Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Tuesday, December 18, 2012

14th November 2012 Accident

Accident terjadi pada pagi 14hb Nov 2012 lepas. Dlm perjalanan keOfis kan bekraja. Driving alone ofcourse.

Dlm terperangkap morning traffic jam diHighway Tungku Link. Andangnya biasa sudah, siapa2 jln kraja around area atu between 7.30 to 8.30am...jgn haraplah kan smooth journey. About to reach waktu 8pagi, was hit from the back. Dua kereta ‘menyurung’ kereta ku kedepan, maybe tha last car atu nda sempat break. He blamed car at my back berhenti mengajot. And im not satisfied kereta diBelakangku said...aku yg berhenti mengajot!!?? Walhal, aku dlm keadaan berhenti pasal jam. Oh! I know for sure meliat dari cermin, kereta diBelakang atu nda kan slowing down walaupun kan hampir sudah dgn kereta ku.

 *front. keliatan banar picaknya*

  *Belakang. Skali pandang mcm nada apa2 pun tapi..*





Dengan impak dua buah kereta dari belakang, jadinya kereta ku ‘tesurung’ lah keDepan abit and hit Black Hilux. Unfortunately, plat Hilux atu nda teliat. Zoom selajur once aku hit & kebetulan jua jln lancar sudah. Abit shocked ia lari tu, I was like “I hit u...knapa ko lari??!!” 

Keluar & meliat keadaan kereta and realised dua buah kereta yg melanggar aku, dua2 jua merah. Dua2 pemandunya lelaki. Kan nangis rasanya, kekajotan of what happened. We all sibuk on the phone, balom lagi mengaga say something kah apa. First, called dearFiance. I was abit teary & shaky when tried to explain apa terjadi. Dalam hati mau say this to him... “I wrecked your car dear, im sorry” tapi yg keluar “I diLanggar”. Hehe ofcourse lah minta belas kasihan..dah lah masih kekajotan, nda kan buat org marah arah ku lagi kan haha.

While dearFiance called Police on my behalf, I called my dad. Then called my boss. Nda dtg ofis lah that day. Nasib kraja nada dateline hari atu jua.

Sorry sapa2 bersedara dgn those 2 cars melanggar diBelakang kereta ku atu. Honestly kesian kereta yg belakang skali, but banar2 nda puas hati kereta diBelakang ku said “aku yg berhenti mengajot”. Jelas diSana, ia abit confused or saja cari excuse. Hilux yg ku terlanggar diDepan atu, kemungkinan lari because either kereta negara jiran, nda berRoadtax or simply nada driving license tu. 

dearFiance went straight to Bandar baliknya dari kraja pagi atu. As advised by dearFiance & dad, drove that car balik kerumah. Baik jua hampir, aku bah ijap-ijapan driving masa tu hehe.  

Sampai saja rumah, replied msg family and friends that im okay. Masa diTempat kejadian I did text drg “im okay”. Tapi I didn’t checked clearly whether aku hit stering kah terhantuk kah apa, pasal masa tu ‘asal menjawab’ saja utk menyamankan hati drg. Aish! Until dearFiance arrived, checked the car & asked me sama ada aku tehantuk kah terhentak stering dibahagian dada kah. Time atu la ku realized, aku nda checked banar of myself. dearFiance mau teliti of my condition saja. Pasal our accident 2years ago, I injured my chest, collarbone, hipbone and fist disebabkan ‘tertumbuk’ dashboard.


Know what, diSebabkan masih nda tantu rasa aku menyibukkan diri saja that morning do house chores. DiSebelah petangnya, pigi KeStesen Polis. Did laundry panyap itu panyap ini la, agaknya psl kekajotan atu kali. 

Alhamdulillah by that evening, ‘nda tantu’ rasa ku menghilang jua. Felt relieved & Membaca-baca mohon diTenangkan fikiran dan hati, tarus doa akhir & awal tahun hijrah. 

And yay, the car repaired & been driving it 2weeks sudah. 

Oh! Agaknya i will be traumatised forever =( everytime driving alone slalu teringat-ingat ba

No comments:

Post a Comment