Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Friday, March 2, 2012

Buat apa sehari dua diDalam ofis

Salam semua =)

Wah...macam lama sudah nda becerita pasal hal ehwal dalam ofis ku kan hehe. Kamu kesah kan hehe.......

Semenjak-menjak bos bercuti sakit dekat sebulan sudah untuk heart bypass surgery ani, environment ofis sedikit relax saja. Walaupun setiap pekerja tau2 sendiri dengan tanggungjawab & kerja masing2, kadang ada masanya we all abit lost and nda tau apa kan diUruskan hehe.

My part biasanya berUrusan dengan staff HQ diSingapore thru emails or IP, so atu kira ok saja bagi aku. Apa cerita plg dgn staff yg deal dgn technical works & monitoring projects...hmmm memang amat susah bila nada yg lead kan.

Anyway akhir bulan lps dan awal bulan Mac ani...selesai saja kerja penyelenggaraan bulanan diSatu2 tapak projek, apa yg officemates buat dalam ofis was.......CLEANING!


Ada yg memvacuum, memindah posisi meja (termasuk aku hehe), lap2 meja, lap2 cermin, bersihkan toilet, bersihkan aircon dan satu tugas rumit of the day was memindah posisi aircon. This was done kemarin. Takes whole day termasuk masa diAmbil utk membeli items yg diPerlukan & pemasangan by one of the technicians. Ani lah kebaikkan jua bila staff ada skill dalam hal2 elektrik, jadinya nda payah kan hire org lain lagi. 

So yesterday not much cleaning & organizing done by me except my desk. Tapi hari ni...? Hehe hari ni, me & the staff clean the Meeting Room & our boss room. Managed to get inside Boss' Room kan meruah dokumen kan diFedEx soon. With his permission ofcourse. Atu pun melalui text message pasal if kamu mengetahui jua bila someone had a bypass surgery ani, drg nda tahan kan beCakap byk & bernafas mcm biasa. Takes time to recover macam biasa jua kan. So utk memudahkan komunikasi dgn boss masani ani adalah melalui mesej saja.

And.......selesai sudah do the cleaning pagi tadi, Alhamdulillah. Sekarang sudah selesa dgn perubahan baru dlm ofis. Ceh! Perubahan byk pun nda hehe...at least the office now very clean loh hehe. Apa le.

No comments:

Post a Comment