Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Monday, August 31, 2015

Doorgift ("Campur") Pertunangan Adik

Mau share bab Doorgift ni.
(pemahaman org kitani "campur" hehe)

Ni pilihan yg simple.
Doorgift sempena pertunangan my little sister baru-baru ni.
Katanya nda kisah barang apa, asal ada doorgift.
Sudahnya one of my babu (aunty) uruskan hal order-mengorder Doorgift ni.
Since babu sedang menguruskan campur Majlis Khatam Al-Qur'an
disekolahnya, sekalikan lah berurusan.
 Alhamdulillah satu part sudah boleh cross out dari list pembelian hari tu.

Campur yang amat simple & murah kalo beli byk.
Pilih Wafer Love Letters perisa coklet brand Julie's.

Ni my aunty dpt harga B$0.75 satu.
Jemputan kira-kira 250 orang.
Jadinya bajet adikku kira-kira B$188.
Ok saja kurang dari B$200 kalo ditambah lagi dgn packaging.

 Setiap kotak besar ni ada 24 kotak Wafers.

Mana-mana org Brunei kitani yang mau beli byk 
utk dijadikan Doorgift/Goodies pack, 
boleh contact Company tertera diAtas ni.

 Ni Packaging utk Doorgift.
Biar bersantun dalam memberi.
Kalo nada masa utk wrapping atau meRiben, ni lagi mudah.
Tau masukkan dan pack saja.
Beli dikedai berhampiran kampung dgn harga B$3.50 setiap 100pcs.
Adik pilih color Pink! Walaupun color favorite Purple hehe
Mungkin mau save that special color utk Majlis yg besar nanti.

Tada!
The simplest Doorgift. Affordable too!

Harap ni membantu ku nanti dan biskita-biskita diluar sana,
yang mencari-cari idea Doorgift yg express hehe.

Nanti lagi.

Selamat Hari Merdeka Malaysia

Buat sahabat dan keluarga yg ada di Malaysia
Selamat Hari Merdeka yg ke-58.
Semoga kehidupan lebih selesa, aman dan sejahtera.


Saturday, August 29, 2015

Pertunangan Adik 28/08/2015

Alhamdulillah kemarin Hari jumaat 28hb Ogos 2015,
selamat selesai sudah
Majlis Pertunangan adik ku.
Semoga dilancarkan segala majlis-majlis seterusnya nanti amin..


 Hantaran yang diterima adik.

Gambar kenangan Majlis ni bersama adik ku.

Thursday, August 27, 2015

Al-Fatihah

 

Al-Fatihah buat bapa saudara kami yang pergi 
pada Hari Isnin lalu, 24hb Ogos 2015 jam 5.30ptg.
Semoga Allah mengampuni dosa-dosanya dan
menempatkan rohnya bersama hamba-hambanya
yang soleh di Syurga Firdaus.
Amin Amin Ya Rabbal Alamin.

 

Friday, August 21, 2015

Macam-macam acara

Related dengan entri ni.
Throwback!
Macam-macam acara tapi ni ringkasnya saja.

Raya lepas jua celebrate birthday my lil bro.

Jumpa my bestie. Happy sangat!
Setahun lebih sudah menetap dinegeri orang atas urusan kerja.
Raya tahun ni balik Brunei utk raya dgn family.
Biasa kami bertiga. Sorang lagi ada jemputan keluarga.
Bulan Puasa pun nda sempat 'date'.
Menyampaikan hajat hati & melepaskan rindu.
Ni pun Majlis Mandi Belawat adiknya.
3-in-1 lah meet kali ni.
Datang kerana majlis, beraya & melepas rindu sahabat haha
Alhamdulillah kesampaian jua.
Ya lah dengan besties saja tmpt mengadu, mengusut & meluahkan rasa.
Kata org..
walaupun jauh dimata tapi dekat diWhatsApp hehe
Bergambar bersama bestie & sisters

Ada seminggu time raya tu, tolong my lil sis buat preparation.
For her engagement soon.
Preparation dari macam segi hal.
Terpaksa reflect back apa saja diperlukan masa mine dulu.
As usual since i love decorating.
Helped her settle this item.
Done!
Nice combo colors. Just like mine dulu i think.

The next week acara family berkumpul for wedding adik sepupu.
Kumpul2 lepak, ada makan, tolong-tolong prepare & hias barang and so on.
Eh eh sempat selfie dengan kesayangan hamba.

