Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Wednesday, September 26, 2012

forward or...?


*Gambar Hiasan je*



This is one of the days.......
that im feeling DOWN (very) about my current career and...
my future.............
=(

Tuesday, September 25, 2012

2weeks recap

Assalamualaikum beautiful people semua...

Lebih 2minggu menghilang, actually mau mengarang abit more more and more. 

Well, kali ni biarlah attached pictures menceritakan utk update kali ni ok.


*loves from dearSistersss*
Two weeks ago, my birthday yeheee =)
Bersyukur dapat bernafas utk ulangtahun kali ni. Alhamdulillah.
Hoping for more a 'ME' time this year. 
Mohon cuti kerja jua disebabkan alasan yg terselindung ani jua hehe.
didnt mention to dearFiance also about my 'percutian' hehe because i plan to treat myself for a 'pampering' session jua...nda becali tu kalo siDia pun kan accompany me.

Know what?! Of all the things i wanted to do that day, ONLY 1 thing yang kesampaian...kesian me.
dearFiance was suppose to accompany a cousin keluar sempadan, tapi cancel. so the GOOD thing he's with me the whole afternoon. he accompanied me doing my 'hair' treatment, its just less than 1hour saja maaa...
lunch out together and drive around. plan to have 'pampering' session also cancel.
dearFiance kept complaining he's so exhausted that day, so have to cut short whatever activity that early afternoon.
TAPI funny thing, dearFiance's parents jalan keBandar mau shopping ikan. 
Not for cooking, utk diPelihara yee hehe. No choice kami jalan2 lagi.
Thats it! Activity diSiang hari ku that day. Lain kali jgntah plan apa2 kali...hahaha.


That weekend, dearFiance's family having an openhouse. Kira penutup Raya.
Had a good meal indeed. Lama sudah mau makan laksa so kebetulan they had selections of food spread. Glad my family sampai jua, eventho bapa had difficulty driving during night time apalagi perjalanan jauh. 
Good time fullstop
No pictures taken haha.


*few of bestfriends came*
 
Last friday, halfday leave for bestfriend's nikah.
Alhamdulillah bestfriend =) 
This week will be her sanding, insyaAllah akan datang lagi.


Then, last week also big event diBrunei.
Sunday watched the sanding on tv.
Ringkas but nice event.
Oh! so gorgeous the bride.


bigSis has been away from home last week sudah...turutserta for the royalwedding event escorting some VIPS.
hahaha away.....dalam Brunei jua masih bah.
sadly she had to stay in a hotel by herself, waiting panggilan kerja jua.
Last night, been whatsapp-ing us the sisters....the first thing she asked pasal her room & astro tv??! kami nda kali ya rindu, ceh!

*bigSis...boring environment haha*

*we did whatsapp this pic last night, of my lilSis and me watching astro korean drama in bigSis room. saja to liat kan her astro and bedroom yg ia rindui aa haha*


Mengemaskini lagi nanti ok =)

Friday, September 7, 2012

Untuk 10hb September 2012

Doa ku untuk 10hb September 2012 ini.......

Ya Allah yang Maha Berkuasa,
ku mensyukuri anugerah dan nikmat kesihatan, kehidupan dan usia yang panjang ini.

Ya Allah yang Maha Mengetahui,
ampunilah segala dosa-dosa hambaMu ini. Bukakanlah selalu hati ku ini kepada kebaikan, kebenaran dan keadilan menurut kehendakMu.

Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada kegelisahan, kesedihan, kelemahan, kemalasan dan kesusahan.
Ya Allah, pada Mu saja ku bermohon perlindungan, limpahan rezeki, berkah, keselamatan serta kebahagiaan di dunia dan akhirat nanti.

ku mohon kebesaranMu Ya Allah...
permudahkan segala urusan-urusan ku, perjalanan kehidupan ku, kerjaya ku dan jodohku.

Amin.......

Barakallah Fi Umrina

3days to my birthday...

Apa punya besar isu ani la...hehehe

3hari lagi, usia ku akan meningkat lagi
Selamat ulangtahun buat diriKu in advance...kasihan nyerrrr hahaha

macam tahun2 sudah,
aku mengharapkan hari atu nanti...nada lah yg buat ku kan marah, menyampah, geram hati, susah hati.......
ya la kan...tahun2 sudah atu, ada2 saja bah kan diMarahkan...
Nda ku mau on my birthday macam atu ey.
Mau aman damai selesa saja on that day.

Celebration?? 
Hehe sudah meningkat usia ani, macam kurang sikit mood mau celebrate2 hehe kes malu bah tu or is it because dah ketahap 'dewasa' ani sudah...ceh! Tapi yes honestly, kalo dulu zaman-zaman daulu haha memang excited mau kana celebrate, karat kek, terima hadiah and all that. Now mungkin sebab usia kali jua perasaan atu nda macam dulu lagi. Slow moOO saja...eh! oops haha

Sebenar-benarnyaaaa...
I planned something for myself to do for that day hehe..looking forward to enjoy that =)

Kan kata kambang...nda jua!
Just maximum iski-ness of that plan sajaaa...hehe.

Babai =)

Jemputan Bestfriend's

Got this invitation few days ago.
Hari bahagia my bestfriend this month.
Alhamdulillah dan Tahniah sudah diUcapkan.
Informal invitation was through Whatsapp, happy jua terima yg ini...




Submitted my Leave Application jua early this week.
Reason utk salah satu acara my bestfriend's above, plus
2days leave that i really really really need.......which is nextweek.
Walaupun last minute submission sebab terlupa bulan lepas tapi boss approved jua hehe.

