Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Saturday, May 5, 2012

Storage..storage..storage...

Storage..storage..storage...!

Asyik memikirkan storage untuk barang2 in my room for quite some time udah.Mau susun ini tapi nada tempat simpan, mau susun itu tapi ruangnya nda bisai untuk pandangan mata ku.

Yes! Im abit sensitive & tegas dengan pembiakkan habuk dan adikberadik-sampah dalam bilik. Really annoyed jua bila barangan diSimpan bukan diTempat tertutup. Marah dengan diri sendiri la tu.

Haaa...ni pasal cabinet baju! Simple, murah & yang paling penting muat untuk susunan dalam bilik ku. 

Ingati pesanan dearFiance, "jangantah dulu bazirkan duit untuk almari design lawa, bila kan kawin nanti barutah pilih yang basar..and sama2 pilih baru siuk"
hehe kelip2 mata menung jauh jadinya...

Au...bilik nda sebesar mana pun. Ani pun untuk tempat simpan baju-bajuan ku saja, belom lagi kalau dah kawin nanti...perlu berkali-kali ganda saiz almari jua tu untuk simpan barang bakal suami kan kan kan...Lagipun baik jua beringat-ingat untuk our wedding fund jua hehe.

Oh tempat pengantungan baju atu yang bagi ku amat berguna sekali. Ya la kalau jenis manusia yang suka menerikah baju sekali gus, geram ati jua mencari diMana kan diGantung lagi. Belom lagi kes2 baju orang lain mengayau minta simpan hehe kisah benar diRumah ku...

Apa bole buat...mau beli yang murah kan. Kalau yang dah pasangsiap, harga tambah sikit. Yang DIY ani, ok la dengan bajet. Assemble sendiri ok, sekali sekala merasa. Hehe kalau dearFiance tau aku bertukang ededeh...mau nya ku diMarahin ni...

*Buka kotak dengan senyuman macam buka hadiah la plg hehe. Ok mula...*

*As long they have manual, i can do it! (i guess) hehe*

The whole process, diPerhatikan oleh lilSis saja sambil ia liat dvd in my room atu. Sekali sekala mama masuk bilik jua memerhati apa anaknya sorang ani kerajakan haha. Ok ada kalanya jua lilSis & mama ketawa meliat aku betukang melantak-lantak paku hehe.
Biar lah...

Tadaaaa!!!
*Siap ready kan menyusun lepas ni*

Alhamdulillah.
Siap, happy & puashati dapat buat sendiri barang baru hehe.
Love blue. Sebenarnya cabinet ani utk kids hehe.
But for me amat practical to hang jeans and pants yang sudah di-iron. Ketinggian paras pinggang ku saja. Damit. Kan dah kata murah kan...



Aktiviti biskita hari ni apa plg?

6 comments:

  1. give me 5. siuk kali ah betukang tapi banar tu kana marah pulang ulih pasangan kitani *lols*

    haha well kitani hampir sama bahagian mengantung-gantung baju pakaian apa. i don't like melipat-lipat so obviously I'll need almari yg banyak space utk mengantung

    hasilnya, almari basar yang memakan space bilik kecil ku HAHAHA

    ReplyDelete
  2. hi-5 on monitor hehe...au bah aa,they always think kitani ani nada watak jenis betukang bah..hahaha

    anyway,nda usah ingau apa yg lain kata...janji brg kitani teratur hehe nyamankan ati sendiri.

    hahaha wina beAlmari-almari jua...jgn saja nada space kan lalulintas/tmpt solat.krg singkat kaki mcm menari ballet krg kuai2 dlm bilik hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. iatah, so kadang-kadang paksa tapuk-tapuk kan betukang ani hahahha

      don't worry, space untuk solat tatap tesedia. muat jua untuk bejemaah. pernah jua kami cuba jemaah sama-sama.. okay no problem (= muat untuk dua hehe.

      menari ballet tu inda pulang hahaha ganya liuk-liuk macam puzzle maze ah.

      layak jadi dinding tu almari ah. basar jua sudah tu maknanya ;p

      Delete
    2. hahaha au tapok2 psl takot kana ucap nda masuk watak buat kraja2 kasar

      alhamdulillah pernah solat bersama sidia =) me belom pernah lagi, biarlah lps sah jadi hasben jadi imam ku insyaAllah

      boh adoima...brapa punya tebal dinding kamu la hehe

      Delete
    3. dinding paling tebal pernah ku teliat hahaha

      awu alhamdulilah. siuk solat sama-sama. extra pahala jua (=

      btw I've been thinking kan send you something through email. tapi telupa saja and I need your email address.

      email me to my address ok?

      Delete
    4. wina my email ada on top below profile, the one in red...nine.four@hotmail.com

      abt the solat issue. in my family jadi teguran plg tu. never solat berdua bersama sidia. im not sure hukum yg bnrnya, tapi i think harus plg solat berdua ber-imamkan ur tunang. tapi lurus kan jua ku if salah aa. anyway, good la kamu cuba biasakan =) hehe

      Delete