Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Tuesday, October 27, 2015

Handsome sudah!

Remember this irresponsible driver incident?!

My car handsome sudah hehee
Happened last week.
Hantar repair last weekend.
Cost about BND150+.
Ok lah kan dari rupa sebelum ni..
walaupun tukang repair cannot get the exact color kereta ni.

Friday, October 23, 2015

TW Gathering

My 1st Tupperware Gathering since i joined as a Member last year.
Buy Tupperware for personal and home use.
Do Online Selling too.
Kill two birds with one stone hehe.

This small Gathering was held at Badi'ah Hotel.
Last Saturday afternoon 17th October 2015.
Organized by my upline.
Its FREE entrance plus FREE attendance gift.

Program include:
> Demo on some products
> Business achievements
> This month's limited item products
> Q&A session plus games
> Product selling (at the back)
> Rank recognition (me!!!) hehe
 Representative from Tupperware Brands Malaysia
started off the program by doing Tupperware dance step!
It was fun to see all the sportsmanship.

 
 
Steve from Tupperware Brands Malaysia.
Made demonstration on some of the products.
Very informative gathering indeed!


This is part of the Games.
Mama received Game Gift too.
Oh! Mama ponteng kerja petang tu. Eh! Halfday leave.
Mama as excited as i am going to this gathering.
I never been to, sebab tu lah.
Kan pigi Tupperware Gathering diKL tu bila lah agaknya.
Small gathering macam ni pun jadi lah hehe 

 Saya naik pangkat as 'Director'.
Alhamdulillah syukur. Kerja kuat lagi lepas ni.
Utk tambah income dan tambah koleksi Tupperware dirumah hehe.
Kalau fulltime mungkin lagi terasa lebih fun on selling.
Ni part time saja lah buat sementara waktu.

This month's limited edition products on display & on sale.


 Setiap yg hadir akan terima attendance Gift ni.

Insha Allah ada masa teluang lagi,
will support my team on their Gathering.
Mine belum ready lagi kan organize macam ni hehe
Slow & steady je dulu.

Wednesday, October 21, 2015

Irresponsible driver at E-Mart, Miri.



Again another short trip to Miri.
Petang kemarin hari Selasa, 20hb Oktober 2015. 
Urgent halfday leave hehe
Went there 2 weeks ago.
Kali ni pergi menemani dear fiance to do some item searching & purchase.

Me?? Plan mau singgah Tupperware Business Centre.
Tapi sudah sampai depan kedai baru teringat "Hari Selasa".
Tiap hari selasa memang diorang tutup.

Sudahnya membeli belah di E-Mart saja sepanjang petang tu.
Petukaran on that day 3.01.


Since nda dapat memborong di kedai Tupperware,
apalagi membawa rasa beli barang di kedai-kedai E-Mart saja.
Beli few pieces baju, sandal, ofcourse food & drinks and...
 buah-buahan utk dibawa balik Brunei.

TAPI entri ni not only to share this short trip.
BUT irresponsible driver yg melanggar kereta kami.
Memang tidak bertanggungjawab langsung!
Dah lah cctv E-Mart langsung nda dapat diharap.
Harapan mau liat lah kereta si-pelaku tapi Pak Security kata...
cctv yg facing to our parking lot tu wayar belum connect!!
Aisssh!

Dah lah nada sisa2 "hirisan" bumper tu dibawahnya,
NO witness, even contact number left.
Mudahan selamat le driver tu!!
Berlubang bumper ku kau buat jadinya!

 As dear fiance said baik balik Brunei buang $ buat repair! 
Dari buang $ dengan urusan cari this irresponsible driver!
Memang menyusahkan org this driver.
 Marah pun nda guna.
Terpaksa telan je lah perasaan tu.

 Kami back inside E-Mart Supermarket.
Beli few items not even in our list!
Membawa rasa maybe.
Dah dua2 ndatau kan kata apa.
Aku bawa rasa lagi, bought sandal!

End our short trip by Maghrib semalam.

Saturday, October 17, 2015

My Daiso Japan Hauls

Mau kongsi belian saya dari Daiso Japan, Miri last time.
 As i said, memang barang2 sini cute-cute belaka.
Creative an innovative :)

Google-d pic.
Daiso Japan in Miri at Bintang Megamall 4th Floor.

Harga RM5 setiap item.
Sekarang harga RM5.30 plus GST dah.


Beli 7 items dari sana.
Haha ignore that mirror cos itu item biasa saja.
Just because nda dapat cari mirror stand clear color macam tu disini.


Tissue Box Cover.
For my car.
Ni dapat digantung dekat Head Rest.
Senang kan capai tisu bila driving.
Selalu kotak tisu habis renyuk bila disimpan 
tengah kereta dekat handbrake.

