Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Tuesday, December 18, 2012

Oh! My wrist

Injured my wrist 2weeks ago in the Office.
I have to endure the pain in one whole week thinking it will go away dalam seminggu atu.
Tapi becali jua aku tu...mengagahi bah.

Finally, after 1week menahan sakit and 1 sleepless night kerana menahan sakit & hand movement...asked the sisters dangani checkup. Have to wait them balik dance. LilSis driving hehe.
Went to RIPAS Hospital.



From above department then forwarded to below department service.
Bahagian Trauma.
Oh memang 'trauma' la banar area ani...pesakit yg quite terok injurynya ni. I didnt know my injury considered the same jua...huhuhu. Ijap ey...


dearFiance keep msg me worried apa the result banarnya.
After thorough checkup done by the doctor and nurses, they asked me to wear that strap for 2weeks. Advised to limit my movement.
Bukan jua sprained. Something got to do dengan urat not muscle.
Lucky also its left wrist.


The sisters been taking banyak pictures of us that night. Just to update the family in WhatsApp. Bukan jua, andang durang ani suka begambar mana2 ba haha. Pics above credit to them hehe. On the way home lagi hujan lebat, so the family quite worried jua la.

This week my kerja beransur back to biasa compared to lastweek atu...dugaan banar. Banyak lagi typing works and checking stuff diOfis, menahan sakit saja most of the time.

Alhamdulillah, now membiasakan sudah without wearing that strap. Rimas la hehe. Eventho still ada sakitnya.
Even TERbeli sudah wrist support tapi nda jua bepakai hehe.

Istanbul Aku Datang

Watched 'Istanbul Aku Datang' last night.


Movie abit santai & romantik komedi.
Nda tau ani movie baru rupanya. 
Nampak sekali aku nda update dengan perkembangan filem terkini kan hehe.
Except apa yg terpapar dalam newspaper in cinema's listed movies saja...haha.

Overall comment...nice!  
=)

But the movie atu, i think ada similarities to this movie "Blonde Ambition" la...
 


Happy holiday sapa2 yg berCuti =)

14th November 2012 Accident

Accident terjadi pada pagi 14hb Nov 2012 lepas. Dlm perjalanan keOfis kan bekraja. Driving alone ofcourse.

Dlm terperangkap morning traffic jam diHighway Tungku Link. Andangnya biasa sudah, siapa2 jln kraja around area atu between 7.30 to 8.30am...jgn haraplah kan smooth journey. About to reach waktu 8pagi, was hit from the back. Dua kereta ‘menyurung’ kereta ku kedepan, maybe tha last car atu nda sempat break. He blamed car at my back berhenti mengajot. And im not satisfied kereta diBelakangku said...aku yg berhenti mengajot!!?? Walhal, aku dlm keadaan berhenti pasal jam. Oh! I know for sure meliat dari cermin, kereta diBelakang atu nda kan slowing down walaupun kan hampir sudah dgn kereta ku.

 *front. keliatan banar picaknya*

  *Belakang. Skali pandang mcm nada apa2 pun tapi..*





Dengan impak dua buah kereta dari belakang, jadinya kereta ku ‘tesurung’ lah keDepan abit and hit Black Hilux. Unfortunately, plat Hilux atu nda teliat. Zoom selajur once aku hit & kebetulan jua jln lancar sudah. Abit shocked ia lari tu, I was like “I hit u...knapa ko lari??!!” 

Keluar & meliat keadaan kereta and realised dua buah kereta yg melanggar aku, dua2 jua merah. Dua2 pemandunya lelaki. Kan nangis rasanya, kekajotan of what happened. We all sibuk on the phone, balom lagi mengaga say something kah apa. First, called dearFiance. I was abit teary & shaky when tried to explain apa terjadi. Dalam hati mau say this to him... “I wrecked your car dear, im sorry” tapi yg keluar “I diLanggar”. Hehe ofcourse lah minta belas kasihan..dah lah masih kekajotan, nda kan buat org marah arah ku lagi kan haha.

