari kebiasaan. cuba kamu perhatikan hehe.......

its weekend. but this weekend is different. 2012 is coming. will i be ready hmmm...are you ready? bet everyone is excited kan kan kan...

so everyone was talking about this new year 2012. i havent got any big plans for 2012 yet or i may say a new resolution hmm...will come up mengikut peredaran masa saja la hehe (tett! as usual...boring)

ep! small2 thing atu adala...pasti ada tu. kamu nda kan? hehe

at least i have something to hope for this new year 2012, walopun nada resolusi baru ka apa kan....

well, diHujung2 taun 2011 mcm2 kan di-looked forward for this 2012. A wedding and engagement in the family, not to forget besfren juga, My work performance evaluation utk taun ni dan most of all my cuti (kasian baru dpt becuti kraja hehe).

Apapun...Selamat Tahun Baru 2012 kamuu =)



===========================



Today is 31st December.
Its our anniversary yeayyyy...
This 2011 is double celebration of us.......
6th Years together & 1 year of being engaged =)


Happy Anniversary dearFiance =)





 *****************

 Ya Allah Engkau Maha Mendengar, Maha Penyayang, Maha Pengasihi dan Maha Pemberi Kurnia, 
Lindungilah kami agar kami selamat & sejahtera hendaknya,
Berilah kami kesihatan yang baik & jauh dari pelbagai penyakit yang memudaratkan, Jauhilah kami dari anasir jahat & sahabat-sahabat yang bersikap khianat,
Kuatkanlah, tabahkanlah & kekalkanlah hati kami berdua,
Permudahkanlah segala urusan kami & limpahkan rezeki kami.
Restuilah hubungan kami berdua & moga kekal ke jinjang pelamin,
dan akhirilah cinta kami ke mati dan ke SyurgaMu Ya Allah.
Amin Rabbalalamin ...

 *****************

Saturday, December 24, 2011

Persoalan menolak sedekah

Salam semua

i've encountered satu insiden recently. bukan hal besar pun, tapi for me amat kejarangan tejadi...kiranya bukan kebiasaan bagi org melayu kitani la.

stret to the point.......Bab Menolak Sedekah.

Ikut keadaan dan situasi jua la bila mau bersedekah. Asal niat kitani mau besedekah, apapun brgnya atau harganya kebiasaannya org-yg-diBeri akan menerima saja. Nama jua sedekah kan, sapa nda mau. Bak kata2 rock yg ada "Brg free, sapa nda mau. Masani keJamban lagi bebayar" hahaha rock ka?


So i've googled-up pasal isu ani dan contoh2 situasi yg dikecualikan. Ku baca & fahami. Aku terjumpa this one article, ish! terlupa copypaste url nya le...it says

Hukum menolak sedekah (menurut Ibn Qudamah) adalah tidak menjadi kesalahan jika menolak sedekah jika tidak memerlukan dan tiada paksaan untuk menerimanya .

Walau bagaimanapun disarankan untuk menerimanya. Ini bertujuan untuk memberi pahala kebaikkan kepada si-pensedekah. Dalam satu hadis Rasulullah SAW pernah bersabda yang bermaksud: Jika kita berniat untuk membuat kebaikkan, Allah SWT akan memberi ganjaran 1 pahala apabila kita melakukannya dan kita akan mendapat 10 kali ganda pahala. Maka adalah lebih baik kita menerimanya terlebih dahulu sebelum kita menyedekahkannya kepada yang lebih memerlukan.


True. Even secara logiknya & kebiasaan kitani kan menerima saja kan. 

Tapi this one-time, eventho balik2 aku cuba & mau drg terima. Tapi bisdurang ani mcm2 alasan, clearly means nda tah mau menerima tu. Brg pun baru masih, dibungkus lagi. Nda apala tapi...kecil hati aku okeh! Walopun brg nda seberapa bsr ka, nda semahal mana ka, bukan your taste, bukan seStandard yg patot kamu terima ka tapi jgnlah menampakkan kamu nda sudi banar dgn sedekah yg nda seberapa aku tu. 

I never come across this type of people jua. Bukannya marah, memang berkecil hati dgn gesture durang. Even org-yg-terlebih-rezki a.k.a org-kaya lagi menerima dari org yg besedekah, tapi drg kan agihkan pada yg mau kalo pun durang nda berapa suka brg atu. Tapi that case mmg proper la. 