Glasses Stand.
Something manly for my dresser top haha
Khas buat my regular use spec.
The rest glasses minta maaf le.. have to susun saja atas dresser.

Hand Cream.
Cute & sedap baunya.
Ni dah di let go to my adik.


Blusher.
Big bling on cover.
Very fancy. Color blusher natural soft pink.
Ni i let go to my kakak.

Lip Gloss.
Very fancy packaging jua.
Baunya manis.
Ni i let go to my sister bongsu.
Sesuai sangat.

Multi-purpose Canvas Bag.
Market bag ni utk shopping.
Bole utk handbag kekedai runcit jua.

PIL's Birthdays

Hari Selasa 13hb Oktober 2015 lepas.
Ke-Lumut, Belait.

The in laws plan a surprise for the parents.
MIL celebrated her birthday last 5th October and
FIL on 15th October.
Surprise for belated and advance birthday hehe

FIL sepatutnya kan pigi acara tahlil jiran kampung.
Last minute have to cancel jalan.
Memandangkan kehairanan all family members datang bekumpul.
Me & dearFiance the last couple sampai hehe
kan kena fetch aku dari Bandar.
Sampai2 FIL tanya dari mana.
Faham lah kan dari Bandar, manatau aku kerja esoknya lagi.
Lupa agaknya esoknya cuti Hijrah.
Lain lah yg bekerja uniform hehe

2 "cakes" surprises for them.
1 surprise done well!
Smua makanan kemudiannya 
baru lah diangkut dari kereta in-laws masing2
 hehehe
nephews all super excited.
Alhamdulillah for the food & gathering.


Ice cream cake.

 
Burger "cake".
(Original burger custom-made to this 12" size - from HommedBaga).

Tuesday, October 13, 2015

Faded Pink Red Sling Bag

Yesterday 12th October.
Another Online Shopping order arrived!

Simple Sling Bag for casual wear.
Its actually in Faded Pink Red color.
This bag cost USD27 plus DHL Shipping charge.

This is mock designers handbag.
I'm a budget shopper.
True! i rarely shop for Original Brands.
Except some few items hehehe
Now i got new bag for my casual wear!

Doa Awal dan Akhir Tahun Hijrah

Selamat Pagi semua :)
Esok Brunei akan bercuti bagi Awal Tahun Hijrah 1437.

Sikit lagi terlupa.
Antara kebaikkan WhatsApp group.
Family & kawan2 saling ingat-mengingati dan saling berkongsi.

Jangan lupa Doa hari ni ya.
InshaAllah tahun baru, doa yg baik2 dan mudahan datang yg baik2 saja.
Amin amin amin.

Monday, October 12, 2015

Freeman Face Mask NOT in Brunei

Hampir 4 tahun lps pernah beli
 Freeman Facial Enzyme Pineapple Mask
diGuardian Brunei sini.
Lepas tu nda beli lagi sebab nda dijual lagi.
Kurang pasti sama ada clear dari
Bahagian Penguatkuasaan Farmasi Brunei or nda.

Freeman variety of Face Mask.
Credit pic from HER. Thank you miss :)

Im a BIG fan of Face Mask.
Nda kira brand apa.
Asal saja MASK yang bole dipalit keMuka i very much like!
hehe
i stop using jenis PEEL-OFF Mask sebab
baru tahu my skin nda sesuai jenis mask tu.

Masa ni menggunakan MASK sama ada brand Nivea atau Sari Ayu.
Sebab nyaman rasanya dikulit muka ku haha

Miri Trip last time ada singgah kedai Watson.
Cari-cari kosmetik produk apa yang bole ku beli...
(atau pun saja mau spend my RM at Watson hahaha)
and then i found FREEMAN MASK lah kamu!!!
Excited much ku olehnya.
Hanya 3 jenis saja ada. The 2 i don't remember.
Bought 1 Freeman Clay Mask Mint & Lemon.



Harga RM17.00 include GST.
Ni harga normal bagi disana kah atau.. cheaper lagi??
Nda apa lah asal dapat MASK ni hehe.

And so i google-d up Benefits nya to my skin... 
This lemony cool clay mask delivers relief from inflammation caused by breakouts.
Clays absorb oils to minimize shine and large pores.
Mint and Lemon cool and refresh.
Perfect for breakout prone and oily skin.


Happy Face-Masking me!!!
Next trip maybe can buy few tubes more for my own stock use haha

Friday, October 9, 2015

Miri Trip 08/10/2015

Memohon cuti hari tu selajur dengan cuti
 family tahlil 40hari minggu lepas.

