Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Friday, September 27, 2013

excited SO MUCH

Assalamualaikum salam jumaat

hari ni kerja lapang sikit. ada waktu terluang selesai baca e-newspaper. pagi ni my student nda datang kerja, mungkin petang krg report back. ada urusan perlu diUruskan sebelum permanently transfer keSyarikat kami.

hujung2 bulan ni...hehe EXCITED dan kadang anxious jua la for experience baru ni nanti. 

Oh! this weekend...so much to look forward too. HAPPY :) 
and excited...hahaha again!!?

Need to do some shopping for my new work-wardrobe, maybe kalo ada masa jua terus shopping for my monthly expenses hehe habis lah waktu off-day dearFiance ku booking ni hahaha...and yes! i prefer to have my SPECIAL ESCORT ni to accompany me.

Also, this weekend plan to visit his family in Lumut. Sunday got invitation to BBQ at Anduki with dearFiance's gym mates. Family event ofcourse. Nda mau pigi la if there will be his gym mates only, malu la dengan saiz ku yg kecil ani hehe

Then next Monday, my current Boss mau belanja makan sempena my lastday working. Hope some of the colleagues able to come jua nanti, almaklum la masani diorang busy with ongoing project. Kalo nda pun, i'll have to text and force them to go out dari project site jua hahaha ngalahkan Boss la...and ofcourse not to forget my new student yg replace my post nanti hehe.

Oh ya! tomorow ada plan to have makan in the office. But only 2 of us saja..me & my student. Or maybe i'll force some of the staff go to project site abit late haha. We can have makan together. My student/new staff is a cook in a restaurant before, she wanted to cook something for me before i left the company...so kira tomorow ni is good time la. Maybe i'll prepare & bring something also tomorow lah hehe. Something simple & easy to prepare tomorow morning...hmmmm ok will flip my recipe folder later at night lah! Ok done put that in my handphone reminder.

Ok now what??!!

Nanti lagi aa...buat kerja ofis dulu hehe. Ada masa esok, mengarang lagi ye :)

Sunday, September 22, 2013

EXCITED :)

Selamat berHari minggu semua :)

Lately kerja meletihkan. Buat kerja bukan yang biasa diBuat. Jadi teacher! Memang bukan bidang ku.
Tapi apa boleh buat, kerana rezki kerja lain ku tabahkan untuk beberapa hari lagi.

Selama 2minggu terakhir sebelum ku berhenti ani, perasaan terlalu EXCITED dalam hati.
Nda pasti mengapa...
mungkin kah ku EXCITED kan menghadapi tugas-tugas baru atau...
EXCITED kan menghadapi environment diTempat kerja baru. 
Nda faham aku EXCITED nya ni macam mana hehehe

Apa pun, im just so EXCITED!
Sampaikan hitung hari bila mula report kerja diTempat baru.
Asyik-asyik hitung...hitung, liat calender balik-balik hahaha
Sampaikan tadi jua awal bangun siapkan ironing baju kurung kerja untuk hari-hari minggu depan. Ok lah merajinkan diri sikit hari minggu ni.
Sampaikan tadi ALMOST memilih baju & trouser untuk diPakai hari pertama report work nanti hahaha OVERnya aku! Tapi nasib terfikir...nantilah saja, masih ada minggu depan. Manatau ada masa nanti shopping baju kerja, dapat jua menambah keceriaan kerja diHari pertama dengan baju baru hahaha lagi OVER.... 

Need whole new wardrobe for my new job ani nanti. Perlahan-perlahan lah ku kumpul koleksi pakaian kerja berseluar. Maybe because of the place & the environment, for me its BETTER to wear trouser. Yelah masani pun kerja tiap hari sabtu, pakaian casual pun kadang alternately pakai seluar jeans, jegging, trousers ataupun long skirt. Now kena shopping more trouser style la seluar ku nanti...aiyooo nanti la pikir lagi

Apa yang pasti..minggu depan minggu terakhir bekerja & jadi teacher hehehe

Happy weekend all.
I'm EXCITED for nextweek. Nanti lagi ok :)

From bigSis with love

Dari bigSis for my birthday :)
Mesti ambil gambar & share diSini sebab....
PAPERBAGnya lawa! hehehe


Kain & perfume SimplySiti.
Cukup lah untuk kenang-kenangan pemberian for my birthday.
THANKS sister XOXO :)

Double celebration, the surprise

12hb September malam lepas UBD Graduation Day.
Alhamdulillah & Tahniah buat adikSepupu & Amit laki on their Graduation.