Aku ada pernah tdgr jua bila org tua2 ckp in mana2 gathering la, "Ku sdakahkan saja arah si-XX, si-YY ani ndakan mau menerima tu". Maybe kes jara kali org atu nda mau menerima pemberian org lain.  

Kesimpulannya..........Walau tah kraja setinggi mana, gaji sebesar mana, kamu mampu Bali ka, nda suka ka, sedekah org atu terima saja. Nda suka? Bagi org lain lps atu, abis cerita kan. Liat keadaan yg sesuai juala. Not mcm my story atu. Sekurang2 nya kalo menerima, dua2 dpt pahala kan kan kan. Kan baik, amalan yg baik diPanjang-panjangkan. 

pssst! entri ani tiada kena-mengena dgn this entry ok =)

Projek 25

24 Dec 2011

Hola...
Nah! Sudah siap dan sudah slamat diKasi kemarin jua

Projek 25...sebab utk 25hb Disember, Hari Krismas hehe
Mini Hamper sempena Hari Krismas esok.
Lastminit plan sebab aku telupa kan prepare bajet for readymade Krismas Gifts for officemates bulan ni. Sepatotnya sediakan 5 tapi 1 dah diKasi Boss yg dh pigi outstation early this week dan 1 lagi cancel pasal telupa one of the staff nda sambut Krismas haha. 
So here it is the 3 models hehe...

*3 Mini Hampers yg colorful & hensem2 belaka hehe ceh!*

*close-up! apa ada diDalam?*

Dlm Mini Hamper ada:
1 x Kuey Moor Cornflakes
1 x Honey Cornflakes
1 x Kropok Popia Nestum

Kuey Moor Cornflakes ordered yg readymade dari kwn sePejabat mama, bnd5 sekontena of 50pcs. And the rest atu buat sendiri hehe thats the reason...adanya teaser picture before ani. Saja jee...

Oh that Honey Cornflakes, i should have bali bigger containers pasal my papercups diDapur atu bsr sikit la dari yg biasa. Muatan dlm kontena pun terhad jadinya. Anyway, thanks to LilSis jua yg tolong mlm atu. seKontena labeh Honey Cornflakes atu ku kasi 1 of the officemate yg nda sambut Krismas atu la dan selebihnya utk ngapngap diRumah hehe.

Kropok Popia Nestum buat yg original flavour saja. Plan mau buat rasa milo tapi tukar balik to Original flavour saja hehe.

Ok Enjoi the long weekend kamuu... =)



16 Dec 2011

Projek 25 currently in progress...
Sesuatu berkaitan dgn makanan lagi hehe


I call it Projek 25...why?
Will update soon =)

Friday, December 23, 2011

2011 Family Day bersama dearFiance's family

Slamat pagi kamuuu =)

oh ini cerita almost basi...ndapa kan, kan mau karang esei bisai2 dulu. krg betaburan sgala bahasa....ececeh!

Aktiviti hari minggu lps 18hb Disember 2011...

Last wiken join dearFiance's family for the first ever Family Day diAdakan for his family la.

Ani kirakan.......sempena hujung taun, sempena cuti skolah, sempena TER-cancelnya vacation plan, sempena makin2 bertambahnya ahli2 kluarga dearFiance's, sempena terasanya mau berSukan dgn kluarga dan.....apa2 ajala kamu bole sambong sendiri hehehe.

Termasok dlm undangan kluarga kecil dearFiance adalah 5 family lain tapi yg dpt menghadiri hanya 2 kluarga. Yg nda dpt atu termasoklah my family. Parents have to attend a close relative wedding function and mana lagi assisting preparation utk my babu's wedding next mth.

Ok, biarlah kronologi gmbr dibwh ani menceritakan apa ada diHari tersebut orait =)

*Selamat Datang ya...*

*food area satu meja*

*another meja lagi tmpt lepak smua bungkusan hadiah utk games & lucky draw. diHujung atu baru sebahagian dari brg lucky draw ok. oh! dearFiance's number got lucky that day*

 
*these not for lucky draw hehe...Goodie Pack for the kids*

*ani ruang karaoke/announcement/MC. Equipment sponsored, setup dan hehe..hakmilik tuanrumah sendiri a.k.a my future FIL*

Memulakan persediaan diAwal pagi lagi dan acara sepatotnya bermula seawal 9pagi, mau jua acara senamrobik. Tapi lastminit dicancel sebab delay masa, 11pagi baru bermula. Pengurusan masa diHari atu sedikit kucar-kacir. So kami teruskan dgn doa slamat, mkn jamuan, acara permainan dan cabutan bertuah. 

