Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Tuesday, July 24, 2012

My few days of Ramadan

Salam semua =)

Selamat berPuasa. Dan selamat kembali beKerja to myself hari ni hehe...

This week nda byk kerja...Alhamdulillah. Lastweek berabis mau habiskan kerja yg tergendala sebelom ani. So this week focus on incoming & routine works saja yeehaaa...

Hari ni dah masuk 4hari kitani berPuasa. Ada yg melalui pengalaman baru bulan puasa tahun ani kan... Bagi saudara baru, tahun ni pertama kali puasa sebagai seorang muslim. Bagi yang baru berkahwin, pertama kali melalui pengalaman berSahur bersama suami. Dan lain lain... Apapun, mudahan ibadah kitani diTerima olehNya amin.

Macam mana first few days puasa kamu? Mine so far Alhamdulillah, belom ada liur yang mengada-ngada lagi hehe. 

First day berSungkai bersama dearFiance diRumah ku. Nda sempat memasak. So we bought food dari Stadium saja sekembalinya kami fetch BIL dari hostel. Oh iya...petang atu went out jalan2 with MIL & FIL liat2 carpet for rumah dearFiance. They all balik Lumut lepas atu, kan menyediakan penyungkaian lagi for other families yang tinggal. 

First day puasa macam nda tau apa kan diSungkaikan, so me & dearFiance bought nasilemak, ayam salai, roti john & yes...babyclam yang dalam tin hehe. 

Second and third day berSungkai diRumah with family saja ku. dearFiance on the second day berSungkai diBalai Bomba tempat kraja with colleagues la tu, then third day baru with his family...kesian suppose to be the first day with family kan...

Ok selama 3hari berCuti kerja & berPuasa...kerja menyantai rehat dalam bilik saja. Nda percaya lah! So much time aku berehat saja. Sebelom ni selalu mencari-cari masa kan berehat berabisan hahaha membari watir bunyinya kan...apapun, feels good bila ada masa macam atu js relaxing.

Hahaha selain meRelax...i spend most of my day time liat cerita dalam laptop hehe....

 *Cerita siri korea City Hunter. Selesai habis sudah...*

 *Now...game siri korea Running Man. terAddicted dari the sisters...*

OMG! Three days nada perkara berFaedah...ish ish ish! Mudahan hari berkerja ku mula sudah ani, rajin2 lah buat apa yg bisai diBulan baik ani kan hehe...

ish ish ish! Dengar dengarnya ada yang pagi2 sudah pikir apa kan diSungkaikan malamnya...

Hari ni still belom ada yang tesliur apa...hmmm

Selamat berPuasa kamu...& selamat berSungkai krg jua =)

No comments:

Post a Comment