Malamnya diRumah amit mengadakan Doa Selamat. 
Family-family saja.
dearFiance kerja so nda dpt datang sama.

Lepas tinggal few family members, memulakan acara Surprise our uncle's belated birthday. Us the sisters in charge beli birthday cake on behalf my babu.
Oh! Ini sudah dalam perancangan & perbincangan a day before.
TAPI tidak ku sangka...the sisters bought 1 for ME too :)
And surprised me after they sang for uncle hahaha
No wonder lilSis asked me menggambar uncle...rupanya my bigSis sibuk meruah kek lagi diDapur amit. Hairan jua because aku jarang sekali incharge gambar menggambar dalam acara my family.
But all in all, the thoughts that count...BIG THANKS sisters XOXO :)



Love the cake. Its strawberry with chocolate.
Yummy. Love the chocolate :)

Tuesday, September 17, 2013

From zero

Hari ke-2 melatih orang baru untuk mengantikan kerja ku sekarang.
Ngaleh..letih..penat..pening..kusut..geram....
macam2 diRasa bila sekembalinya dari kerja
tinggal kurang 2minggu lagi untuk melatihnya.

Baru 2hari....bersabarlah saja.
Tapi soalannya...mampukah?!
Bukan apa, orang yang akan menggantikan ani lagi dalam keadaan terpaksa menerima.
'Office work' bukan bidangnya.
Jauh lagi untuk mengenal kerja2 perkeranian.
Apalagi untuk ku melatih & mengajar software yang perlu diGunakan dalam seharian bekerja.
Berkomunikasi lagi kadang tersekat-sekat.
Bahasa english bagiku bahasa universal untuk berkomunikasi dengan pekerja asing, walau semudah mana pun yang cuba ku sampaikan banyak kali jua terpaksa diUlang.
Memang mengalehkan banar!

Kenapa la nda pilih candidate yang ada sedikit pengalaman dalam kerja perkeranian, perakaunan atau IT ??!
Nda ku faham our management ani.
Geram ati ada jua..ish!

I'll see what happen in these 2 weeks macam mana agaknya ni...

Ok la..mau rehat dulu, Selamat Malam semua :)
Semoga esok lebih baik dari sebelomnya...inshaaAllah.

Sunday, September 15, 2013

10th September, my birthday :)

My birthday was last 10th September :)
Happy birthday to ME

Alhamdulillah diPanjangkan umur.
Kan aku sedang bercuti hehe but no special plan.
Plan have meal together dengan dearFiance saja.


Menjamu selera di Fish & Co, CitiSquare.
First time makan diSana. 
Better lagi kalo dinner kan. Tapi since i booked masa dearFiance ptg atu, why not pigi saja la. And supposed to be having hi-tea meal. But i chose that platter meal.
Makan berat jua la utk makan petang atu hehe
Sedap udang bercheese atu :)
InshaaAllah datang lagi kan merasa menu lain

tug or war

Minggu lepas support dearFiance's tug of war team at KBRC, Kuala Belait.
Team asal dearFiance was suppose to be DX Gym.
Walaupun sudah berlatih dengan DX Gym team...
Tapi seminggu lagi kan bertarung, diPilih under team Lifesaver (Fire&Rescue) la...
Dari pemerhatian memang nda cukup latihan.
Yalah ada ahli yang lepas mengikuti kursus & cabaran fitness under Fire Rescue.
Malam atu memang nda brapa kan ambil gambar.
Nda ku pemandai zoom2 menggambar guna camera handphone ani hmmm..

