Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Monday, June 22, 2015

Kurma Kurnia 2015

Kan share je seluruh dunia..
Tiap tahun rakyat Brunei akan terima
Kurma kurnia peribadi KDYMM.
 Tahun 2015 ni kontenanya warna merah.

Tahun ni lebih awal diagihkan dari tahun sebelumnya.
Seminggu sebelum puasa lagi.
Setiap sorang satu kontena.
Ni ketua kampung bagi extra satu hehe syukur.
Puasa belum mula sudah habis satu setengah kontena haha

Kami sefamily memang setiap tahun habis kurma kurnia ni.
Kalo beli pun, kalo ada yang terliur kan makan kurma lembab/basah.
Memang jarang beli kurma tiap tahun. Yang kurma kurnia ni kan ada.

Lagi sedap ranggup kalo dicucur goreng jua.
why not cuba buat cucur kurma untuk penyungkaian krg :)

Welcome Home Dear

Ni minggu lepas punya cerita...
Kesayangan hamba yg Ke Terengganu, Malaysia bulan lepas back home :)

Since family in-law nda dapat keBandar fetch him,
so i kena fetch him la on behalf everyone.
Walaupun hakikatnya i MESTI kan hehehe

Flight sampai belah petang.
Had to take halfday kerja.
Manatau kepulangan rombongan sekerja diorang ni 
ada sesi short briefing ke, sesi foto ke, sesi melapor ke...
tapi tau2 balik terus je hahaha
hitea bersama sidia la jawapnya lepas tu

Sabar menanti.
Yg depan ni la yg excited hehe. Padahal yg belakang ramai lagi.
Nda sangka la flight ptg tu ada rombongan lain lagi.

Alhamdulillah sampai sudah.
Kesian everyone dalam rombongan looked so tired.
Mana tired dengan packed course tu dan 2 flights dari subuh.
Agak2 kena bagi sebulan cuti kah diorang ni untuk ganti sebulan keletihan haha

Saturday, June 20, 2015

Salam Ramadan 1436H/2015M

Salam Ramadan Kareem
buat semua muslimin & muslimat.

Hari ini Hari ke-3 Brunei berpuasa Ramadan,
dan Hari ke-2 ku bekerja.

Semoga ibadah puasa kitani hari ni dan seterusnya
diterima olehNya amin...

Monday, June 8, 2015

Rare hitea

Pisang dan sagoo.
 Menu hitea ni sangat2 rare sekali!
Ate it recently.
Ada yang terliur?! hehe

Vege for Lunch

Ptg sabtu sepatutnya masa berehat.
kan sabtu kerja setengah hari saja.

Since bapa balik kampung ke Limbang
berkumpul dengan saudara disana untuk Pesta Babulang,
i have to take over kerja fetch lil sis balik sekolah and mum balik kerja.
Abit busy nda dapat rehat santai tidur ke apa..

Lepas hantar mum kerja tengahhari tu
baru berselera cari apa kan dimakan.
Menu tegahhari penuh kari-karian hehe
Perut nda selesa kan mkn pedas and so saya masak!
Simple menu.
 Stir fry vege with oyster sauce.
Apa saja sayur yang dimasak
dengan sos tiram..
memang super nyaman (for me)!

And then the rest of the day, sambung urusan hehe

Saturday, June 6, 2015

Saturday work

Hi all
harini datang lambat kerja.
dengan Sengaja! hehe
Hari ni tiada urgent task & site schedule.
Dan hari ni kerja setengah hari saja.
Happy me!

Happy weekend all :)


Sedikit lapang tapi kena uruskan kerja ini.
Ini bukan untuk dijual!
Finally got MY SIZE for my overall uniform.
Hehe baru lah terasa belong to the team kan kan kan...

Friday, June 5, 2015

Lil Sisters Birthdays

Acara sabtu lepas.
Doa Selamat sempena
birthdays adik2 ku.
Birthday sama bulan. Mei.
Jadinya save masa & belanja skaligus satu acara.
Kaka surprise beli kek birthday pokok colorful ni hehe
Best part is, its chocolate cake.
Kek dari Le Apple Bakery.

Thank you Tupperware :)

Alhamdulillah :)
Thank You TUPPERWARE.
Ni commission bulan April 2015.
Bulan lepas received.
Tapi baru ingat kan check hehe.
Sebab...
fikir2 RM dah betambah2, bila la dapat spend tu..
belum ada masa "activate" international withdraw.
Kumpul2 saja la gayanya..

Commission tertinggi diterima setakat ni.
Mesti usaha lagi ni.