Selamat berHari cuti untuk ku bulan ini =)

Sushi date with the usual gang =)


Few of the dishes we had on sunday outing with the sisters.
A lot of shopping-to-do list that day.
Mine too, tapi got few saja. Nanti lagi sambung shopping.
Was wearing heels that day, ok im not so used to wear more than 1" heels when doing shopping...bad choice that day le.
Oh aku bukan saingan terbaik for the sisters on heels issue...tunduk muka ey hehe.

Thinking to do sandal-shopping also la this week hehe
We'll see...

Future in-laws ambush

Saturday last week, invited colleagues and few friends to come makan diRumah. 
Afraid to call it Raya open house hahaha pasal bukan 'open' pun...invited saja.
Ruang rumah bukan sebesar mana, walaupun ada niat kan panggil semua yg bergelar kawan.

In the end, my group yg menyerbu was family dearFiance hehe =)
Colleagues supposed to come lepas site-works petang atu since they were at Jerudong area. Tau2, site ada problem until after midnight baru siap so they cant come.

Kebetulan i was sharing with lilSis for that night 'makan'. She invited her friends and colleagues jua. Mama advised to buat sama2 selajurkan saja, incase inda tekarih buat itu ini. My house nada maid lagi since my adikbongsu started skolah ugama petang hehe. So we chose the easiest for us saja la.

I ordered nasi ayam penyet and bakso for lilSis. But lilSis yang uruskan food orders hehe. Glad everyone loves nasi ayam penyet hehe. Ordered few side dishes jua. Memulakan persediaan soon lepas balik kerja tengahhari atu.

Family dearFiance had a blast makan berabis...food that we ordered & prepared.
Happy they all akhirnya sampai kerumah jua beraya & loves the chosen menu.
Next one will be going to theirs plang hehe.

*ordered this from this sister*
Nasib ada few leftover the next morning for my breakfast hehe.

The night before, prepared this ketupat. Inside were few selected candies yg muat di-isi hehe. Prepared these for the colleagues' kids, friends kids and dearFiance's nephews. Muka ada banyak happy ma...terima ini plus the greenpacket hehe.


InsyaAllah umur panjang, ada rezeki dan keluangan masa lagi will invite more friends lagi tahun depan. InsyaAllah...amin.

My AidilFitri 2012

Salam all =)

Been a long time nda buat karangan. Its a new month also.

Macam dah basi dah kan buat topik karangan pasal my Raya. Everyone sudah blog pasal raya even on the first day of Raya itself kan kan kan... Tapi nda apa la kan, masih diBulan Syawal kan...

To start of, my Raya tahun ni nda seberapa excited as the previous ones. Kan begambar2 during raya pun not so so...have fun as it goes saja.

On the first day of Raya, rumah diSerbu oleh family belah my dad yg kelurusan keBrunei sini. Besalam-salaman with the family pun selepas atu saja. Then rushed head to rumah my tangah diMana we all family members berjanjian berkumpul utk betahlil for mulah nene2 kami.

Setiap tahun raya, my family members look forward melawat/salam-ziarah keRumah2 nenek2 belah family mama. Hari2 biasa, bukan selalu kan melawat apalagi musim raya ani macam lebih afdal kan beziarah dgn org2 tua in the family. Oh! I miss ziarah mencium tangan nenda2 ku...Al-Fatihah. (Just remember...dearFiance belom bawa aku lawat both his neneks hmmm..)

Bukan kan kata my Raya tahun ni nda meriah, kadang naluri sendiri sudah menjangkakan kenapa ia jadi macam atu. Mood raya macam atu saja, persediaan pun asal saja, baking kuey raya pun nda tahun ni, helping out diRumah pun macam atu jua...apa hal ni?? kadang tertanya2 jua before raya kenapa rasa cematu... Just not to get my self so stressed out, buat apa yg perlu saja la. Kept myself busy with the 'new' thing, planning and expecting something good happen by end of this year...blablablabla...



*one of my Raya cakes*

To be true...the first week of my Raya quite tough on me.......emotionally la. 

Tahun ni pertama kali beraya without the presence of one of my sibling. Ofcourse not because of work stuff. Eventhough im sure my family members always mengingatkannya macammana kehidupannya masani and all, my sibling pun cant do much in the house except mengelakkan berulangnya perkara nda baik terjadi saja. Raya kedua almost tengahmalam ia came visit when everyone were in bed sudah tired beraya diSiang hari atu. Sempat bertanya khabar and salam-salaman mohon maaf. We both cried. Sedih, sayu dan kasihan mengenangkan semuanya :'( The sisters pun cried when i told them about this. I waited for few days, kumpulkan kekuatan utk menceritakan to my mum (at times, hatiku amat fragile sekali...). Aduh...Menangis lagi tanpa henti masa atu dengan mama and adikbongsu ku. Setiap kali mengenangkan apa jadi malam atu & apa yg diKatakannya minggu atu....gerenti menitis airmata ani. Nda tah kira time driving kah ku, time mandi kah, kerja kah, reading reports kah. Thats quite a tough week for me. Lagipun ani berkaitan dengan org yg kitani dekat dari lahir lagi. Memang terkesan diHati...

"Andai kehidupannya sekarang bertambah baik, 
Ya Allah...engkau kuatkanlah hati & semangatnya utk menempuhi hari2 yg mendatang. Permudahkanlah segala urusan & kerjanya. Kelilingi lah ia dengan org2 yg berhati baik dan mulia. Buka kan lah hati & matanya utk menghadapi dan menerima apa yg terbaik utknya. Amin..."



Salah satu sebab jua mood mengarang akhir2 ani lari dari kebiasaan hehe sorry yea. Ada masa nanti insyaAllah will share few pictures yg diAmbil by the family.

Nanti lagi ok =)