Like this pic :) Probably the only nice pic of us that night.
Taken by dearFiance's Fire Rescue colleague (bolat).
Very funny, nice and tough lady.

Dari tempat berteduh ku. Malam atu renyai2, cuaca memang kan hujan dari awal kami sampai lagi. Ni match yg terakhir, kelurusan team dearFiance. At last, bersambung lagi the next day hari minggu. That night, memang nda brapa ramai yang datang. Then the next day, glad byk jua orang ramai datang. Mengharap lah ada yang cheering for semua team, lebih meriah jua kan. And yes, saingan sengit hehe.

See! Zooming effort memang fail. Nda nampak siapa bah.
Atu yang ku give up kan menggambar.

Oh sory the next day tiada gambar jua hehe nasib ada family dearFiance's lilbro datang jua. Ada jua dangan meliat masa dearFiance keluar bertanding. Lalah melayan nephews dearFiance saja hehe

Friday, September 13, 2013

No cuti no more

Hari ni back to work dari bercuti.
Feeling nda siuk saja.
My cuti pun bukan untuk masa bersenang lenang dirumah.

Oh! Few days lepas was my birthday hehee :)

Nanti share kisah lain jua aa.
 
Anyway, today settlekan kerja pending. Mana yang belom siap jua.
Hari ni tergendala lagi teach a new staff yang menggantikan aku.
Oh soo much to do!
Even my own problem terpaksa diketepikan dulu malas mau add-up stress yang sudah ada.
 Nda apa la kalau ada yang nda mau memahami masalah masa kerja ku masa ani. Sabar saja!

I'll write more soon.
Take care all :)

Monday, September 9, 2013

Basket for my Brooch

Bisai kan?! 
Nyaman mata memandang nda berselerakkan usulnya.

Tempat simpan my fabric brooches :)
 From above to below condition, lebih terUrus plus ada extra ruang utk menambah koleksi.

---------------

 (1)
Before transformasi. Sangat semak diMata ku.
Kadang perlu sangat hati2 sebab bekas untuk simpan adalah kaca!
Hehe pinjam koleksi simpanan glass tray mama saja. Pinjam brapa taun yea?? hehe

(2)
Beli bekas plastik ni. Pilih shade my favourite color. Biru la!
Banyak kedai pun jual jenis ani.

 (3)
Sempat beli masa my monthly shopping hari tu.
Sangat murah BND2 saja satu.
Kalau mampu & mau design yang lebih 'glam' bole pilih kedai yang exclusive la aa hehe
Pilih ni pun mau yang ringkas & bekas tinggi dari sebelom ni untuk muatan yg banyak.

 (4)
See! Bisai kan. Semua duduk rapi saja dalam atu.


 Hehehe glass tray sebelah tu ready sudah diPulangkan ketempat sepatotnya.
Kamu pun mesti pikir kan...kenapa la aku guna glass tray atu hahaha
aku pun nda pasti! hehe
maybe masa susun bersihkan bilik dulu, cari yang senang saja...ruah almari dapur mama then pinjam satu hahaha

ada yang geleng kepala hehehe

Saturday, September 7, 2013

Good bargain

my GOOD BUY awal bulan September ni :)
suka banar i...hehe

shopping pun lepas terima gaji.
aman damai rasanya shopping diKadai2 nda time sasak ani hehe
lumrah pekerja swasta, gaji terima akhir sikit dari pekerja awam TAPI kadang nda siuk slalu saja missed SALE dikedai. sabar saja...
kadang TERbeli masa SALE pun tanpa rela gunakan saving haha kedapatan


Tau brapa harga kerosakan dompet ku utk 6 items (5items plus 1 item free) diAtas ani.....
smuanya BND53 saja hehe..

