Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Thursday, June 14, 2012

DIY Fancy clip to brooch

Susah cari jenis fancy brooch 2in1 functionnya. 
I bought two before but quite pricey for a small brooch plus clip. 
More than BND4 each hmmm...kesian ringgits ku terpaksa berpisah tanpa rela mcm atu hehe.

Anyway, a week ago bought 3 clips.
Plan utk kegunaan brooch tudung 'basahan' utk kerja.
Boring bah everyday guna the usual bling-bling brooch atu hehe.
DiOfis ku pun nada siapa dangan kan compete fesyen siapa bisai hahaha kan sorang saja female employee...apa kisah kan...

Ok back to the real story! The real story kan di-Story aniii...

Terjadi lah transformasi fancy clip kepada ipin hehe =)

Very easy maa...

3 Fancy Clips (yg ku beli)
Metal pin medium size (40cents each from Hokko)
Super glue (Glue-gun sebenarnya tapi aku nda mau kasi chance tanggal so guna SUPERglue hehe)

*see that Fancy clip satu function saja.*

Glue kan saja ipin atas clip. Make sure 'pengait' ipin at the left, usual side utk ipin la tu aa. Biarkan glue kering. Then siap la sudah tu.

Tadaaaa!!!
Siap beratur lagi tuu...

Lepas ni boleh la ku tukar2 brooch kalo keboringan sudah brooch bling-bling hehe.

By the way, mau tau kos semua tranformasi ni? Mari kira2...
Each clip i bought for BND1 + ipin from Hokko 40cent each.
Jadinya kos satu clip/brooch adalah kurang BND2.

Wah! bajet bajet... ~
Bajet ke kedekut ni.......hahaha
Nda kisah pun :p

Psst! Hari ni kerja pakai brooch kaler kuning tu hehe

No comments:

Post a Comment