Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Tuesday, June 19, 2012

Saturday with the sisters

Selamat Pagi =)

Terasa cuti weekend yang teramat panjang. Tapi 2hari saja pun kan...

Sabtu, jalan2 with the sisters. Tebak saja mana mau pigi.

Bermula dengan memburu barang hadiah for my future in-laws birthday gifts. Bertemankan lilSis sebab dearFiance lagi kerjaan. Lagipun mangsa yang tepat jua since lilSis cuti kerja every saturdays.

Went to Bandar (BSB), parking dekat Waterfront & jalan kaki lenggangkangkong meredah kedai yang kan diTuju. Uish! Lama sudah nda jalan2 diBandar atu. Hajat hati mau liat2 kadai around that area jua tapi we keep reminding ourselves pasal kad parking kami bali atu utk 1jam saja. So move on to the next shop saja la.

Went to Pertama Jaya Lambak, shop for bahan2 kan buat dessert for Sunday event. Nanti cerita pasal Sunday event tu aa. Nasib dalam kereta ada stok shopping beg berlipat, no problem tarik saja. Its saturday! No plastic bag maa...

Limpas jam waktu bekerja pekerja awam, balik rumah. Bukan kan escape traffic jam tapi waiting bigSis for hitea date. Oh! ini perkara biasa saja, car pooling kan baik. Nda susah2 cari parking slots, satu kereta satu slot.

Hitea diExpress Fast Food Kiulap. Never been there walaupun ku kraja around Kiulap area atu hehe. Ordered same meal for us three. Funny that i found, diExpress atu nada coleslaw hmmm. Most of the time we chat pasal our family's 'recent frustration'. A lesson learnt (for my family). All i can say, mudahan for mine nanti nda macam atu.

Lepas atu went to QQeStore Kiulap. Awalnya lilSis mau liat henfon yang lama sudah ya berkenan atu...end up made the purchase jua! Haha pigang henfon baru la malam atu. Crazy dengan henfon kaler hotpink atu bah, sama la dengan my bigSis tu hehe.

*good QQeStore Kiulap ada sofa utk merehatkan kaki ku. Oh! bigSis sat next to me asyik camwhoring dengan iPong nya je...nyeh!*

Lepas atu went to Citis Square. Terjumpa dengan our cuzzie, then last stop was Giant Rimba. Not usual saturday-night-hangout with the sisters tho haha. Should have dressed up abit bah. Kesian bigSis lagi dari balik kraja. Nda jua sangka bejaur sampai kan tutup kadai hehe.

3 comments:

  1. i saw you with your sisters. your bigsis pakai baju polka loves hehe. aku baru balik dari hasla ambil baju tu ;p hehe tapi inda berani tagur sorry *malu*

    ReplyDelete
  2. aiii...ia ka...ambil baju wedding?
    i saw baju be-display, lawa2 ey sana aa. or is it not hasla kali hehe

    tagur saja lain kali aa ndapun lambai saja ka hehe. btw baju polka loves? haha that details sounds u hampir kami tu,nda realise ey.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awu bagas ambil baju wedding haha. Hasla yang di sebalah Akbar Ria atu tu. Bisai lah durang punya workmanship. Inda menyasal (= Hahaha bulih lah ampir nya. maybe around 7-8ft distance kitani ;p

      Delete