1x Handbag (BND15)
1x Knitted Vest (BND10)
1x Long Skirt (BND18)
1x Light Pink Small Bag (BND5)
1x 3-zip Small Bag (BND5)
1 FREE small bag ala harimau skin hehe

Leather bag tu bukan original yea. Nda brapa arif pun design handbag brand mana. 
Beli pun sebab perlu sangat utk guna basahan kerja. Besar & material i want which also keras nda dpt dilipat-lipat hehe. Senang lap bila terkena hujan, muat envelope A4 untuk masukkan report/papers kerja untuk urusan luar. Aik?! Nda taula kerja baru ni nanti perlu angkut A4 dokumen dalam beg lagi kah nda hehe...

Knitted vest senang utk padankan baju dengan baju plain lengan panjang. Koleksi vest ku amat sedikit so why not beli utk menambah koleksi kan kan kan...

 Long Skirt. Oh! Lama sudah nda pakai skirt panjang. Dalam koleksi sendiri pun hanya satu dua seingatku. Tambah koleksi & skali skala pakai skirt daripada sluar Ok jua kan.

Light pink small bag untuk simpan compact powder, lipbalm, minyak urut tigerbalm, pad & small body spray. Beg ni simpan dalam my handbag, very terUrus bila subuk dalam handbag ku hahaha...

3-zip small bag untuk simpan 2 handphone dan very small notebook+keys.

FREE small bag atu masih lagi dalam simpanan. Nda tau mau gunakan untuk simpan apa lagi. Design pun bukan my taste hehe.

Eh?! Nda realise la masa beli atu color shades semua mostly warna purple.
Aiyooo salah pilih color jua agaknya aku ni.
Except that bag warna biru tua.

 All for BND53.
You think i got Good Bargain or not ni...hmmm i think so
but you think??
hehe kalo nda pun...hohoho aku TERbeli sudaaaa...

New Job Offer

Bulan depan bulan Oktober 2013 mula kerja baru. Excited, nervous rasanya kan melalui suasana baru & tugas baru. Huh! 

Dah mentioned before kan... rezki kerja baru ni dalam perakaunan. Nda tinggi mana pun pangkatnya. Kira ok bagi ku, cukuplah. Tapi tu lah kan even family tekajot sikit terima kerja akauntan dalam Fastfood restaurant. Ganjil dan berbeza dari syarikat yang pernah ku pohon. Tapi Alhamdulillah rezki kerja ni ku terima adanya.


Sebenarnya nda lama pun proses permohonan kerja ku ni. Usaha pun kira nda banyak mana pun dibandingkan usaha pencari kerja diLuar sana. Memang faham perasaan pencari kerja yang belom ada pluang kerja ani. Kesian durang ani, tapi kadang kena kesian jua dengan diri sendiri. Masing2 ada rezkinya dan keadaan susahnya.

Gigih memulakan usaha memohon kerja pun cuma awal bulan Ogos sebelom Raya Aidilfitri. Dikala orang excited mau prepare barang raya, aku sibuk cari iklan kerja, mohon mana2 syarikat yang boleh terima kelulusan, kemahiran dan pengalaman ku. Pohon semua walau ada yang nda mengiklankan langsung jawatan kekosongan dalam company durang. Even raya ku pun nda brapa prepared much macam raya taun sebelomnya. Dalam otak hanya pikir...tukar kerja dan cari pengalaman tempat lain. Kan! Sampai ketahap atu la kekusutan pasal kerja ku. Sebab atu laa...

Syukur...one of pengiklan kerja call for interview. Memang jawatan/tugas yang ku mahukan. Dalam hati memang harap dapat. 

Temuduga diAdakan nda macam proses interview kebiasaannya. 2 orang yang interview aku. Keduanya perempuan. Santai saja interview, aku pun abit relax not nervous at all. Macam bercerita dengan colleagues usulnya. Aku pun surprise this feeling bila diPikirkan balik. 1jam 20min aku diinterview ok, aku pun lost track of time masa tu.