Last gathering dgn family sebelum wedding adik sepupu.
Ada family game. Macam lucky draw.
Each family bawa few items for exchange & draw.
Ni contributions my family for the game.
Memang semua suka game yg ada hadiah kan kan kan!
Siapa jua nda kan?! hehe

Seminggu lepas selesai sudah wedding adik sepupu ku.
Majlis start awal pagi.
Kan family dekat.. mesti lah awal datang kan.
Since my family belah pengantin lelaki, tolak pun terpaksa lah awal dari Bandar.
Pengantin perempuan dari Belait.
Alhamdulillah selesai. 
Nxtwk acara my lil sis plang.
Mudahan dilancarkan segalanya amin...

Koleksi Tw

Antara minat akhir2 ni.
Sambil jual sambil tambah koleksi.

Produk Tw dari Tupperware Malaysia.
Keychain Tw Eco Bottle yang warna Pink dah lama beli.
Cuma masani baru dapat yang warna Biru.
Dah minat warna Biru.. mau jua dapat keychain cute warna Biru ni kan!
Nah! kamu sudah ku pasangkan biar berteman gitu loh hehe

Produk Tw dari Tupperware Philippine.
Longchamp inspired design.
Yang jenis foldable utk memudahkan penyimpanan.
Khas utk casual everyday wear.
Dlm bahasa kitani "beg basahan" hehe

Nanti share lagi kalau dah tambah koleksi Tw overseas yg lain.

Thursday, August 20, 2015

August! Throwback Raya ago :)

Assalamualaikum.
hari ni dah 20hb Ogos.
sebulan lebih bercuti menaip sini hehe

ok nda apa.. now i'm back!

sekarang dah maklum Brunei tahun ni sambut Raya
lepas cukup sebulan Puasa Ramadan.

ditambah lagi Cuti Khas Raya selama 3hari
seperti yg dTitahkan Kebawah Duli tahun2 lepas.
Memang cuti sakan lah kami hehe
Maknanya kami bercuti kerja dari hari Sabtu hingga Rabu.
Khamis nda lah kan escape kerja unless...
ada yang "Open Office".. 


1st Raya memang nda kurang selfie!
Ini kek raya complimentary dari my company.
Dapat kek perisa 'Monte Carlo'.
Angkut to 1st Open House of the day.
a.k.a berkumpul bersama whole family at Bungsu's House.
Memang nyaman kek ni!

1st day Raya memang all about food.
Sampai2 ada yang in Food Coma hehe.
Biasa la tu..perasaan macam lepas sungkai tu.

Dengan mama & sistersss.

Raya ke-2, family beraya kerumah.
Normal lah keluarga kami bila tiap kali Raya,
mesti habiskan beraya tiap rumah kelamin keluarga
sebelum beraya kerumah sanak saudara lain.
Sempat bergambar bersama sepupu & anak buah.

Raya ke-3, beraya sampai malam.
Penutupnya kerumah one of my aunty.

Bila beraya asyik2 dapat minuman carbonated atau jus.
Kali ni aku bertuah!
Dapat coffee Mr.Brown extra saiz lagi hehe.
Minuman Mr.Brown tahun ni berHari Raya jua.

Siapa kata angpau hanya utk kanak2.
Kami dapat jua. Syukran.

Rezeki perut diBulan Syawal.
Dimana-mana ada Open House.
Tapi pandai2 diri lah kawal permakanan.
Karang perut 'terkejut' macam2 diasak..
jangan sampai rajin melawat toilet lepas tu sudah.
Bersama sepupu & sistersss selesai makan.

Raya ke-4. Beraya kerumah kesayangan hamba :)
Kebetulan pagi tu tunang balik kerja shiftnya.
Siang tu my family jalan jauh ke-Kg.Lumut, Belait.
Sepanjang petang stay beraya disana.
Memang byk cerita lah bila the parents meet.
Tu lah kan bila payah dan jarang2 jumpa.

Malam nya beraya kerumah family Amit.
Plus extra celebration lagi.
Sambut birthday adik sepupu Areej.

Sekian cuti Raya ku.
Memang beraya sakan time cuti tu saja.
Start kerja the next day nya kurang jalan beraya lah sampai habis Syawal hehe
Kecuali yang datang beraya.
Raya tahun ni macam kurang sikit mood nya.
Bukan aku saja yg rasa. Byk yg kata!
hehe nada badil tu kali hehe
or maybe ada2 saja acara time raya ni..