While dearFiance called Police on my behalf, I called my dad. Then called my boss. Nda dtg ofis lah that day. Nasib kraja nada dateline hari atu jua.

Sorry sapa2 bersedara dgn those 2 cars melanggar diBelakang kereta ku atu. Honestly kesian kereta yg belakang skali, but banar2 nda puas hati kereta diBelakang ku said “aku yg berhenti mengajot”. Jelas diSana, ia abit confused or saja cari excuse. Hilux yg ku terlanggar diDepan atu, kemungkinan lari because either kereta negara jiran, nda berRoadtax or simply nada driving license tu. 

dearFiance went straight to Bandar baliknya dari kraja pagi atu. As advised by dearFiance & dad, drove that car balik kerumah. Baik jua hampir, aku bah ijap-ijapan driving masa tu hehe.  

Sampai saja rumah, replied msg family and friends that im okay. Masa diTempat kejadian I did text drg “im okay”. Tapi I didn’t checked clearly whether aku hit stering kah terhantuk kah apa, pasal masa tu ‘asal menjawab’ saja utk menyamankan hati drg. Aish! Until dearFiance arrived, checked the car & asked me sama ada aku tehantuk kah terhentak stering dibahagian dada kah. Time atu la ku realized, aku nda checked banar of myself. dearFiance mau teliti of my condition saja. Pasal our accident 2years ago, I injured my chest, collarbone, hipbone and fist disebabkan ‘tertumbuk’ dashboard.


Know what, diSebabkan masih nda tantu rasa aku menyibukkan diri saja that morning do house chores. DiSebelah petangnya, pigi KeStesen Polis. Did laundry panyap itu panyap ini la, agaknya psl kekajotan atu kali. 

Alhamdulillah by that evening, ‘nda tantu’ rasa ku menghilang jua. Felt relieved & Membaca-baca mohon diTenangkan fikiran dan hati, tarus doa akhir & awal tahun hijrah. 

And yay, the car repaired & been driving it 2weeks sudah. 

Oh! Agaknya i will be traumatised forever =( everytime driving alone slalu teringat-ingat ba

Treat at Aiko Sushi with family

Aktiviti family sebulan lalu sudah ni hehe.

My babu’s birthday on 1st November 2012. Invited for a treat that night at Aiko Sushi Kiulap.

Balik kerja no hi-tea hehe mau save tangki perut ku for meal malam atu. Yes, being a size-S kadang menyedihkan jua...terpaksa plan bab makan2 ni. Karang nda nyaman hati yg belanja makan, meliatkan apa yg ku makan. Tu lah kadang aku reject tarus tu kalo ada yg mau belanja aku makan ni (on heavy meal lah, api snacks ke apa memang le dgn senang hati diAlu-alukan hehe), kesian bah mcm nda bebaloi drg spent atu.

Foodspread that night bukan sushi la. Mostly yg biasa2 menu nya. Babu booked second floor room. Fit all family members. Buffet style. Everyone looking forward to eat, lapar sudah. Rupanya byk yg ‘berpuasa’ makan petang haha. Sorang2 sempat lagi menyubuk-nyubuk tray apa menu yg ada hehe. Have to wait all family members sampai dulu and baca Doa selamat baru mulakan makan hehe.


*zon dewasa hehe*

Us the cousins lepak-ing before makan time mula.






Met the cousins, update each other cerita panas2 and hot haha ia tah karang. Satisfied with my meal malam tu eventho nda semua diMakan. dearFiance nda join. Makan semeja with the sisters and cousins.

Oh no pics on the food spread hehe

Monday, December 17, 2012

Durian salat is NOT salak!

The sisters went for a fun roadtrip to aMIRIka yesterday.
Nda dapat join.
Berkirim buah saja dari sana.
WhatsApp bigSis bali kan buah manggis & salak.