Memandangkan 2 families saja dpt hadir, kira mudah sikit lah mengawal sgala acara permainan. Famili dearFiance menyediakan 6 games yg mudah disertai oleh semua golongan. Ada games utk bapa2, ibu2, lelaki2, perempuan2, anak2 dan individu terbuka.

Ok lets start the gamesss............................

Permainan #1 utk lelaki2 - Menghabiskan bebrapa keping biskut dgn pantas.

*see that uncle in the middle hehe...rilek santai lagi. even cicah roti dlm minuman lagi hahaha steady~*

*tapi pemenangnya adalah his own son hehe...that one on the right, dearFiance's BIL*

Permainan #2 utk ibu2 - Balancing bola damit atas sudu menuju keGarisan penamat.

*aik? yg tgh atu...mcm mau tiup bola keAtas saja haha luruskah gamenya ni...*

*this auntie menang*

Permainan #3 utk bapa2 - Bawa belon sambil menuju keGarisan penamat.

Game ani abit tricky jua. Batah ketawa plg lps atu. Peserta perlu mencari pasangan utk menolong durang membawa belon diBlakang, diKapit supaya nda gugur lah tu aa. dearFiance helped his brother & won hehe...

*steady jua begarak that uncle berpasangan dgn my future FIL hehe...jgn diLawan tenaga veteran. kalah jua org muda2 dlm tug-of-war... uhuk-uhuk! sori dearFiance hehe*

Permainan #4 utk perempuan2 - Boling padang.

Menggunakan bola raga instead of kelapa. Tepaksa ditukar sebab nda stable bila diLambung. Pin boling menggunakan botol besar di-isi air. I joined this game tapi biasala boling bukan permainanku hehe tutup malu kerana kalah kah aku ni hahaha... 


Permainan #5 utk anak2 - Pecahkan belon.

Since famili dearFiance nda brapa ramai kanak2 so diSediakan permainan simple for very small kids. Mudah tapi....pecahkan belon dgn punggung anak2 hmmm..takes time jua. Mana bagi instruction, si-Ibu dan si-Bapa lagi jadi cheerleader support drg hehe lap paloh jua la... 


Permainan #6 utk individu terbuka - Cari gula2 dlm tepung melalui mulut & lari keKawasan penamat.

*hehe drg ani bukan kana denda bejamur ni aa...thats the starting point*

*menuju keDpn meja dan mula membedaki muka masing2 orait! haha cari gula2 la tu aa. Ala..spoil model-nda-qualified separoh bdn ujung blkg atu ey ededeh*

*hahaha that winner skajap slasai. aku bediri diUjung sana atu bukan lepak dgn speaker2 aa...tapi as one of the judges for this game. Saya suka itu kerja diBlakang tabir maa..hahaha*


Last ani, acara suka2 saja. Eventho tali kalat abit nipis tapi mau jua mencuba game ani. Smua ambil serta. Tetapi lelaki dulu then baru perempuan. Be-Undi lagi siapa in which team. dearFiance masok dlm team muda-mudi hehe tapi the result...Ooopsss...tunggu~

*first round*

*second switch*

Jengjengjeng....hahaha team yg dgn para veteran adalah PEMENANGnya yeheee...sudah i sssakap jgn pertikai tenaga drg atu...

Ok part women's tug-of-war.......nda teAmbil gmbrnya sebab PuanBlog pun ikut jua hehehe lagi-an tunangannya jadi hakim loh...gi mana sih mau tembak gmbrnya hahaha fail bahasa ey.

Oh! Almost telupa...in between games sesi cabutan bertuah jua diteruskan dan penyampaian hadiah games. 

Lps atu sambong sesi mkn, sesi lepak2, sesi karaoke & paling penting skali sesi mentertawakan org masa meliat video smua activity atu hahaha.

By end of the day, terasa exhausted sudah. Penat lelah ahlikluarga yg bekarih mengUngkayahkan acara ani bebaloi jua akhirnya sebab sudah Slasai hehe...


*Peace! Dan sekian dulu...saya melaporkan dari tmpt kejadian hehe*

Terima kasih kamu yg sudi baca my long entri kali ani, harap esei kali ani nda terlalu pnjg & boring diSampaikan. Just want to share sja & hopefully jadi kenangan dan ingatan kami diSini.

