Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Wednesday, September 9, 2015

Pertunangan Adik 28/08/2015

Kan kongsi hari Pertunangan Adik ku 2 minggu lepas.
As i said balik2...
manatau ani boleh dijadikan rujukkan ku atau biskita diluar sana.

Berlangsung pada Hari Jumaat, 28/08/2015.
Awal2 sudah mohon cuti kerja utk majlis my sister ni hehe


Mini Pelamin ni dari Laily's Bridal.
Harga BND250.
Amat sesuai dengan ruang rumah yg 
very the limited macam rumah kami ni hehe.
Pilihan adik ofcourse ada purple.
Combination of soft colors memang nice!


Hand bouquet juga dari Laily's Bridal.

Overall, nice!


Dulu masa Majlis ku nda terfikir lah kan cari Make Up Artist.
Masani banyak sudah.
Make Up Artist for my sister ni dari Sari Ayu (Yayasan Branch).
Please add FB Niara Safara.
Atau boleh dtg keCounter Sari Ayu Yayasan utk pertanyaan lanjut.
Adik pilih Sari Ayu sebab memang dia menggunakan produk ni.
So memang ini choicenya dari awal sudah.
Service make up Sari Ayu datang kerumah ni BND125.
Plus extra make up utk Mama BND35.

Menggunakan produk Sari Ayu.


Sister opt for Natural Look saja.
Memang nice and tahan sampai habis majlis.


Catering & Khemah.
 Catering pilihan family adalah dari Areebah Catering.
Pakej BND3.50 per pax (bersama khemah).
Jadinya disekalikan saja terus pakej bersama khemahnya.
4 khemah utk jemputan 250 orang.
Servis bagus!
Tiang khemah, kerusi dan meja semua bersih.
Nda mau lah ada kes saudara before ni, tiang khemah bekarat.
Susah hati jua bila kanak2 memigang tiang kotor & bekarat.
Siapa jua nda mau bersih & kemas kan.


Sila contact nombor ni utk pertanyaan.


Garaj kereta pun guna jua utk extra food dari caterer.

Ni antara kuih2 yang dibeli mama, kaka,
sedekah dari babu-babu dan saudara yang datang.
Alhamdulillah.



Babu-babu (adik beradik belah mama) & sepupu,
sempat jua tolong2 packing sedekah dari saudara.

Gambar ketika jemputan datang & Majlis berlangsung..
memang nda banyak.
Sibuk in and out rumah..melayan tetamu dan 
memastikan makanan kuih muih semua ok.

Kaka bersama anak buah kami Naufal.
Masani rehat duduk sekejap masa jemputan tengah makan.

Wefie ketika selesai Majlis.

Wakil saudara belah bapa (dari Limbang, Miri, Kuching & Singapore) 
yg dijemput, mostly nda dapat datang.
Saudara dari seberang ada acara mengundi disana  katanya.
Kena faham jua keadaan bila bersaudara jauh ni.
Walau apapun, alhamdulillah syukur majlis berjalan lancar.
Cuaca cerah sepanjang petang tu.
Makanan dan kuih muih yg lebih, disedekahkan jiran2,
tapau kan utk saudara dan kawan2 yg datang.


Malamnya family yg belum balik sempat jemaah Maghrib sama2.
Alhamdulillah selesai sudah.
Mudahan Majlis-majlis seterusnya dipermudahkan amin amin..

No comments:

Post a Comment