Hari isnin malam lepas ni baru terima call confirmation dari company tu. Lega rasa nya, happy banar. Sebulan usaha kira berbaloi la takat ani. Actually plan kan visit Job fair diBridex nextweek, kalo tiada new job offer hehe

The next day submit notis to my manager. Syukur lagi bos terima. Katanya ia nda terkejut i made this decision, memandangkan keadaan syarikat masani. Kan syarikat ku HQ diSingapore, director & HR manager memang dari sana. Oh! Kata bos bila send the email memaklumkan resignation ku terus Director call my boss. Sayang jua durang arah ku hahaha...perasan! Sebenarnya kerja ku ni sorang yang handle, imagine dah 5 tahun pegang & uruskan kerja dalam syarikat...top management mana nda gelabah nda tantu rasa hehe

Now tunggu bos hantar org baru, so aku dapat jadi teacher tunjuk ajar apa yg perlu. Hahaha cali bunyinya...teacher yo! Teacher...hehe. Apa-apa la.

Eh timbul excited plg kan mula buat kerja baru. Sabar sabar...Oktober here i come...

If you ever see me nanti in this Fastfood restaurant, tegur aku aa bagitau you read my blog...haha wah sempat lagi tu. Restaurant mana rahsia la yea buat masani.

Friday, September 6, 2013

Approved leave :)

Selamat pagi
Selamat berhari jumaat

nda sabar melalui hari cuti ku minggu depan hehe
4 hari la...jumaat depan kembali bekerja
lama sudah nda ambil annual leave. 
kali ni mau use up brapa yg dah tinggal

Yes! memang approved sudah

Alhamdulillah terima new job offer minggu lepas.
Masih lagi dalam sektor swasta. 
Rezki kerja dalam account field, memang mengena dengan background.
Walaupun keluarga mengharapkan jawatan kerajaan.
Tapi nda apa, asalkan ianya yang terbaik untuk ku buat masa ani.
Mudahan akan ada yang lebih baik diMasa akan datang..amin ya Allah.

Oh! bittersweet memory mengenangkan my job sekarang ani.
Almost 5years ada2 saja diLalui sebagai Administrator syarikat. 
berSyukur ku jua sepanjang proses memohon kerja, temuduga, proses berhenti & menghadapi Manager ku...lancar saja nada masalah & nda susah rasa ku.
Mungkin atu salah satu tandanya, tiba masanya ku terima kerja lain.
Kalo setahun lepas ku tukar kerja, mungkin masih ada rasa sayang, sedih & berat rasanya. 
Tapi kali ani nda!
Bulan ni bulan terakhir ku bekerja diSyarikat masa ni.

Eh! Minggu depan cuti masih ON la...kan sudah approved.
Atu la nda sabar, dapat berehat sebelom pekerjaan baru bulan depan hehe

Wednesday, September 4, 2013

SHR 2013

Assalamualaikum semua =)

Wah! Sudah lebih 2 bulan menghilang tanpa khabar diSini.
Eh tunggu! Masih Syawal kan... Selamat Hari Raya AidilFitri kepada semua rakan2 bloggers diSini.
 DiHujung Syawal baru timbul hehe sory yea..

Alhamdulillah kembali lagi ingin mengarang something diSini.
Sejak awal tahun ni ada2 saja yg terjadi dalam keluarga, kerja & hubungan.
Bukan mengeluh...cuma mau menerangkan situasi ku diSini.
Syukur Ya Allah...aku semakin kuat & sabar menghadapi, terutama dalam hal kerja & hubungan ku. Ye la, bila hal kerja berserabut dalam fikiran melebihi 80%...boleh merosakkan emosi dan kelakuan seharian dan jua hubungan. Kesian tunang jadi mangsa amukan emosi hehe sory yea dearFiance :p  

TERIMA KASIH banyak rakan2 yang masih sudi membaca & melawat blog ku yg nda seberapa ni...thank you yea :)

Sekeping gmbr bersama dearFiance Raya tahun ni.
Selamat Hari Raya AidilFitri dari kami berdua :)


inshaaAllah akan rajin mengarang lepas ni. 
banyak cerita ingin diKongsi.
masa ni tengah excited pasal hal kerja. kenapa tu? lain entri aa.

Take care all :)

Wednesday, June 26, 2013

Spotted @ Bibd Kiulap!