Ok babai =)

Thursday, December 22, 2011

Tv Brunei News & Birthday

HalooO Dunia...

Hari yg cerah tapi mcm kn ujan jua cuaca atu.

Apa pun hari ni nda mcm kemarin. Kemarin atu terasa keadaan dBrunei ani mcm sunyi & suram saja. Byk ofis2 sunyi, bukan saja pasal ada yg beCuti tapi diSebabkan berita kejadian hari Selasa ani. Seluruh warga Brunei pun jua turut merasa sedih & simpati.

Byk yg mengikuti perkembangan berita pasal ani, mau jua tau berita terkini mengenai mangsa & kes kemalangan. im sure ada yg menitis airmata mendgr berita dari radio or meliat berita tv Brunei smlm atu kan...

Smlm famili ku kerumah PaUda ku. Jemputan yg singkat, perkumpulan biasa saja utk memeriahkan harijadi Mauda ku. Sambutan yg simple saja. Tapi kebanyakkan masa talk about topic hangat atu. We even waited for the 10pm Brunei News lagi, kan meliat lagi the news & apa yg dirakam kemarin atu. Salah sorang mangsa jua adalah rakan sekraja my bungsu, ia tah dinantikannya berita akhir atu jua.  

*famili members watching the news*

Alhamdulillah slasai & lancar jua sgala proses urusan penhantaran balik semua mangsa, ahlikluarga & yg terlibat kemarin. Jenazah jua slamat disemadikan. Menjunjung kasih jua kpd Kebawah Duli juga kerajaannya dlm memastikan smua proses berjalan dgn lancar. Kitani dBrunei ani pun rasa berterima kasih jua kpd pihak2 yg terlibat secara langsung ataupun nda diSabah, Malaysia atu. Dgr2 ada jua org persendirian yg menolong mengeluarkan mangsa semasa kejadian. Mudahan segala kebaikan abiskita akan dibalas jua olehNya, Amin...


===000===


So ani kisah smlm atu, we had a simple mkn2. Mauda diSurprise jua oleh anak2 dgn kek birthday. Kek soklat...nyumnyum =) She expected to have mkn2 saja kali hehe...

*haa...ato ya geram ati memotong hehe*

*Kek ulangtahun yg ke-44. Lps bahagi2, aku dpt curi sepotong hehe*


Oh...kemarin jua dearFiance's SIL birthday. Happy birthday~!!! ...kalo you baca my entri ani, you know who you are yer.

Result medical checkup amat baik skali =)

Hola people =)

Ingat lagi my entri bulan lps ani Sakit apa sbnrnya. Kana maklumkan aku ada batu karang slps pigi checkup diA&E Ripas...

hmmm.....

so ani js an update hehe...aku kembali SIHAT sepenohnya yipeeee =) 

*mari nari2 cucuk langit.......hahahaha*


went for the appointment last Tuesday morning. ep! i took halfday leave okeh hehe. sendirian jua lah ku driving meredah kawasan hospital mencari parking yg entah brapa lama baru beroleh. biasala hari bekraja mmg pyh sikit mencari mangsa minta dangani ani hehe...

anyway, slps slasai ultrasound went to see a doctor-in-charge for reviewing my case ani. Slasainya doktor ani membaca my file atu, he informed first the resultnya saying "Your health getting back to normal." So...diSitu aku sudah melebarkan senyuman hehe...eventho i feel fine sudah tapi mau jua ku re-confirm dgn doktor yg pakar pasal perubatan ani kan kan kan...mau lagi official tu!

Then, barutah he explained pasal my sakit aritu. Doktor ani ckp he saw my xray and spotted more than 5 small ones lah. So its a minor case lah tu aa. He also asked whether i took traditional medicines, herbs, drinks, fruit juices or other treatment.... dgn meliat expresi wajahnya atu, kecalian jua ku la either he wants to put it dlm my record atu or js simply wanted to know saja. 

Then............

aku bagitau lah apa yg aku minum & cuba. tapi ku jelaskan jua, aku sendiri nda pasti which one yg actually menyembuhkan keseluruhannya. maybe combination of all atu jua la. 

disebabkan nda yakin, he asked whether i have any pain lagi. katanya, biasa kalo mkn/minum ubat traditional pun not all yg dpt ilang dlm masa sebulan atu & gerenti masih ada one or two tinggal (he said i hv more than 5 remember...). i told him lagi dengan izinNya, apa yg diUsahakan diAtas atu membantu ku jua. even back to work mcm biasa the next Monday atu walopun diSerang demam dek kekajotan 'treatment' dgn future FIL ku hehe.

