Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Monday, April 16, 2012

Sabtu, 7hb April

Bercerita pasal hari sabtu yg lalu-lalu hehe. Boleh kan? Boleh boleh aja la...

My Special greetings ada mentioned pasal activity kan diBuat on that day kan.

Ni kira kesinambungan entri atu ok. Alaa...jgn la boring. Promise ni, ada sedikit cerita lucu ni hehehe.

Kan hari sabtu setengah hari aku bekraja, the other half day plg.......dearFiance sudah booking my time to accompany him beli brg, jln2 pigi sana pigi situ & with his family malam atu doaSelamat selajur sambut his birthday. 

We had bbq malam atu. Menyalai segala macam binatang hahaha yala tu macam banar word 'segala' atu hehe. DoaSelamat malam atu nda sangka la ramai family yg datang dari apa yg diRancang. Alhamdulillah makanan pun cukup & labih. Birthday dearFiance tahun lps, aku ada prepared few games utk hiburan family tapi tahun ni nda berkesempatan sebab masing2 kesibukkan. So we all belanja dearFiance malam atu saja la. Sorang2 sponsor itu ini, syukur...

Anyway, petang atu singgah keHospital KB dulu lawat nephew dearFiance. Kesian ey, has to be admitted. Rawan hati meliat babyIrfan belum cukup setahun ani kana tahan wad. Nasib ada abangnya meriahkan suasana, babyIrfan pun kurang mengusut bila ada family dtg meliat ia. Apa jua fahamnya kan, tempat asing nda biasa diSana atu lagi...ceria saja matanya meliat org2 yg ia kenal dtg.   

*me & babyIrfan. jgn fokus tgn kanannya...ngilu kamu tuuu... Nah! gitau udah kan..hehe*

Baik jua malam atu dpt minta balik sekejap utk DoaSelamat yg awal sudah diRancang atu. He was admitted the day before. Then lepas acara balik semula keHospital la tu, rasa jua kan...for the family sake.

Balik keRumah Lumut, we have to bring abang-babyIrfan Iqwan. Funny on the way atu, we were playing guessing game nama kenderaan berat. On the road side ada kraja2 melebarkan jalan atu & kelurusan ada few jenis kenderaan berat parked. We said so many things...truck la, pickup la etc. 

Honestly i dont know this one type of vehicle, so dearFiance bagitau its 'Kato'. So Iqwan keep repeating the word and hafal everytime teliat kenderaan atu. One time, ada tia 'bulldozer'...and dearFiance mengajar Iqwan to say it. Tau word apa keluar dari mulutnya tarus.....'bu-Doh'! (which we heard 'bodoh' bah hehe). Me & dearFiance apalagi ketawa until nearly sampai rumah Lumut. Maybe nda cali tapi how he said it mcm candid bah...ok diFahami la, kanak2 belom lancar lagi belajar perkataan advance. Kami atu pun satu jua bah, mengajar word english hehe. 

Oke malamnya pun ada insiden cali bagi ku jua la..

*dearFiance & baby Isham sama2 potong kek. April boys! erk...dearFiance boy?! hehe*

*pic curi from the owner. kek from all of us =)*

Selain makanan bbq. We had ambuyat, ada yg bawa kuih jua. I made simple coleslaw for that night. Happy banyak mkn ayam salai malam atu...hmmm tesliur nah lagi!

Senang hati malam atu, diHadiri oleh 2org nenek-girls dearFiance belah mama-bapa. Selalu merindui masa2 bersama nenek2 ani (Al-Fatihah buat nenda2 ku). Anyway, we call them Nenek-Lumut and Nenek-Seria hehe differentiate by tempat tinggal. dearFiance memang rapat dengan Nenek-Lumut, he call her 'Ma'. Masa awal relationship kami, i found it weird but faham la lps tau ceritanya.

Kecalian dengan Nenek-Lumut malam atu. Kebetulan ada 2 jenis buah koktel diHidangkan. I made satu yg dengan aiskrim & satu lagi dengan susu ideal diBawa oleh other aunty. Biasanya kitani hati2 bila menghidangkan makanan to elders kan... Nenek-Lumut mau kan makan koktel buah and i asked her pilih mana satu sebab ada dua jenis. Surprisingly, she chose yg ada aiskrim! I was very reluctant to give that choice for her pasal...its aiskrim bah. Then, dearFiance lagi bagitau "yg be-Aiskrim nyaman Ma!". Hahaha mau jua Nenek-Lumut ani. Aduh! Buang rasa uri tarus bah takot kedinginan badan Nenek-Lumut ani. Bukan apa, tau nenek ni kalau demam lama kan kambuh.

Lepas acara seperti biasa, famili bersihkan itu panyap ini. me & dearFiance sibuk memanyap kerusi jua, anakbuah-dearFiance yg masih active malam atu Zudien beCali tah jua. mendangani jua memanyap kerusi. Ada satu kerusi ani diDuduki kucing. Iski sudah kan memanyap, so siZudien ani hampiri kerusi atu...and said "Bah ey!". Hehehe macam becakap sama org saja bah ia atu. Kalau terkenang gerenti senyum ulah kanak2 ani.

Not many picture taken that night. Asyik udah kan makan & enjoy the time malam atu dengan family =)

No comments:

Post a Comment