Alhamdulillah. Lately, hujan turun dibeberapa tempat diBrunei. Mudahan berkurangan sudah kadar jerebu masa ani.

Not because musim jerebu ani, aku makin rajin observe cuaca & berita terkini TAPI myself ani bah still in recover dari demam panas, batuk, selesma. Pakej ey...immune kurang sudah, terkejut dengan perubahan cuaca kali hehe


Ok ani cerita lain. Berlangsung awal tadi. 
Jadi tah menggambar dari beranda my ofis hehe

DPMM at Bibd Kiulap. 
Spotted!

Merasmikan selepas renovation. Yup! Makin lawa sudah ground floor Bank BIBD Kiulap. Nampak luas dan kemas sudah.

the arrival



biasanya parking depan Hua Ho Dept Store ani ditutup. tapi harini awal2 sudah fully occupied. apalagi kawasan building my office. ada jua tawaf labih 3kali. banar2 tah banar bisdurang ani...

merasmikan front label. kenapa la...nda sediakan tali untuk ditarik saja dari bawah kain penutup label atu...sibuk2 lagi pekerja kan naik tangga ishishish...

I still see masih lagi balom habis majlis didepan ani. Hopefully balik tengahari ni nda sesak jln dikawasan sini ani...fuh!

Nanti tulis entri pasal bulan2 lepas punya cerita aa...

Friday, June 21, 2013

Assalamualaikum...kembali lagi =)

Assalamualaikum semua =)

selamat berhari jumaat & selamat kembali bersiaran diSini hehe...

im back yo!

Mudahan lepas ani kembali rajin menaip entri-entri baru. Hampir 2bulan nda melawat diSini, update2 dari bloggers lain...rasa bersalah ada jua. Sunyi bah usulnya sini ani, nasib nda kedengaran bunyi cengkerik ka apa haha hOvverrr..

Oh! bulan Mei penuh dengan berita & kejadian nda menyenangkan hati. Macam2 perasaan yg nda baik datang. Rasa kan mau run away & be alone saja. Alhamdulillah as time goes by...esewahh heheee...perlahan bulan Jun ani kan berakhir, perlahan jua 'aura' yg nda baik2 atu menghilang & cuba ku lupakan....haha i gerenti you all kata, apa benda bini2 ani cakap na ku paham yawwww....hahaha apapun im grateful smuanya semakin ok. Perlu kuatkan sabar dalam diri saja...insyaaAllah ok la tu

ada masa terluang nanti insyaaAllah akan merajinkan diri menulis suatu cerita yg baru hehe

nanti lagi aa...

be safe & healthy all. brunei diLanda jerebu lagi uish...

Saturday, April 27, 2013

Khatam Al-Quraan 21/04/2013

Minggu lepas hari Ahad 21hb April 2013.
Majlis Khatam Al-Quraan my lilSis yang bongsu.
DiAdakan diMasjid Jame' Asr Kiulap.
For all students yang khatam utk kelas tiap jumaat dan ahad.

Pernah mention sini, kadang2 hari jumaat pagi before kerja singgah hantar lilSis bongsu and lilbros ngaji. Aaa ni lah kelasnya. Pakai uniform jua drg ani. Warna pink hehe. Laki2 kah bini2 still same warna pink tu hehe.

Majlis bermula seawal 8.30pagi. 
Pagi yang sejuk dengan hujan yang turun dengan ayunya...eseseeeh
 Nda dapat bayar hutang tido pagi Ahad atu. 
Berjanji udah with lilSis utk menambah quota jemputan hehe.

 from lilSis cam. suasana sebelum bermula acara & VIP datang.


Coba utk ambil gambar berdua.
Rasa jua nda mau masukkan wajah2 yg nda kenal dibarisan belakang kami atu aa hehe.

This time masa marhaban udah.
Semua berdiri & bagi space utk laluan students utk salam with their families.
My lilSis bongsu kelurusan jua that day nda dapat join masuk dalam. 
Terpaksa berkumpul diruangan lain with others students bini2 yang nda dapat jua.
Lama sudah nda menghadiri jemputan khatam al-quraan ani. Even i missed my lilbros.


