Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Tuesday, August 28, 2012

Mengisi perut size s

My dinner semalam.
Balik rumah akhir lepas kerja, kena settle kan lagi the 'new' thing.
dearFiance ada sindir jua...my blog sunyi saja lately ani.
kurang mengarang sudah hehe...
Had to get a takeaway from Excapade Sushi Kiulap behind my office building.
Sushi-date with the sisters terpaksa postpone lagi jua.
Sampai kerumah exhausted ey, mood masak gerenti sudah lari...nasib tapauan ada kan mengisi perut ani hehe. 

Not only because of the 'new' thing blog ani diSengajakan sunyi dari my new entries.
Sebelom raya sudah sibuk dengan preparation raya, apalagi minggu pertama raya kan kan kan...


Raya stories nanti lah share diSini aa.
Hope everyone have a great time with families masing2 diRaya ani =)

Monday, August 27, 2012

Selamat Hari Raya AidilFitri

Yes yes...tau~ sudah seminggu lebih menghilang.
Kitani pun dah lepas seminggu beraya.
Baru kan timbul hehe...

Apapun masih diBulan Syawal kan...

Selamat Hari Raya AidilFitri, Maaf Zahir Batin kpd semua.
Mana tau ada yg terasa hati dengan karangan ku diSini selama ani.
DiBulan baik, kitani maaf2 ok =)

*gambar siKiut UpinIpin masih intrend kan kan kan hehe*

Lain2 nanti lah cerita ok.
Beraya tah dulu sepuas rasa dengan family aa...

Hari ni start skolah and kraja diMinggu baru, mcm mau bercuti lagi kan.
Hehe gerenti punya masih mood raya tuu.

Anyway, hati2 driving & jln beraya atu ok.
Selamat berHari Raya & berOpen house =)

Nanti2 la kongsi cerita lain aa.

Friday, August 17, 2012

Raya cake gifts =)

Salam kamu =)

Alhamdulillah done my shopping the other day. 
One night saja beli semua apa on my list, for home and myself hehe.
Glad dearFiance temankan plus jadi supir ku.
Yes, im abit sensitive sikit driving dalam kesesakkan...oh! serupa juga dearFiance ku hehe.
And sometimes i do still have the fear masa driving sendiri because of this.

Anyway, these few days while sibuk dengan tugas-tugasan...im having a good time uruskan this one for company's clients.

Raya cake hamper voucher!
One note is...its self pick-up hehe.
This year boss mau kasi everyone the same package cake hamper.
Except me =) yeheee.....


I got this package!


Tiap tahun for the past 3years working with this company juga la...aku menerima cake bulat mcm birthday cake atu utk diPotong with family diPagi raya haha.
This year i let boss' friend (owner kedai kek) pilih the cake, previous years i requested for chocolate cake hehe. This year still chocolate but with oreo, definitely going to have a slice for myself nanti ey hehe.
Oh! Instead of kek sarang, i got kek lapis.
Boss bagitau beehive cake harganya murah...so he chose kek lapis.
Alahai kadang kek harga murah atu lah yg sedap kan kan kan...
Apa pun grateful this year i got a cake hamper again.

Esok dah mau liat anak bulan Syawal dah.
Sudah bersedia kah biskita kan meninggalkan Ramadan atau biskita sudah bersedia memulakan Syawal heheee...

Friday, August 10, 2012

1st weekend of August plus 1day holiday

On the first weekend of August...
i missed iftar gathering with my bestfriends :( 
Balik kerja akhir then kereta lagi broke down...ish dugaan diBulan puasa ta banar.

Works stuff this month, nda tau la kenapa bulan ni penoh cabaran.
Menduga kesabaran. 
Or is it intentionally my colleagues act so annoying & bagi tugas yg nda sepatotnya.
Sabar saja...

