Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Saturday, February 11, 2012

One weekend ago

Hola kamuu...

Weekend datang lagi, Happy weekend =) 

Apa kabar kamu harini? Mudahan sihat walafiat and happy2 saja.

Apa kabar adikSepupu yg diKuala Lumpur atu & bigSis diSingapore sana? Jaga diri kamu diSana, kami semua tunggu kamu balik ni hehe.

Entri yang diHutang sudah diBuat, harap kamu enjoi baca eventho gambar2nya ada yang nda memuaskan. Nda apa la oke, cerita atu yang penting untuk diKongsi & kenangan masa depan.

Apa cerita terbaru lately ani....

hmm lets start perkembangan cerita my lilsis yang bongsu ani. Physical lilsis memang banyak berubah since the past few months atu. Badan mengurus eventho makan banyak (harap kamu faham apa yg 'terjadi', nda perlu lah ku cerita in detail pasal ani), rambut luruh, jalan perlahan banar, tulang belakang sakit, kesejukkan berabis macam demam dan lain2. Since selesai 'pembersihan' hari atu, my family cuba untuk memulihkan physical my lilsis ani. One step is menambahkan selera makannya lagi supaya bertambah berat badannya. Lilsis pun tried menahan sakit2 yang berbekas untuk datang keSekolah.

Last Thursday Lilsis datang skolah macam biasa, as i said diAtas kesusahan berjalan pantas atu masih lagi sebab terbiasa dalam beberapa bulan sebelom atu sudah & barangkali sakit masih ada jua. So the teacher call up ambulance, and lepas atu admitted until today. Mudahan keluar wad saja hari ni. Lilsis endup kana bagi air & tambah darah 2bag. Perkembangan terbaru melawat semalam lepas habis tambah darah kemarin atu, mukanya nampak tabam sikit, jalan sudah laju sikit & makan pun beselera jua. DiSebabkan darah nda berapa konsisten atu lah, macam perkembangan untuk baik kurang before ani. Kata org tambah darah ani baik jua untuk kesihatan kan, mudah-mudahan jua nampak besar perubahannya arah lilsis lepas ani. Senang-senang ku update perkembangan lilsis lagi aa, yang sudi Doa-doakanlah kesihatannya aa. Terima kasih banyak kamu.

Oke kembali pada tajuk utama diAtas, kisah seminggu lalu. Minggu pertama diBulan Februari ani. Pertamanya, acara keluarga kami yang biasa diAdakan malam Jumaat kalo ada keluangan masa antara semua ahli keluarga lah tu aa. Combine dalam satu...tahlil untuk nenda2 kami, doa selamat untuk adikSepupu yang keKuala Lumpur belajar hingga pertengahan tahun ani, doa selamat untuk bigSis yang kursus diSingapore 2minggu (baik jua nda lama, uits! next week balik aa...) dan doa selamat birthday my lilbro.

*kek birthday lilbro. did u see a guitar? hehe cute*

*lilbro yang memang pendiam & pemalu*

Cerita atas terjadi malam Jumaat, 2hb Februari 2012. Then come to Sunday 5th Feb 2012, pagi sampai keMalam full schedule hehe nda la.

Pagi Ahad atu, mama & lilSis keAirport hantar bigSis belayar Singapore. Aku hantar dari pintu masuk rumah saja hehe. Awal bah flightnya atu.

Then tengahari jalan dengan lilsis plg keAirport hantar adikSepupu ke-KL. Walopun nda sampai 6bulan berpisah dengan kami, tapi terasa lama & rindu jua tu. Lagipun kami jarang berpisah negeri dalam masa yang panjang apalagi adiksepupu dengan family. Like lilsis said, lama jua labih lagi macam orang menghantar naik haji. True plg. Hehe bukan apa kan menapok insiden tangisan atu bah hehe. My parents nda turut menghantar sebab ada jemputan, kan hari minggu tu. So kami2 saja la with bungsu & babu2.

*masa baru2 kami sampai*

*adikSepupu yang kan terbang bina sayap diKL hehe & lilsis*

*sambil menunggu...gambar2 kajap*

*with babu, bungsu & aunty...lilAreej pun ada, top to bottom pink saja ya ey*

*ani beGambar keluarga dengan background atu. nda sampat menggambar, besurai tia udah. family PaUda & MaUda.*

*lagi gambar adikSepupu dengan bonda terCinta*

*ani adikSepupu dengan adik yang bongsu*

*adikSepupu dengan bungsu*

*aku lagi hehe*

Menghantar adiksepupu tempat departure area. diSana salam dengan semua yang menghantarnya. Nda tertahan meliat adikSepupu menanggis, kami pun menitis jua airmata bah. Terasa rindu sudah kan...

Sebelah malamnya, family keRumah Amit untuk sambutan birthday dua adiksepupu ku. Sambutan birthday yang belated dan advance.

*lilAreej liat kamera ku la hehe*

Oke lah. Atu saja dulu. Nanti lagi aa.

2 comments:

  1. atu sibuk~ hehe.. thanks for the post yang banyak. ada jus kan di baca (=

    ReplyDelete
  2. hehe janji bukan cerita yg merepek kan kan kan. sedikit catatan jurnal dari sebahagian kehidupan kami.

    dtg lagi =)

    ReplyDelete