*pic credit to bigSis*


Ok the funny part...
bigSis asked to make sure, "manggis ani, mangosteen kan?" ketawa bah me-reply aa.
Nasib ku nda bekirim manga...tau2 krg kana tanya, "manga ani, mango kan?" hehe.

And ok, confusion arised on buah salak jua.
Durian salat is NOT buah salak ok! Its 'SALAK' with 'K' behind.
The sisters thought its durian salat bah haha.
Lucky i reminded them tanya the seller dulu before bali.

This is what happen bila nda berapa kenal jenis2 buah kan.......hehe.

Happy December everyone =)

Wednesday, November 28, 2012

Almost 4years and counting

Sudah dekat 4tahun bekerja dengan syarikat masa ni. 1hb Disember ani, cukup2 tah 4tahun tu.

Pahit manis bekraja tantu ada. Sejak 2tahun ani, mcm2 karenah management ku. Kan kata aku ada masalah bekraja, nda patot aku mengakun salah sorang. Dua2 pihak ada salahnya. Yes aku mesti faham & ingati tu.

Balik2 rasa mau berhenti la, tukar kerja la...mungkin belom masanya lagi. 

Bukan kata nda suka dengan kraja masani, memang suka. Kalo bole la, work hard lagi & achieve the next top position. Then target jawatan yg aku mau. That way, aku tau i start from below. 

Tapi bila top management selalu menimbulkan masalah yg nda patot ada, siapa pun nda kan bertahan. Yg lebih 15tahun bekerja pun ada dgn rela hati mengundur diri. Mcm mana plg yg kurang 5tahun ani...hmmm. Bukan takot dengan cabaran bekerja mcm ani, takot jadi mental krg haha

Kerja harian kitani ni kan sebahagian dari ibadah hidup kitani. Ndamau la buat kerja yg 'terpaksa' kitani buat. Means atu nda ikhlas lah. Buat kerja pun nda sanang hati. Sudah tah nda ikhlas, nda lagi nyaman ati. Apalagi prestasi kerja. 

Mungkin balom ada kekuatan utk teruskan apa yg sepatotnya ku buat. 

Mudahan diBeri petunjuk.

Hari Raya Adha 1433H

Sambutan Raya AidilAdha yg sederhana saja buat family ku. Semua family pakai baju Raya AidilFitri yg lepas. Berkumpul sama whole family saja, nada lawat ziarah & acara qurban. My family tahun ni nada yg berQurban.


dearFiance kerja hari atu. Nda pasti acara family on his side.

Sent him picture of bubur kacang mama buat for the family. Kesian tesliur kelupis dengan kuah kari daging jua ya. DiFahami jua la mcm mana suasana diBalai2 atau diTempat kraja ka diMasa-masa keluarga bekumpul ani.

Kebanyakkan masa atu, makan makan makan makan saja hehehe...

Sempat sambut harijadi adiksepupu jua. Simple birthday saja...nyanyi, potong kek then makan kek haha. Pemalu adikSepupu sorang ani, maybe dikelilingi kaka2 sepupu perempuan semuanya kali hehe

 
*Nda realise its a Monster Cake sebenarnya. Lepas liat mata tersembol atu...ededeh kajot kajot hehe*

Antara ucapan2 Raya AidilAdha yg diTerima...pic ani antara yg membagi gali ati hehe...


Terima forward messages mcm ni jua... Allah Maha Besar. Jangan tanya pasal daging tu. Mampu kongsi excited saja sapa yg menerimanya. Alhamdulillah.

 

Sekian Raya Adha family ku tahun ni 2012 =)

Muatan berita-berita (Oct-Nov2012)

Antara muatan berita2 tergempar dlm media Brunei terbaru ani. Dlm perbualan ramai kah ya, dlm FB, WhatsApp kah ya...diMana-mana la...

