Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Thursday, May 10, 2012

Jemputan pertama

Ahad lepas.
Jemputan kahwin saudara yang pertama kami hadiri tahun ani!
ish ish ish...

*kaka Ku, me & lilSis. 1 pic saja ye...no pic from the Majlis*

Tiga anak perempuan joined mama menghadiri Majlis Perkahwinan saudara. Sepupu belah mama. Bapa pigi jemputan saudara belah bapa, berbagi-bagi bila ada jemputan saudara ter-clash sama hari kan. Tiga orang adik2 ku biasa la nda join.

For us three, ani tah jemputan yang pertama kami pigi tahun ani other than Majlis family terdekat sendiri. Merasa lagi perasaan sebagai salah seorang para jemputan. As i see it, its a good thing jua dapat observe2 Majlis orang kan. Bersedia-sedia untuk majlis sendiri. InsyaAllah...

Majlis diAdakan diDewan Sumbangsih Mulia Beribi. Tetamu jemputan perempuan & lelaki dalam satu dewan atu. Tapi berbahagi kawasannya la tu aa. Even doorgift pun lain2 for both sides.

Antara pemerhatian ku:
  • Venue: Ok. Parking areas cukup. Selesa duduk dalam dewan be-aircon, mekap pun bisai terletak masih hehe. InsyaAllah ada lebih rezki boleh sewa dewan jua utk majlis sendiri.
  • Makanan: Makanan sepatotnya ada lilin utk memanaskan makanan dalam foodwarmer, memandangkan dewan ber-aircon. Nyaman lagi makanan kalo diMakan panas2 kan. Pilihan menu ok. Except ayam abit keras & teliat jua byk ayam diPinggan2 nda habis diMakan orang.
  • Doorgift: We got beras. Nda kisah plg as long brg makanan. Baik jua menambah stok makanan diDapur mama kan hehe
  • Hiburan: They hired 'siBeracun' (comedian Keluarga 69). Sementara menanti pengantin berarak masuk dewan, ada sesi nyanyi karaoke & games teka soalan mengenai pengantin. Of course ada hadiah. Ani bisai! Bole jadi ikutan, sebab daripada para jemputan duduk diam malas bercerita...baik jua meliat telatahnya cali atu kan. Sekurang2nya meriah lagi.
  • Pengantin looks: Very classic. Mengenakan pakaian songket. Also like. But the bride's makeup nda exclusive. Macam biasa. Oh MUA...memang memainkan peranan penting utk bride's look kan. May need to get the sister's opinion for my choice nanti ni...hmmm. 
  • on Tetamu yang dijemput: Dapat diLiat ada tetamu yang terlebih fesyen/mekap/aksesori dari fokus-utama Majlis. Senyum saja la...bukan niat untuk memerhatikan lama2 pun. Dah terfokus yang the vasssss...hehe tak sengaja.      

Anyway....

The sisters had fun jua cerita2, liat2 fesyen baju orang, mengenal pasti saudara itu dan saudara ini (dialog byk diGuna "aiii...basar tia sudah siPulan aa" hahaha), mengumpat ooops!...hehe.

Hehe apa boleh buat...adiberadi jarang keJemputan kahwin saudara. Ni lah jadinya macam kekejutan letrik...back to past, mengingati sepupu jauh mana satu ni, uncle mana ni, aunty mana, nenek mana dan dotdotdot hehe.

Nice to see them all jua. Macam raya tah plg. Eh! Raya pun kadang nda tejumpa...bila durang datang beraya, kami plang bekraja so parents jua saja melayan tu.



Orang2 yang kan berkahwin, mesti rajin datang majlis saudara sebelum Majlis durang sendiri supaya.....majlis durang pun sama ramai diDatangi sanaksaudara. 
Apakah betol? 
Membalas-balasi dengan kebaikkan. Adil la kan. Betol?

3 comments:

  1. Bnr tu. .apa nya urg. .membalasi. .ehe. .

    ReplyDelete
    Replies
    1. au ka. org sudah menjemput kan. lainlah kalo jemputan limited. ada jua kes ndamau dtg pasal org atu ndadpt dtg majlisnya. kalo ada kelapangan apa salahnya pigi saja tah bah aa

      Delete