Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Wednesday, December 23, 2015

Mengkaji-menyelidik

Hahaha tajuk mengalahkan penyiasat pro lah
TERlajak over lah pulak hehe

apa kabar kamu??

ni kisah minggu lepas
seperti biasa asal pegi Miri atas urusan bisnes kecil-kecilan ku.
Alhamdulillah so far sales semakin ok
 kadang semangat tekucil jua la sikit bila commitment lain datang mengejut

anyway happy sikit another task to do in Miri halfly done.
not completely yet. sabar tunggu confirm nanti baru selesaikan
ingati diri selalu doa yg baik-baik & fikir yg positif

went to Miri to do some surveying
hahaha tu lah jadi
mengkaji-menyelidik nya ni

finally dapat keBandar Miri.
Biasa pegi area Emart, Permy dan Boulevard saja
so now dapat lah check shopping complex yg lebih besar & shops

Singgah Old Town for Lunch.
But our experience first makan disini memang menghampakan.
since cuaca ujan masa tu, kami pilih makan dikawasan luar.
dah lah menu yg diorder byk salah then utensils dibagi terang2 mata kotor!
bila diingat aissh! membarigali and membagi sakit hati nya org tani
but because of lapar and jaga tertib.. u try to clean whatever i have to use as possible.
kan datang dgn niat nda mau stress2 dan enjoy jln2 sambil surveying


Same building Permaisuri Imperial City Mall ni also i found this shop!
MR DIY shop.
Yes! its my kinda shop ni hehe
lebih kurang jenis kedai diBrunei mcm WWW diCiti Square or Cutepack
or Daiso diMiri atu jua.
so far not much purchases during this trip.
mostly makan2 then beli snacks


nanti2 lah post up another entry cerita lebih detail purpose of this trip.

and yes, alhamdulillah another goodnews in the family.
delivery of niece,
another wedding for next year,
and for myself last weekend permohonan perniagaan saya approved.
Something GOOD to end this 2015 :)

PH starting esok for Maulud Nabi S.A.W dan cuti Krismas.
Saturday im back to work.
Yg kerja perkhidmatan awam siuk lah back to work next Monday!
im sooo jealous.

selamat bercuti semua :)

Monday, December 7, 2015

Wedding Vendor: Citra Idaman

Selamat pagi kamu.
Want to share this.

Ni iklan Wedding Fair 2-minggu lepas.
Venue: Times Square Atrium
Sempat lah liat2 since ada kesana that week.

Their booth.
Set up ni bole nampak dari pintu entrance lagi. 


Me & dear fiance TERsuka this color and design!
Combo colors of blue & purple.
dear fiance already fix color BLUE for our sanding inshaAllah. Yayy!!! My fav color.  
Some more its Songket. Definite choice for Sanding.
But im not sure if i can pull off this long dress though (because of my size and height).
Maybe 2-piece design better on me.
Will see how bila our actual surveys start nanti.
Ni baru subuk2 saja. Belum tanya lebih terperinci lagi hehe

The assistant ada bagi leaflet on their packages available on promo.
But the one handwritten is promo price.
After Wedding Fair tu back to normal price lah.

Another GOOD NEWS is..
they said they will participate Wedding Fair in February 2016 next year at ICC.
There will be another promotion on the packages
 By that time i can start my surveys tu.
Will check them out there nanti. 

 U all can check out their FB and IG.
Or perhaps can make a visit to their Boutique.





 
 


Good reference for me!
Good Luck soon.

Thursday, December 3, 2015

Emas pertama!

EMAS pertama ku!
Serious ni.


Seingatku, selama bekerja dan dapat gaji sendiri ni nda pernah beli EMAS. 
Yg benar-benar emas lah tu.
Not even barang kemas emas utk diri sendiri.
Pernah beli barang kemas emas putih dan perak tu saja.
Barang kemas emas yg dlm simpanan pun hadiah dari my parents, warisan dari grandparents & dari dear fiance.
Mungkin nda berapa minat kan barang kemas emas aku ni hehe
i not sure myself too haha

Ok ni MY FIRST GOLDBAR !
Cute kan! 1gram saja beratnya.
Beli ni sebab TERJEBAK hehe
Sebab tiap hari TERliat dalam FB dan IG ada yg promote kebaikkan beli goldbar ni.
Ni product dari POWERGOLD.
Nada main target pun for this First Purchase.
Mana tau i will repeat purchase this goldbar lagi.
Tapi why not kan?!
Tambah2 investment other than pelaburan biasa2 utk masa depan tu kan.

Nda usah lah terangkan kebaikkan emas ni utk pelaburan masa depan.
Kalo google pun dah dpt byk info dah.
But all i can say, its a GOOD INVESTMENT for yourself.

Beli ni dari seller dalam IG.
For Bruneian bole check out her IG at
IG BTMGOLD.BN
or can WhatsApp her 8842744 (Amalina).
mana tau ada yg mencari Powergold seller in Brunei.
She update price daily with daily convert rates.
Very efficient.
Good news is, this seller accept payment in RM and BND too.


This is good sharing for today :)

Lain org, lain cabaran & dugaan

Recently quite a number khabar nda baik diterima.
Dari yg kita nda kenal & yg kita kenal rapat.
Bila dah terjadi ni, kadang automatic we reflect our ownself life & kesayangan kita.
Lain org, berlainan lah dugaan dan cabarannya.
Kitani perlu ingatkan balik2 pada diri saja utk sabar walaupun kadang rasa kan marah, kuatkan semangat diri bila diri at the lowest point, 
 ingat kunci ni Allah sentiasa bersama kitani.
Doa byk2 dan baik2 utk diri kitani sendiri & org kesayangan kita. 
InshaAllah will go well. 