Kalo majlis khatam dulu, the families yang mengaga drg salam-salaman & menabur bunga rampai. Now different udah. Even bunga rampai dilarang sudah dibawa, nya my mum.
Banar plg logiknya menabur bunga rampai dalam Masjid ani susah lagi org kan membersihkan.
Utk menggantikan haruman bunga rampai, mama bawa harum mekah sedekah dari org utk murid yg khatam ani. Looks like they all suka plg hehe even i like the smell. Mama jadi perhatian oleh nene2 sebelah kami atu plg hehe kenyamanan ta kali jua baunya hehe.


Lepas murid khatam selesai balik semula kebarisan drg. Baru tah sempat menggambar suasana dalam atu. Awal atu malu kan berdiri menggambar2...krg masuk tv hahaha perasan.
I thought that wrapped-hamper ada sesi penyampaian hadiah murid terbaik kah apa....rupa-rupanya lebihan bunga telur murid khatam hahaha apala aku ni suka-suka hati saja....


lilSis got this type bunga telur. me & mum dapat yang biasa bertangkai atu hehe


Souvenir also byk dalamnya. Alhamdulillah, terima kasih para jawatankuasa.
Incase you wondering, dalamnya ada minuman kotak besar, biskut, mee kering and ofcourse bunga telur.


Acara selesai exactly pukul 10pagi. diLuar Masjid masih hujan.
Lega jua sandal kami nda diCuri. Kes biasa udah tu kalo segala selipar/sandal hilang diMasjid. 
lilSis bongsu balik dengan my parents sebuah kereta...aku & lilSis sebuah. masa warming up kereta, sempat lagi  sorang2 camwhoring & check muka looks oily or not hahaha.
yala kan if lepas jemputan kahwin selalu saja masalah ani timbul tu.
now ok saja hehe ok lets go home...

Saturday, April 20, 2013

Arissa's 1st Birthday

Happy weekend all =)

ok ni birthday Arissa yang FIRST.
diAdakan a week ago, hari minggu petang.

the day before bali and prepared something for the day jua.
its for one of the family game. each family sponsor gifts.
biasa udah acara family macam atu kalo nya ada family game ani.

cousin's living room for our lil niece birthday

cute! trying to go out TAPI dihalang oleh few bodyguards hehe

After doa selamat and makan.
Tarus games start.
Ada lotto and lucky draws for all guests. 
Byk gifts utk diMenangi hehe but all more excited on lotto game.
Plus me! Nda pernah main lotto hehe. 
But glad dearFiance help me out to crosscheck the number.

Another 'star' dalam acara atu, cousin invited "pengumum nombor lotto" (haha ndatau ey apa panggilannya).
I realised he's actually in one of the forwarded videos in WhatsApp i received awhile ago. Pikirkan video atu dari malaysia. Org brunei rupanya.
Family had fun & enjoyed masa main lotto atu, ditambah lagi dengan "pengumum" atu punya lagu pantun jenaka. Sesuai la tu dengan acara family macam ani.
Oh! No pictures taken masa kesibukkan atu, semua iski and asyik dah dengan kertas lotto masing2 hehe.

im one of the lucky ones that day.
Lotto game saja dah menang 3kali and...both my number & dearFiance's kana jua hehe.

Acara potong kek last skali.

bigSis sempat gambar ani. she said priceless pic ni! 
haha kesian...i guess she was pressured bila everyone asking her tiup lilin atu




Arissa dengan hadiah dari family.
Little MinnieMouse ani betanang saja ya duduk happy dikelilingi hadiah2nya.
Mana ya ingau lagi org kelilingnya hehe. 

I thought she love Dora. 
Its good that i chose MinnieMouse wrapper.

ish! bunal ey pipinya tu.
nowadays habitnya udah tu tangannya macam lambai2 haha.
suka menari jua ba nya mamanya


the end.
enjoy the weekend all =)

Friday, April 19, 2013

Hitea at Empire Lobby Lounge - Free!

