Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Wednesday, January 11, 2012

Januari 2012 Jalan-jalan to Miri

Kan minggu lps aku ada kata kan cuti kraja. So ani kira one of the activities diLuangkan la. Since dearFiance sedang bercuti kraja sebulan dari bulan Disember udah, so i took few days leave minggu lps atu la. Kasian aku...the only days dpt becuti slps menyemak work schedule yg bagiKu kamu pun rasa menyampah kan meliat hehe...

We went off to Miri mid-morning. Baik jua nda long queue, Alhamdulillah lancar perjalanan.

First stop was E-Mart. Saja tinjau2 dulu, nda bali apa pun. Then head to Bandar Miri.

Sesampai kami diBandar, head to Boulevard and had our lunch meal. Kelurusan kan tghari jua ba. Hehe pilihan biasa kami bila having meal dMiri ani is.........KFC =) Bukan apa, utk keselesaan perot kami jua. Chose to eat KFC Rice yg dgn soup atu hehe nice meal indeed sebelom memulakan perjalanan shopping kami hehe.

Boulevard shopping complex....kami nda shopping apa2 diSana.

Next one is Imperial. Oh! Masih ku ingat kudapan kropok lekor ku, yg ku bali diDpn pintu Imperial atu. Sedap sih kropok nya... nama stallnya ingat2 lupa la, something Julia... Anyway, not sure brg apa kami bali diSini.

Masa di E-Mart atu nda byk choices of buah-buahan. Oh! Forgot to tell you...salah satu sebab kan keMiri was mau bali buah-buahan utk family dearFiance.   

dearFiance finally stopped-by diPasar Muhibah (kalo nda silap ku namanya). Nda ramai penjual, js scattered around the area atu tapi byk choices of rambutan, tibadak, kembayau especially-nya durian hehe. Mau size besar, kecil, ringan, berat, mahal, murah, bau kuat, bau nda kuat hahaha.......part last atu mmg kriteria durian yg aku sensitif sgt. Pasal apa nah?? Aku nda mkn durian hehe bau-nya sja sudah cukup menusuk & memeningkan pala aku la. Haa...tapi lali sudah dgn statement ani "rugi nda pandai mkn durian". Aku nda terasa rugi pun hehehe 

*Sbnrnya aku diHujung sana atu bukan mau bali buah atu tu hehe action je...hehe mau jauh dari menghidu bau durian le tu*

We bought alot dgn chinese-couple ani. They provide plastic container jua, daripada kami  membawa buah durian yg byk & bulky atu. Haiiiiii...perjalanan balik atu baik jua nda kuat baunya dlm kereta. Kalo nda pengsan dah ku hehe.

Slps acara memilih buah durian, timbang2 & compare harga. Pasangan atu mula lah dgn kraja mengopek & memasukkan kDlm kontena. Wah! Pandainyeee dearFiance pilih durian....hehehe siap kana puji lagi oleh couple ani pasal basar2 isinya. Tapi yg sbnr-bnrnya pilih2 saja hahaha, customer before kami lagi byk skill mcm mana memilih hehe.



*2 of 4 containers yg kami bawa balik hehe. Top one was for my family*

Oke enough of shopping buah-buahan hehe. Time to continue jln2 keShopping complexes and cari brg yg diHajati hehe.

I dont remember ani bangunan mana. But it says Bintang MegaMall kan hehe. Chinese New Year is coming. Nice decorations.


*dearFiance selaku photographer. ambil kesempatan pose for him dgn deco2 merah diBwh atu*

*Chinese New Year tanpa ini binatang mcm....somethings not right & bukan tia Chinese New Year hehehe*

Final one diBandar Miri was Parkson. Liat2 brg for dearFiance. And finally i bought something. Few sport items.

*there i was. ani time tgh waiting dearFiance milih2 & sizing sandal*

*i must post this pic! patong infront of kadai brg2 'uniform'. salah satu patong yg buat aku kajot tekinjat meliat hehe bukan apa...alom redy haha. satu lagi kadai dkt foodcourt inda pasti which building, damit ya kadainya. patong atu duduk arah tangga kadai atu bah ededeh nda beUmpama bnr patong nya...kajot jantungku ey*

Anyway, that day shopping-an kami ada juala byknya. Hehe byk lagi buah-buahan haha. We bought rambutan, kembayau, durian and...buah salak atu pun di E-Mart. Hehe nda lupa jua cara utk menghabiskan duit RM kami, spent on one bucket KFC chickens & other food arah KFC dkt E-Mart atu.

Heading back to Brunei keMalaman udah. Nasib imigresen tutup pukul 10pm. Tapi nda siuk ey perjalanan balik atu. Ujan & stuck dlm kesesakan lagi. Tapi Alhamdulillah sampai balik Brunei jua.

Apapun, we'll definitely keMiri lagi la kalo ada masa nanti. InsyaAllah...

No comments:

Post a Comment