All in all..........
"Alhamdulillah my health getting back to normal" 


=) ...realitinya senyumanku lagi lebar dari siSmiley ujung atu hahaha

Chow. Take care all.

Wednesday, December 21, 2011

Kemalangan diSabah - Takziah kpd ahli keluarga

Salam Semua

Takziah kpd ahli kluarga mangsa kemalangan diSabah
(jika ada ahli kluarga/kenalan mangsa tebaca entri ku ani jua)
 Kami (dan pasti seluruh warga Brunei jua) turut berdukacita atas berita ani.
 

Sebilangan berita ku baca di-internet bertarikh hari ni:










Yg terselamat/cedera, mudahan cepat sembuh & kurang segala trauma dan ketakutan. 
Sama2 lah kitani doa kan.
Amin... 

Saturday, December 10, 2011

i wonder...something to think about

Sesuatu utk diFikir2...........................

"Fill what's empty. 
Empty what's full. 
Scratch where it itches."

Happy weekend all =)

Friday, December 9, 2011

Pilih lah pilih...mau pigi mana~

Salam semua =)

Pada yg bercuti, selamat berHari Jumaat bersama keluarga.

Haa...ni entri khas buat semua yg berada dBrunei.
Selain menghadiri jemputan perkahwinan, pertunangan, doa kesyukuran juga lps percutian pendek bulan ani hehe...biskita bePikir2 mau kemana lagi???

Nah...bawa tah famili, pasangan atau kwn2 kamu keTempat2 ani.
Memeriahkan suasana & meluangkan masa time Cuti ani jua kan.
Almost semua bermula hari ni tu. Jadinya, slamat beSukaria kamu =)

Brunei's Edutainment Wonderland
Tempat: Kawasan letak kereta Riverview Hotel, BSB.
9hb hingga 31hb Disember 2011

Times Square 1st Carnival
Tempat: Dlm bangunan Times Square, Berakas.
9hb hingga 18hb Disember 2011


Lps keTimes Square, alang2 diKawasan atu...singgah tah keAirport Mall utk diBwh ni........

BMobile Roadshow 2011
Tempat: Dlm bangunan Airport Mall, Berakas.
9hb hingga 11hb Disember 2011

DST Carnival 2011
Tempat: DST Headquarter Tungku Link
9hb hingga 11hb Disember 2011

----------------------------------------------------------------------------------

Ani buat pencari2 kerja tempatan. 
Berminat? 
Pigi saja tah...mana tau ada rezeki biskita.
Oil & Gas Service Sector Job Fair
Tempat: Bridex Exhibition Hall
13hb hingga 17hb Disember 2011


Juga iklan ni utk sapa2 yg berminat jadi Personal Trainer 
diJPMC Fitness Centre Brunei.



Jadi amacam...?
Mau pigi mana hari ni? Hehehe....... 

Wednesday, December 7, 2011

Terlepasnya Hari Asyura

Salam rabu semua =)

Time belek2 calender masok kraja tadi, adeh! tesadar, aku udah terlepas hari Ayura 10 Muharam kemarin la. Memang niat mau berpuasa sunat tapi ayayai...atula terlampau kusut jua bnr kemarin atu sampai kelupaan byk benda kn dibuat.

Nda apala...hari ni hari baru, mulakan buat pekara yg menyanangkan hati saja. Mudahan keadaan beransur OK dlm few days ani.

Lets share kelebihannya hari kemarin atu...10 Muharam...selama ani hanya tau few saja, rupanya more than dari apa yg ku tau hehe aku tau pun kurang 5 saja. Anyway, berkongsi ilmu kan baik...so lets cekidot.......

