Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Monday, April 16, 2012

Yang baru

Suku tahun sudah...check calender, check almari stock ku. Nah....!

Oh! Tiba sudah masanya...menambah supply sabun ku. Hahaha saspen kamu?

Lepas seminggu proses bayar, bank-in & tunggu....akhirnya terima kad dari PosOfis. Happy! Petang hari khamis lepas, minta izin ponteng kraja dari bos sekejap kan pigi PosOfis ambil barang.

Agaknya hari atu jua, ramai yg terima kad untuk ambil barang so mcm berjanji saja sorang2 masuk entrance door PosOfis atu. Nasib aku one of the few people awal beratur hehe. Macam biasa...buka bungkusan depan pemeriksa kastam, liatkan 'payment proof' & jawap saja apa yg kana tanya. Aduh! Ingatkan boleh jalan la lps atu, tapi on that day aku terkena bayaran Tax. Hehehe ayatku atu maksudnya adalah...biasa aku nda terkena dgn bayaran tax ani, mcm kena bagi excuse eventho tau memang dikenakan tax hehe. Jadinya nda kisah lah, bayar saja la lagipun few dollars saja. Apa yg penting brg ku dah sampai hehehe dan.......malamnya bole guna sabun fresh hehe. I know im a child inside bila dapat brg baru ani hehe mcm dapat hadiah bah tu..   

*bayar ok! jgn nda bayar...hehehe*

Pernah bagitau pasal kisah adikBongsuKu diSini kan. Masih lagi dalam recovery. Masani depending on ubat2 dari hospital. And mama pun rajin jua bagi cuba minuman & makanan kesihatan yg diRekomen family dan kwn2.

Few days ago, cerita2 dgn Project Manager. He's a vegetarian & very health conscious. Kadang iski jua mendengar interesting info pasal kesihatan ani. So hari tu, ia ada suggest cuba minuman kesihatan for my little sister ani. Katanya, kwnnya ada mengambil for few months dengan niat kan stop 'cancer'nya dari membesar sedangkan cancer sudah stage 4. Memang berkesan katanya, tapi mesti disiplin dalam permakanan jua. Result...kwn atu hanya operate membuang 'cancer' atu saja. Jua berkesan utk org2 mengalami tinggi darah & kencing manis.

So my officemate ani bagitau ada jual diKedai Ubat cina and...HuaHo Dept Store pun ada dlm versi tablet and instant drink. Decided to beli after work last Friday, went to HuaHo Manggis. Get the instant drink saja pasal gerenti my little sister nda beliur kan makan jenis be-tablet ani, sudah tah ubat banyak...muak saja ya krg. Ingredients of the instant drink abit different dari original one. This one jenis bancuh dengan air saja. Oh! Membeli-belah diHari Jumat tanpa beg plastik, nasib satu barang saja hehe jgntah ingau ati.

Kalau mau homemade pun boleh, liat diSini Miracle 5 Vege Soup. Tapi kalau ramai yg minum boleh la buat. Original recipe dari negara jepun tapi through time kena revised dari seorang pesakit negara taiwan. And produk taiwan ani saja masuk keNegara kitani. Ingredients mostly dari beberapa jenis sayur, obvious sudah namanya tu 'Vege Soup'. We'll see perubahan dalam kesihatannya lepas ani la saja.

Apapun, nda salah mencuba kan. Mudahan saja ada perubahan. InsyaAllah...

 
*Taiwan Vegetable Soup-10pcs inside (bnd6.80)*

CopyPaste kebaikkan yg diDapati selepas pengambilan sup ani sebagai rujukan:
  • Heal Cancer 
  • Restore injured joints and bone structure 
  • Slow down the aging process 
  • Rejuvenate the skin 
  • Heal Cataracts 
  • Heal liver disorders 
  • Lower high blood pressure 
  • Improve heart conditions 
  • Reduce brain tumors and other head-injury problems 
  • Reduce high white blood cell counts 
  • Improve T-cell function

3 comments:

  1. review k apa hasil nya lapas your sister pakai (=

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wina hi =)

      lps few days,we can see her ada tenaganya kn begarak-garak kemana around the house.ganya since badannya masih mengurus atu,limit saja she can do. other than ubatnya & amalan bacaan, kami cuba bagi ya mkn byk la supaya betambah lagi beratnya.

      maybe plahan prosesnya ni,kan bali few stock for her lagi la.lagipun sekotak damit atu isinya 10 saja.sehari ambil either 2 or 3kali lps mkn.

      Delete
    2. Thanks for sharing. Hopefully your sister makin sihat in the near future. Kesian ku baca your entries about her. Masih muda. InsyaAllah ada hikmah nya ni ujian untuknya and for your family (=

      Delete