BUT Good things happened in the first weekend of august & cuti nuzul alQuran...
bersungkai with dearFiance's family, 
celebrated my lilbro's belated birthday & see family members
and happy doing the 'new thing' that me & dearFiance have been working on sejak bulan lepas =)


Whats next?
Oh! Not picked up my baju raya yet...
I need new few things for raya also but belom start the hunting lagi...hmmm


Salam Jumaat & Selamat Berbuka krg =)

my 1st raya Drink voucher this year

Got my first drink voucher for raya in the first week of Puasa =)
Nothing is too early or too late kan...kalo dah diBeri kita terima saja seAdanya kan...

diKasi oleh wife my late boss.
received when she visited the office, tapi kesian everyone were at the sites. 
aku saja la attend walau sekejap saja ya singgah kan meet everyone.


Didnt realise until i checked few days ago about the brand...


Kamu dah beli berapa karton utk raya tahun ni?

Resepi roti gulung sosej berKeju

Entri ni utk resepi entri ku yg lps ni.
Sebenarnya resepi yg diCuba dari sini, menjadi jua Alhamdulillah.
Most of all, dearFiance loves it =)


This is my version of roti gulung sosej berKeju hehe cekidot.......

Bahan-bahan:
Roti beberapa keping
Frankfurter sausage
Cheesedale slice
Telur beberapa biji
Breadcrumbs


Sila maklum, ani cara untuk buat saiz kiut-miut ye...hehe

Sebelum memulakan, sediakan ani dulu ok:
  1. Sosej...rebus beberapa minit. Keluarkan dan biarkan sejuk sekejap. Kemudian potong bahagi 3 setiap satu.
  2. Roti...potong tepi2 nya. Gulung ratakan roti dengan rolling pin / gelas. Potong bahagi dua. Ulang langkah tadi, utk buat seberapa byk biskita mau.
  3. Cheesedale slice...potong bahagi dua setiap slice.
  4. Pecahkan beberapa biji telur dlm mangkuk.
  5. Sediakan breadcrumbs dalam pinggan.
========== 
Sudah selesai sediakan diAtas, duduk seselesanya untuk tugas seterusnya hehe....
 
  • Ambil roti, letak cheese dan sosej diAtas. Gulung.
  • Ulang langkah atas sampai habis roti, sosej dan cheese yg diPotong. (Suka hati la mau buat berapa byk aa)

  • Lepas siap, mulakan step celup-mencelup. Celupkan setiap golong roti sosej dengan telur dan salutkan breadcrumb slps atu.
*ni brand yg diGuna utk breadcrumbs*

  • Lepas habis semua diSalut breadcrumbs, simpan dalam kontena dan seterusnya dlm esbok. Boleh goreng terus atau simpan utk diGoreng nanti.
*oh! ini tapauan utk dearFiance bawa balik rumah...goreng sendiri ye hehe*



Selamat mencuba =)

Friday, August 3, 2012

Sesungguhnya aku sedang berpuasa...

Alhamdulillah sudah 14hari kitani diBrunei berpuasa...

Almost 2weeks jua berkerja diBulan Ramadan.

*gambar hiasan saja aa*

Oh sebelom atu...Nanti buat nice entry cara buat resepi ni ok.

Teruja jua masa ni menguruskan perkara baru. Oh! Belom masanya lagi mau cerita sini hehe...

Berkongsi pasal kerja diBulan posa ni. Sikit saja, boleh kan.

Sejak mula kerja diBulan puasa ani, ada saja kerja masuk nda berhenti. Saja ya kan menduga perasaan kan. Mana pasal staff lain lah, tugas diBeri bukan tugas ku lah...ish ish ish! Perlu beringat jua supaya nda marah..."sesungguhnya aku sedang berpuasa" dan beristighfar, rajin ku sebut dalam hati. Bila diFikir balik, ada kebaikkan jua kan. Kan diBulan puasa ni, mohon diBeri pahala dan keberkatan dalam apa jua pekerjaan yg baik kitani laksanakan...amin amin amin.

Kerja banyak, masa yang terhad. Bertangguh-tangguhlah keHari seterusnya. Jadinya setiap hari lah sibuk kan. Kebaikkan bila minda terus-terusan memikirkan tugas2 bersusun mau diSiapkan, mudah la lupa pasal lapar & dahaga. Cukup jam habis kerja, baru lah terfikir kan makanan...oops hehehe...

Ada yang sudah selesai shopping raya? hehe

Ok lah nanti lagi aa =)