Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Thursday, June 14, 2012

No hoarding! Rent pickup?

My first time to rent a pickup!

Bunyi macam ada rumah sendiri sudah bah.

Aweh aweh...kan pindah bah ni, kan pindaaaahh!
Kan pindah barang yang nda beguna keTempat pembuangan hehe. 

Lama sudah merancang to rent pickup for our house cleaning.
Found affordable one.
Pernah rent for office use tapi paling murah was BND90 per trip. The rest ada more than BND100. Yang charge hour rate pun ada tapi still mahal for me. Hour rate atu satu hal jua, have to think 'the-what-if' the worker sengaja melalaikan masa pemunggahan...nah! wasting masa & ringgit saja kan.

This one was BND60 per trip.
Rent for two trips. One trip utk buang sampah & another trip hantar unused furniture to rumah bungsu hehe.


I even took halfday leave hari jumaat 1hb Jun lepas atu.
Hanya utk cleaning kempen rumah ani.

Hahaha kalo jenis suka bersih ani tah lagi..adoi gatal hati, tangan dan kaki kan mengerajakan bah tempat nda bisai diPandangan mata ku diRumah atu.

Oh! bigSis geram hati jua our parents ani jenis hoarders bah hahaha. Suka simpan barang nda beguna atu. Kadang bila kami do cleaning, barang kan diKumpul kan diBuang diLuar rumah atu...gerenti tu otomatik ada yang masukkan semula keDalam rumah. ish ish ish!
Geram. Geram jua hati tapi kadang bila diKanang bah cali banar our parents ani.

As of now, nyaman jua mata memandang. Our backyard clear sudah dari barang2 nda beguna atu. Bukan apa, mengenangkan rumah kami nda sebesar mana...kalo nya barang baru masuk, barang lama nda begunakan atu patut buang saja kan kan kan.
Kadang prinsip "replacement" atu bisai jua bah kan.

Mau cleaning lagi ni diKawasan rumah aa, nda lagi lama kan posa then raya hehe.
Karang nda tekabir buat itu ini kan kan kan.
Awal awal, awal awal...kan?
Betol betol betol =)

Hahaha apa punya merepek laa...

5 comments:

  1. Contact number please ((= Manatau beguna. Hampir-hampir hari majlis ani jua ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sure. Call bossnya Suria 8887 977 utk berurusan. Ia charge labih jua tu kalo jauh bnr tmptnya.

      Happy cleaning =)

      Delete
  2. thank you hehe. sakit badan kuu. tiga hari cuti berusah hahaha. now tinggal kan buang esbok and washing machine and tv yang inda baik atu saja lagi. huhu ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah 3hari,atu cleaning kempen jua bnr. au yg brg2 barat atu membari malas bah melalihkan especially kalo nda ramai lelaki dlm rumah. lastime suruh urg pickup atu saja mengangkat. aweh aritu kami pun bebuang byk tv,tambak,mesin sasah apa...ani lapang kpala jua nada samak atu haha.

      glad jua, your side slasai kraja membersihkan ani. majlis pun nda jua lama lagi kan. goodluck with the rest of your checklists =)

      Delete
    2. banar.. sibs ku 3 urang jua saja. kaka tinggal rumah sendiri sudah. adi ku laki-laki pun mun ia sorang saja inda jua tekabir. mau inda mau paksa jua aku ikut turun padang. hehe. nasib si tunang ku ani jenisnya ringan tangan menulung. and yes kami masih bejumpa padahal less than 2weeks sudah kan event hahahaha. inda jua ulah bah. finalization alum selasai. maybe by Sunday ani selasai semua. InsyaAllah. Mudahan kana mudahkan urusan ((=

      Delete