Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Thursday, December 3, 2015

Lain org, lain cabaran & dugaan

Recently quite a number khabar nda baik diterima.
Dari yg kita nda kenal & yg kita kenal rapat.
Bila dah terjadi ni, kadang automatic we reflect our ownself life & kesayangan kita.
Lain org, berlainan lah dugaan dan cabarannya.
Kitani perlu ingatkan balik2 pada diri saja utk sabar walaupun kadang rasa kan marah, kuatkan semangat diri bila diri at the lowest point, 
 ingat kunci ni Allah sentiasa bersama kitani.
Doa byk2 dan baik2 utk diri kitani sendiri & org kesayangan kita. 
InshaAllah will go well. 

Berita dibibir-bibir ramai masani pemergian komedian, pemergian seniwati dan
 berita sedih Siti Nurhaliza ni terasa jua dikalangan kitani.
Semuanya pernah menghiburkan kitani.
  Al-Fatihah dan Takziah buat mereka.

 

Damai & segar.
 Ni pemandangan pagi kemarin.
Dari tingkat 8 bangunan.
Kemarin ada kerja diProjek site. Buat spot check dengan bos.
Bekerja dgn semua lelaki & tempat kerja yg lain dari biasa 
memang mencabar dan menduga jiwa perempuan.
Apa lagi yg badan bersaiz damit macam aku.
Most of the time bila i went to project site is...
jadi bahan lawak among them.
Dan kadang few of their jokes menusuk hati buat ku terasa.
Thats cabaran & dugaan ku bila bekerja.
Masih cuba immunise :) be positive saja.
 krg asyik dipikirkan nda siap kraja diSite atu hahaha (pujuk hati ni)

 

Ni another pic i can share here.
Project ni under medical, ini lah yg jadi bila medical team paid visit to one of the floor.
All line up for them.
Jealous lah! They were provided with NEW boots and helmets.
Boots brand hebat lagi dari kami yg almost everyday go to site.
 Biasa lah hati perempuan.
Kadang terasa rindu jua, datang kerja besiap pakaian office wear dan kurung.
But looking on the positive side saja, ada baiknya jua kerja masa ni.
The opposite gents will looking at u CAN DO what they can do & TOUGH in their eyes.
Walaupun hakikatnya not really tough pun.
But ok what.. hehe at least look FOCUS & STRICT doing work haha
So far itu je yg pernah terdengar komen2 dari colleagues sana
 

Semoga lebih tabah & kuat utk menempuhi urusan2 kerja yg mendatang.

No comments:

Post a Comment