Perkara-perkara Sunat Dilakukan Pada Hari Asyura (10 Muharam):
  • Melapangkan masa/belanja anak, suami & isteri: fadhilatnya, Allah akan melapangkan hidupnya pada tahun ini.
  • Memuliakan fakir miskin: fadhilatnya, Allah akan melapangkannya dalam kubur nanti.
  • Menahan marah: fadhilatnya, DiAkhirat nanti Allah akan memasukkannya ke dalam golongan yang reda.
  • Menunjukkan orang sesat: fadhilatnya, Allah akan memenuhkan cahaya iman dalam hatinya.
  • Menyapu/mengusap kepala anak yatim: fadhilatnya, Allah akan mengurniakan sepohon pokok di syurga bagi tiap-tiap rambut yang di sapunya.
  • Bersedekah: fadhilatnya, Allah akan menjauhkannya daripada neraka sekadar jauh seekor gagak terbang tak berhenti-henti dari kecil sehingga ia mati. Diberi pahala seperti bersedekah kepada semua fakir miskin di dunia ini.
  • Memelihara kehormatan diri: fadhilatnya, Allah akan mengurniakan hidupnya sentiasa diterangi cahaya keimanan.
  • Mandi Sunat: fadhilatnya, Tidak sakit (sakit berat) pada tahun itu - lafaz niat: 'Sahaja aku mandi sunat hari Asyura kerana Allah Taala'
  • Bercelak: fadhilatnya, tidak akan sakit mata pada tahun itu.
  • Membaca Qulhuwallah hingga akhir seribu kali: fadhilatnya, Allah akan memandanginya dengan pandangan rahmah diakhirat nanti.
  • Sembahyang sunat empat rakaat: fadhilatnya, Allah akan mengampunkan dosanya walau telah berlarutan selama 50 tahun melakukannya - lafaz niat: 'Sahaja aku sembahyang sunat hari Asyura empat rakaat kerana Allah Taala'. Pada rakaat pertama dan kedua selepas fatihah di baca Qulhuwallah sebelas kali.
  • Membaca'hasbiyallahhu wani'mal wakil wa ni'mal maula wa ni'mannasiiru': fadhilatnya, Tidak mati pada tahun ini.
  • Menjamu orang berbuka puasa: fadhilatnya, Diberi pahala seperti memberi sekalian orang Islam berbuka puasa.
  • Puasa: fadhilatnya, Diberi pahala seribu kali Haji, seribu kali umrah dan seribu kali syahid dan diharamkannya daripada neraka. - Niat: 'Sahaja aku berpuasa esok hari sunat hari Asyura kerana Allah Taala'.

InsyaAllah diPanjangkan umur sihat walafiat, berpeluanglah buat puasa sunat. Mudahan diterima puasa sunatnya pada sapa2 yg berpuasa kemarin atu. Mudahan jua info diAtas ani ada manfaatnya dan diharapkan dapat dipanjangkan kpd yg lain2 jua aa. InsyaAllah...

Btw...ada yg buat bubur Asyura kemarin ka? hehehe

Lain kali lagi =)

Tuesday, December 6, 2011

...?

Yes i dont know...
fighting with my own self (only!)
i am js SCARED & SAD inside



May this entry be something to remember...
(for Me ofcourse!)

Saturday, December 3, 2011

Terkenangkan Disember lps

Aik! Yala...percayala...hehe

Ni entri kedua utk harini aa

Bila mengingatkan ani dah ujung taun 2011, bulan Disember...terkenangkan bulan Disember yg lps taun 2010.

Disember lps jua terjadi yg nda diSangkakan terjadi pada aku & dearFiance, tapi...bulan yg sama jua mengadakan salah satu Our Happy Day.

Yg kedua atu lah yg buat ku more happier dari mengingati kejadian yg pertama. Oh btw, The MORE-Happy-Day aka The Wedding masih lagi dlm perkiraan kami berdua, Doakan saja semoga diPermudahkan segala segi persiapan.

Tinggalkan dulu cerita part atu aa...

Ep! Bulan Disember jua ulangtahun kami yg ke-6 yayyy... & jgn lupa...setahun kami bertunangan hehe.

Ok la chaow kamuuuu...happy weekend =)

Projek MRI diHospital RIPAS...kenapa aku perlu bangga hehe

Selamat hari sabtu..yeay! 
halfday arini...yabadabadooo~

Tetunggu-tunggu berita dlm Brudirect pasal ani. 
Sedangkan dlm Brunei Times sudah published this news kemarin. 
Walhal the official launching was last 1st December 2011 hari tu.
Apa ey...nda jua lama kali aa hehe jgn mara youuu hahaha


Well...belum terjawab apa yg diKatakan diTajuk entri ani.
Kenapa aku bangga?
Hehehe.......