Kejadian diHujung bulan Oktober lepas dan awal bulan November ani.




Dan...kejadian yg paling AKU nda dpt terima...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
kejadian pencil lead TERmasuk dlm kuku!!!
Ep! Bukan aku tuu...lilSis ku. 'Kemalangan' kecil in the office.
Awal2 pagi kana whatsApp mengadu.
Mcm mana bole tuu...ada2 saja bah eee

Monday, November 26, 2012

Brunei SALEbration Nov2012 - Jan2012

Recent news cut. 
Helpful to plan your shopping activities & budget.
 

Lets close up...

Happy shopping Brunei Darussalam =)

Saturday, November 24, 2012

Schedule-ing

Kerja hari sabtu. Halfday. Kadang malas mau buat kerja yg lain. Hari ni buat work scheduling utk taun depan 2013. Rasa malas uruskan task lain hehe...

DiKala excited melangkah taun baru. Tapi sikit sedih, dateline kerja ada yg bertindih sama. Nda sangka mcm ani byknya, makin bertambah taun depan ni. Ni baru buat manually, belom lagi dah approve semua site projects.

Mesti pilih hari sesuai utk permohonan cuti kerja taun depan ni. Lagi satu yg mesti di-ingaukan...bila tuuuu waduh waduh...

Mudahan segala perancangan diMudahkan ameen...

Wednesday, November 21, 2012

Cuti cuti hari ni

Harini sedang berCuti Cuti. Dua kali sebut Cuti. Dua hari Cuti lah haha =)

Harini dan esok, aku cuti kerja. Sebab apa? Nada specific reason hehe. Harini pun pigi insuran bertemankan dearFiance uruskan kereta diLanggar minggu lepas saja =( 

Lepas tu melawat kereta diWorkshop Jerudong. Alahai...terubat rasa meliat 'siPutih' hehe. ish ish ish troma sikit rasa bila menganangkan apalagi accident the first time atu ='(

After accident last week atu, yes honestly motivasi kan pigi kraja or buat kraja diOfis atu mcm entahla...nasib kebetulan nda byk works coming in masani. Kalau nda bah, stress rasa diri. Oh! Cuti ani pun last minute memohon, the day before saja inform boss. Tau2 boss approve jua yeheee...

Nda pasti activity apa kan diBuat esok. Yg pasti bercuti diRumah saja hehe.

DiKala diri membawa rasa kan bercuti ani, menyibuk kan diri uruskan 'the new thing'. Eh! Balom rupanya mention diSini apa sebenarnya hehe pending lagi la entri ku satu atu. Well, semenjak-menjak nada mood kan bekraja, i was surprised that im getting more excited & motivated menguruskan this 'new thing'. InshaaAllah mudahan tercapai hasrat diHujung usaha2 ani...ameen ya Allah.


You? Apa terbaru? Hehehe...

Next time =)

Saturday, November 17, 2012

BIL Engagement Day

Majlis Menghantar Tanda Pertunangan bagi 
BIL (Brother-In-Law) ku, Adik kpd dearFiance ku.
From Kg.Lumut with love to Seria hehe.

Majlis diAdakan secara sederhana pada 
hari Ahad, 21hb Oktober 2012.


dearFiance fetched me from BSB selesainya balik kerja pagi atu.
Waktu sepatotnya sampai kePihak perempuan sedikit kelambatan dari yg dijangka.
Sedikit masalah dengan penyediaan makanan for that day membuatkan Majlis bermula tersasar dari perancangan.
Tapi, Alhamdulillah selesai jua semuanya dengan baik.

This my future SIL sebijik mcm my lilsis punya ulah hehe. Ofcourse lah, I treated her as my little sister since younger atu jua kan. Im deeply happy this day come jua for her, as she like a sister jua sudah for me.

Tahniah & Semoga menjadi Zaujah yg terbaik buat BIL ku. 
InsyaAllah amin =)