Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Wednesday, November 28, 2012

Almost 4years and counting

Sudah dekat 4tahun bekerja dengan syarikat masa ni. 1hb Disember ani, cukup2 tah 4tahun tu.

Pahit manis bekraja tantu ada. Sejak 2tahun ani, mcm2 karenah management ku. Kan kata aku ada masalah bekraja, nda patot aku mengakun salah sorang. Dua2 pihak ada salahnya. Yes aku mesti faham & ingati tu.

Balik2 rasa mau berhenti la, tukar kerja la...mungkin belom masanya lagi. 

Bukan kata nda suka dengan kraja masani, memang suka. Kalo bole la, work hard lagi & achieve the next top position. Then target jawatan yg aku mau. That way, aku tau i start from below. 

Tapi bila top management selalu menimbulkan masalah yg nda patot ada, siapa pun nda kan bertahan. Yg lebih 15tahun bekerja pun ada dgn rela hati mengundur diri. Mcm mana plg yg kurang 5tahun ani...hmmm. Bukan takot dengan cabaran bekerja mcm ani, takot jadi mental krg haha

Kerja harian kitani ni kan sebahagian dari ibadah hidup kitani. Ndamau la buat kerja yg 'terpaksa' kitani buat. Means atu nda ikhlas lah. Buat kerja pun nda sanang hati. Sudah tah nda ikhlas, nda lagi nyaman ati. Apalagi prestasi kerja. 

Mungkin balom ada kekuatan utk teruskan apa yg sepatotnya ku buat. 

Mudahan diBeri petunjuk.

No comments:

Post a Comment