Sebab my company juga salah satu of the companies dlm menguruskan projek pembinaan & penyelenggaraan MRI ani.
Wah! Bangga, bangga, bangga...
Yala...sapa nda bangga dgn kerjakeras syarikat dan diriSendiri kan.
Aku terlibat jua dlm follow-up pembinaan, meng-Order2 the equipment yg mana amat menyakitkan hati bila tempoh penghantaran kBrunei bertangguh-tangguh.
 Tapi in the end Alhamdulillah slasai jua sudah walopun delay few weeks dari apa yg diJadualkan.

Servis ani dpt jua menambah servis2 yg ada diHospital RIPAS.
Yg kitani tau pun sebelom ni MRI servis ada diJPMC saja kan.
Jadinya ani memberikan kemudahan kpd org awam yg memerlukan servis ani.

Jaga2 kesihatan biskita orait =)
Oh! Masani masih lagi terikat dgn projek lain diRipas.
Kerja, kerja, kerja.... 

Friday, December 2, 2011

Jadual shopping hehe...Brunei Salebration da..

Salam Jumaat pembaca ku =)

Apa cerita kamu???

Well...saya mau upload jadual shopping! Haha shopping pun mau ada jadual ka...haiya...hehehe


Ndala...yesterday's news ada kana bagitau pasal 'Brunei Salebration'. Eh! Lupa ka...? Ujung taun dah ni, End-of-Year Sales ada ni...aik! mcm tebalik haha...its YES - Year End Sales la!

Anyway, mau mengingatkan diri sendiri & shoppers diBrunei ani pasal promotion2 juga discount2 yg bakal diAdakan. Mana tau ada duit lebih kan membali brg2 kan. 

Ok...ani maklumat dari JPKE yg ku potonglekat keDlm ani utk makluman bersama kitani orait:
  • Textile Products & Services Week = 19-25 Dec 2011
  • Back To School Products & Services Week = 26 Dec 2011 - 01 Jan 2012
  • Motor Vehicles Products & Services Week = 02 - 08 Jan 2012
  • Electronic And Electrical Products & Services Week = 09 - 15 Jan 2012
  • Furniture Products & Services Week = 16 - 22 Jan 2012
  • Beauty, Health And Jewellery Products & Services Week = 23 - 29 Jan 2012
  • Home Decor Products & Services Week = 30 Jan - 5 Feb 2012
Kita tunggu aja la, apa yg special dgn 'Minggu2' atas ani. Apa pun, bijak2 membelanjakan wang ye hehe...

------------------------------------------------------------------------

Selingan jap...

Good Luck to LilSis team yg join Lets Trek bermula ptg ani.
Ededeh balik kraja tghari tadi baru kan packing...apa la.
Anyway, mudahan dpt hadiah2 yg di-inginkan.
Ndapun, enjoy the fun saja =)
We'll wait the result this Sunday.


Orait take care all...weekend coming ni =)

Thursday, December 1, 2011

3 tahun

Salam semua =)

Dah masok bulan terakhir utk taun ni...
Selamat berCuti & Selamat berBelanja bulan ni jua hehe
oh! andainya kamu faham...
gerenti yg bekraja sektor awam atu teKidum iski waiting kan kan kan

Hari ni 1hb Disember 2011...
cukup 3tahun sudah la
3tahun apa...?
hehehe...cukup 3tahun sudah aku bekraja dgn company ku bekraja masani.
Kalau lah ada rezeki ku bekraja diSektor awam kan bisai...
Bukan apa, mau jua ku merasa balik kraja awal & cuti tiap hari Jumaat.
Bebas dari on-call job & jadi 'mangsa' masalah.
Selain atu, mau jua merasa kemudahan2 bekraja diSektor awam ani kan.

3tahun dgn company masani, mcm2 masalah & situasi yg diHadapi.
Tapi nda bermakna setiap hari ada masalah, biasala sehari-hari bekraja ada ups & down.
Kesabaran mmg mesti ada & fikiran perlu jua lakas betindak dan menyelesaikan dgn baik dan bijak. Bukan bermakna jua masani aku dah bijak hahaha...penyelesaian masalah yg bisai di-implement menurut situasi & keadaan masa atu la tu aa.   

Nda apala, masani bekraja keras utk kraja masani ani saja dulu. 
InsyaAllah ada rezeki, ada la tu.
Nda pun, teruskan bekraja se-ikhlas kitani saja...kan atu diKira ibadah seharian kitani jua kan.

Take care all =)