Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Thursday, August 20, 2015

August! Throwback Raya ago :)

Assalamualaikum.
hari ni dah 20hb Ogos.
sebulan lebih bercuti menaip sini hehe

ok nda apa.. now i'm back!

sekarang dah maklum Brunei tahun ni sambut Raya
lepas cukup sebulan Puasa Ramadan.

ditambah lagi Cuti Khas Raya selama 3hari
seperti yg dTitahkan Kebawah Duli tahun2 lepas.
Memang cuti sakan lah kami hehe
Maknanya kami bercuti kerja dari hari Sabtu hingga Rabu.
Khamis nda lah kan escape kerja unless...
ada yang "Open Office".. 


1st Raya memang nda kurang selfie!
Ini kek raya complimentary dari my company.
Dapat kek perisa 'Monte Carlo'.
Angkut to 1st Open House of the day.
a.k.a berkumpul bersama whole family at Bungsu's House.
Memang nyaman kek ni!

1st day Raya memang all about food.
Sampai2 ada yang in Food Coma hehe.
Biasa la tu..perasaan macam lepas sungkai tu.

Dengan mama & sistersss.

Raya ke-2, family beraya kerumah.
Normal lah keluarga kami bila tiap kali Raya,
mesti habiskan beraya tiap rumah kelamin keluarga
sebelum beraya kerumah sanak saudara lain.
Sempat bergambar bersama sepupu & anak buah.

Raya ke-3, beraya sampai malam.
Penutupnya kerumah one of my aunty.

Bila beraya asyik2 dapat minuman carbonated atau jus.
Kali ni aku bertuah!
Dapat coffee Mr.Brown extra saiz lagi hehe.
Minuman Mr.Brown tahun ni berHari Raya jua.

Siapa kata angpau hanya utk kanak2.
Kami dapat jua. Syukran.

Rezeki perut diBulan Syawal.
Dimana-mana ada Open House.
Tapi pandai2 diri lah kawal permakanan.
Karang perut 'terkejut' macam2 diasak..
jangan sampai rajin melawat toilet lepas tu sudah.
Bersama sepupu & sistersss selesai makan.

Raya ke-4. Beraya kerumah kesayangan hamba :)
Kebetulan pagi tu tunang balik kerja shiftnya.
Siang tu my family jalan jauh ke-Kg.Lumut, Belait.
Sepanjang petang stay beraya disana.
Memang byk cerita lah bila the parents meet.
Tu lah kan bila payah dan jarang2 jumpa.

Malam nya beraya kerumah family Amit.
Plus extra celebration lagi.
Sambut birthday adik sepupu Areej.

Sekian cuti Raya ku.
Memang beraya sakan time cuti tu saja.
Start kerja the next day nya kurang jalan beraya lah sampai habis Syawal hehe
Kecuali yang datang beraya.
Raya tahun ni macam kurang sikit mood nya.
Bukan aku saja yg rasa. Byk yg kata!
hehe nada badil tu kali hehe
or maybe ada2 saja acara time raya ni..

No comments:

Post a Comment