Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Wednesday, March 6, 2013

Kiki plus kikissssssss

Welcome & Goodbye Kiki
and a very unexpected welcome to the little kikisssssss...
ok seriously....little kiki times 8 ok!


Ani Kiki before melarikan diri keluar rumah dan akhirnya mati. 
Kiki ni, pet my lilSis yang bongsu.

Aku masih lagi ijap kan migang binatang diRumah ani.
Mana burung dalam sangkar tu kah ya, kucing diLuar rumah tu kah and now Kiki...
still masih ijap takot hehe
but bole bagi makan.....as long nda tersentuh durang hahaha
cute baaa durang ani...gigitan meliat hehe

Ok...cerita sebelom Kiki mati.
Unexpectedly, lepas seminggu lilSis jaga siKiki melahirkan tia 8ekor anak.
We all nda tau rupanya Kiki pregnant, ingatkan ia andang cute chubby hehe


 See that! 
Delivery process, and we keep counting banyak kali...untuk memastikan brapa
And so the final baby number 8 hehe

 I think it was after less than a month, and the babies basar sikit sudah but masih menyusu...
Kiki keluar dari cagenya, terjun dari beranda in the middle of the night.
Missing for one day, nda tecari diMana kiki...akhirnya mama found the 'head' saja diLaman blakang rumah...sian~
Oh! LilSis cried nda tecakap apa bila tau Kiki missing...

Kesian lagi the babies belom minum apa2 after their mom nada atu.
We forced bagi minum air saja la.
Nasib anak2nya atu sudah pandai bejalan sikit walau tah tumbang2 masih hehe
      
salah satu anak Kiki. the first day without mamanya, semua nda tentu arah. kan durang ni jenis yg suka simpan makanan didalam pipi. ijap jua la meliat if durang simpan makanan yg basar2 atu. Yalakan...masih damit bah tuu.. 
Sekor ni sampai lalah tetido dlm kontena makanan bah hehe

Terpaksa gunakan penutup kontena bagi air. Ngalih meruah dapur mama aa mencari yg nda tinggi. Takot karang durang masok lamas didalam kalo guna kontena tinggi. Botol air mamanya nda jua dapt, pasal nda tecapai durang. Macam atu la saja untuk sementara masa tu.

Now they all basar sudah. 
Almost saiz Kiki masa mula my lilSis beli.
Lupa ambil gmbr terkini durang hehe...nanti tah

No comments:

Post a Comment