Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Tuesday, May 1, 2012

Chocolate-making class

Pagi semua =)

1st May ni. Maybe negara jiran sedang berCuti for Labour Day kan. Siuk ey. Brunei kerja seperti biasa ya hehe.

Last Saturday night activity! 

Happy ni kan share cerita. Seminggu nda mengarang, gagas jari ani kan mengatik-ngatik kibod hehe. Anyway, balik2 melawat blog ani...balik2 jua berbelah-bagi kan menaip. Mau share cerita itu, cerita ini la...last2 ani dulu yg menyusul hehe.

i joined Chocolate-making class. 
Lama dah mau joined 'practical' class semacam ani. Ani saja baru ada masa diLuangkan. Sms-ing berjanjian with the tutor & my own 'driver' hehe. Bila semua ok, fixed the time & place saja la. Why need 'driver' lagi? Sebab class nada diAdakan diBSB so i chose diKB saja la, and...dearFiance la jadi pak-supir ku. Hehe thanks dear =)

I know terdapat banyak video online boleh aku refer on this. Tapi ia tah bila 'practical' things macam ani, i prefer ada guru. Cara atu boleh lagi kitani sendiri belajar tapi teknik2 atu yg penting yg patut kitani fahami & ketahui...eseseeeeyh...

Was so excited to get started with everything, sampai the tutor said "ok sabar, lapas ani ku tunjukkan". Masa belajar utk malam atu terhad, so she taught yg design-simple utk mudah kami ikuti. Yes aku pun prefer yg design-simple dulu just to get the technique right. Few saja mampu buat malam atu, so ada lagi lebih adunan coklet ku. No worries still masih baik dalam simpanan untuk the next choc-moulding. 

*ambil gmbr student lain in action kajap while waiting my chocolate set. ani pun bila ingat kan ambil gmbr*

*the first-3 small choc yg berjaya aku buat hehe*

*belajar buat 2 size acuan. lollichoc pun ada jua*

*see that sexy-oreo-biscuit...atu salah satu yg nda berjaya hehe*

*filling ikut pilihan yg ada. yg besar atu isi-nya biskut oreo aa*

Niat hati mau belajar saja. Mau buat chocolate bentuk lain dari yg ada diKadai utk dearFiance nanti. Nanti? Ya la untuk hari istimewa kami la kali tu aa...ya la kan, dua2 kan hantu chocolate hehe or maybe for acara famili ka bole jua.

Plan to join this Hers Kitchen class jua nanti. Bisai bah they provide class schedule with list of menu. Lagipun satu area dengan my office, senang kan cari diMana tempatnya. Since last month, their schedule asyik2 clash dengan masa bekerja ku la. Senarai menu pun not bad. Hopefully, terluang join them nanti insyaAllah...

Kan menambah & menajamkan lagi bakat2 yg ada.
Ada minat, masa & kaching2...boleh2 aja dong.
Why not kan?

Babai...nanti lagi =)

No comments:

Post a Comment