Berita dibibir-bibir ramai masani pemergian komedian, pemergian seniwati dan
 berita sedih Siti Nurhaliza ni terasa jua dikalangan kitani.
Semuanya pernah menghiburkan kitani.
  Al-Fatihah dan Takziah buat mereka.

 

Damai & segar.
 Ni pemandangan pagi kemarin.
Dari tingkat 8 bangunan.
Kemarin ada kerja diProjek site. Buat spot check dengan bos.
Bekerja dgn semua lelaki & tempat kerja yg lain dari biasa 
memang mencabar dan menduga jiwa perempuan.
Apa lagi yg badan bersaiz damit macam aku.
Most of the time bila i went to project site is...
jadi bahan lawak among them.
Dan kadang few of their jokes menusuk hati buat ku terasa.
Thats cabaran & dugaan ku bila bekerja.
Masih cuba immunise :) be positive saja.
 krg asyik dipikirkan nda siap kraja diSite atu hahaha (pujuk hati ni)

 

Ni another pic i can share here.
Project ni under medical, ini lah yg jadi bila medical team paid visit to one of the floor.
All line up for them.
Jealous lah! They were provided with NEW boots and helmets.
Boots brand hebat lagi dari kami yg almost everyday go to site.
 Biasa lah hati perempuan.
Kadang terasa rindu jua, datang kerja besiap pakaian office wear dan kurung.
But looking on the positive side saja, ada baiknya jua kerja masa ni.
The opposite gents will looking at u CAN DO what they can do & TOUGH in their eyes.
Walaupun hakikatnya not really tough pun.
But ok what.. hehe at least look FOCUS & STRICT doing work haha
So far itu je yg pernah terdengar komen2 dari colleagues sana
 

Semoga lebih tabah & kuat utk menempuhi urusan2 kerja yg mendatang.

Wednesday, December 2, 2015

Its END of 2105!


December
 Its the END of 2015 already!
Month of holiday for the students.
Also month of the many-many-many celebrations & preparations than other months.
:)

For some its the month for preparing school stuff, month to go on a holiday,
month of celebration for good results/achievements,
month of festive (Christmas), 
month for holding a Family day,
and current trend is BBQ Month!!!

Since the past few years, i observed that every end of December
most Bruneian will have Family BBQ.
No wonder supermarkets always runs out of the chicken wings stock!

For me, no long holidays or vacay this December.
At least there will be public holidays coming towards the end of month.
Glad.

Hope for the better every each of the days than before :)
See you in next post.

Friday, November 27, 2015

Wedding Fair (Nov 2015)

WEDDING FAIR this week.
for those interested to go and check it out.

Since my mum's side of family will have few weddings for next year..
InshaAllah also for my youngest sister & me.
This will be a great place to go for surveys.


Venue: Times Square Atrium
Date: 25th Nov (Wed) - 29th Nov 2015 (Sun)
Time: 10am - 10pm


 

Venue: Royal Brunei Recreational Club
Date: 27th Nov (Fri) - 29th Nov 2015 (Sun)
Time:10am - 10pm

TERsilap bawa lah!

Couple weeks ago ada beli effervesce tablet Vitamin C ni.
Been taking it a dose daily.
Alhamdulillah extra tenaga until end of the day.

TAPI kemarin because of byk urusan kerja.
Masuk ofis dah start settle kan kerja.
Biasanya 1 of the few things before start buat kerja is minum this Vitamin C.
 TAPI ya lah tu.. hingga ke petang kan balik kerja baru ingat.
Kan ni consider as my minuman energy booster.
Ingat kan minum once balik rumah.
Kenapa kan minum lagi?? Balik rumah kan bole rehat terus hahaha
Last night plan was to do laundry & settle abit hal my side business.
Tu yg insist mau take.

And so i confident lah simpan the 'tube' dalam beg.
Tau tau... lps makan petang kemarin lain lah plg yg ku bawa!!!
Uhu Stick!!! Hahahaha
Tu lah nda ambil diAwal pagi... kan dah kelaut focus tu!

See! Lebih kurang kan?!! Hahaha ooops
Alhamdulillah took a dose dah for today.
Semoga harini lebih baik dari kemarin.
Salam Jumaat semua :)

Tuesday, November 24, 2015

JPD HQ

JPD HQ oh! JPD HQ

Today baru ada masa went to renew my driving license.
Renew ONLINE sudah. Isi borangnya.
Even received notification renew application in email. Stated lah date to collect sekian2 hari.
RENEWED ONLINE last week dah. Means the collection date also last week!
Kira kan today uruskan what is pending saja which is payment & take photo.

But BAD INCIDENT encountered at Counter 4.
Came to my que number.
Lady yg attend mcm endah nda endah saja menjawab.
Explained go which which counter and do what pun susah.
What i asked, she said yes. Tapi silap sebenarnya.
Kasihan a man yg jaga Kaunter Nombor pun ku marah.
Lucky next counter of that lady seems realised I was so pissed off with mixed instructions from different counters. To that lady incharge of taking photo counter too, THANK YOU at least there is 1 person melancarkan urusan disana.

I guess the new system RENEWING ONLINE NOT SO EFFICIENT at all!

Next year for sure will renew & collect in POS OFFICE or Daerah lain saja.