Selamat petang jumaat you all =)

Got free vouchers for Hitea at Empire Lobby Lounge last saturday, 13th April.
bigSis forgot to used up her member's vouchers.
membership almost expired.
last2 lantingkan arah the 2-little-sisters yg kambang ani la hahaha

alang2 saturday petang me & lilSis freetime so...jadi kan saja la.
how many times in a year jua aku kan makan in hotel restaurant kan...
the idea of byk menu in a buffet atu buat ku bepikir lagi utk isi-an my perut
 anyway, booked for dearFiance jua.
kelurusan that day dearFiance diBandar lawat tunangnya ani hehe

hitea for 3people
thought will be ada at least 1 heavy meal, kesian lilSis nda sempat lunch...
datang2 saja... oh! its fancy style hitea laaa...
ala-ala dalam GossipGirl atu ba...

apapun layan kan saja la...


the 2-little sisters yg kambang dapat free vouchers hitea dari bigSis hahaha
ep! mesti report to bigSis jua aa that moment kami sudah diSana
kalo nda ba...ededeh balik2 bunyi whatsApp aa nda nyaman makan hehe

me & dearFiance

dearFiance ate labeh 2rounds hehe good-good dear
 
suka banar dimsum, cheese tart & lime drinknya. 
others for me nda brapa.
my meal got spoiled lagi, bila my right eye lens melekat habuk...ish!
my lens solution kit lagi nda bawa.
macam ada drama sedih saja evertime kan makan atu ish! hai airmata kadang you memalukan aku la
eh eh my new bag also made appearance here hehe

after makan, jln2 kadai dalam empire atu.
never been there.
lilSis tunjukkan kedai kek yang drg bought me before.
rupanya banyak lagi pilihan kek coklet diSana hehe now i know another place to buy kek
 
ok! this kedai nda sepatotnya bole ambil gmbr didalam.
dearFiance candidly ambil the second shot.
bila kami the sisters ani mengada-ngada kan begambar lagi 
sampai siap susun pose lagi tu haha
kana tagur tia...hahaha true plg nda tau sebenarnya nda bole take pictures diSana
hehe quick one yg atas atu jadi tah.....
perasaan meja cermin kami la tu hahaha perasan banar banyak accessories ey

selesai di-Empire, singgah rumah 'mengerajakan' my right eye yang bagi masalah atu
then jalan lagi keKedai shopping barangan for next day acara family
with the same companies, lilSis and dearFiance.

pengajaran shopping kami hari atu
when you have a list of items to buy, NEVER shop diKedai yang jarang kamu pigi for grocery items kah apa. You will end up pusing2 the same aisle, when actually your barang is there right infront of you hahaha...

sampai dearFiance nda beranti chop kami the sisters ani macam RunningMan udah telusir sana telusir sini. well, what can you say dear...you incharge of the basket mana tah jua have to chase us for the barang we picked up hehe

nanti lagi

Thursday, April 18, 2013

Makan petang 16April2013

Uish! Teriknya panas petang ani...
Panas macam ani...asyik2 minuman shakes and sajuk2 saja buat iklan dalam kepala ani ish!
Kan kePantry buat minuman bancuh sajuk...malas hehe
plus diPantry ada coffee mix and tea mix saja...boring dah
balik saja later mengayas apa kan mau diRefill parut ni hehe less than half an hour saja yepeee

ok! iklan makanan sebentar...
hitea meal hari selasa lepas. its my early dinner also.
hitea date with the sisters.
sisters nada dance class that day, no exercise2 tapi hmmm...

keShabu Shabu Kiulap saja.
dekat saja dengan my office.
tapi nda mau2 jua keSana drive...
mau pindah parking maa...krg kekenyangan nda sanggup bejalan hehe alasan...


ok la....
also no mood kan taip entri about last week
tomoro ok...inshaaAllah

iklan lagi!
teslio megi la...
hahaha thats it! masak ani saja la later wuhoooo


ok babai slamat petang =)