8hb Oktober kemarin cuti ke-Miri atas sgala banyak urusan!
hahaha ye la tu banyaknya..

Singgah Boulevard jumpa orang MP barang.
hehe bukan diBrunei saja MP ani. disana tah pun sama jua.
Lepas tu singgah isi perut diSCR Boulevard.
 Liur rasa mau makan Nasi Ayamnya tapi waiter kata 
nasi baru masak kena tunggu lama sikit.
Pilih punya pilih, order Mee Basah.
Teringat terliur tarus Mee Basah restoran diBrunei.
Rasanya not as da' bomb as in Brunei hehe
ambik ko! sekuali (kecil) kena hantar


Hah! Atas urusan ni lah ku berpergian keMiri.
To Maybank branch Boulevard.
Sebab dapat singgah kekedai 'SEBELAH' lepas tu
(kedai apa??? baca sampai bawah ok hehe)


Alhamdulillah selesai sudah urusan dibank ni.
Boleh jalan-jalan dan spend RM dengan senang hati.
Selagi belum selesai, selagi tu lah merungut.. bila la ada masa uruskan~

Jenjengjeng!!!
Ani lah. Kedai sebelah Maybank tu..
Tupperware Brands Boulevard Business Centre.

Dapat beli stocks utk resell.
As a member, kena maintain sales utk maintain dapatkan monthly commission.
Alhamdulillah ni salah satu my side income.
Enjoy jua doing sales.
At least for part time ok lah for me.
Kalo fulltime, mungkin kena usaha banyak lagi & target big amount commission.


Diluar pintu ada notis "Moving Sales" at 2nd Floor!
 Apa lagi kamu?! Dengan excitednya ku naik, liat apa yg boleh ku grab.
Memang murah dari normal price.
Bought few items for personal/home use and for resell :)


Asyik-asyik jalan, perut pun mesti lah dialas.
Dah nada rasa mau makan main course.
Fastfood pun fastfood lah.
Makan diMcDonald's.
 I think i never mention here before, i have worked in McDonald's office.
All i can say is...nda mau ingat kenangan bekerja disana.
Since left McD office last May 2014,
i never had McD meals until this trip.
Ya betol! menyamal ku teringatkan pengalaman disana. 


Another urusan mau pigi Miri is to check out their Daiso Japan store.
I'll post up what i bought next time ok.
I dah TERpancing few items. For me, mum & sisters.
Just because most of the items sini cute-cute belaka.
Very colorful, innovative & creative inventions store. And cute!




Last destination is E-Mart.
 kalo org Brunei yg pigi Miri, nda tau E-Mart dimana...
hmm i dont know what to say lah haha

Bought few keropok kering for home.
And sayur terung asam RM12 per kilo.
Mama suka sayur terung asam, diPasar Brunei susah dapat cari katanya.
But i found here in E-Mart Miri.

And also benda dibawah ni sangat intrend masani.
Mostly utk para lelaki. Ladies not so much maybe.
Beli e-juice ni atas kiriman org.
Nda tau much about this but they are so cute!
Kenapa??
kamu imagine saja minuman Nescafe, Mirinda Oren, Revive apa tu..
that flavour pack in this mini bottle to flavourise Vape.
They cost range RM30-35 each bottle.
Berharga sungguh kan perisa ni!


Dan kesudahannya atu, we head back home to Brunei that afternoon.
Miri cuaca sekejap-kejap hujan.
Susah hati jua incase hujan ribut.
Received family WA grp chat jua diBrunei petang tu hujan.

Oh ya! Manatau ada yg bertanya..
rate RM masatu 3.08 dan 2.93 berlainan tempat exchanger.
Tapi i dont get to change mine.
Withdraw guna RM dalam my Maybank tu je.
Alhamdulillah for this trip berjalan lancar sgala urusan.

Thursday, October 1, 2015

Oris Drink (Brunei Product)

Ni produk kitani orang Brunei.
"Minuman Oris"
Air minuman berperisa.
Terjumpa jual diCube shop.
Harga jual diCube Shop B$0.50 satu.
Harga pengedar/kedai kurang pasti.
Sebab belum pernah jumpa hehe
Saiz 250ml.
Mungkin ada lagi saiz besar, tu kurang pasti jua.
Beli perisa Apple.


Minuman ni sesuai buat Gift Pack.
Mungkin lagi murah, kalau beli banyak.

Try contact:
Ori Enterprise
Unit.3 & 4, Spg.646,
Bgn Abdul Gafar, KM8,
Jln Tutong, Brunei Darussalam.

Tel: +673 8640152

Cuti??!

Dah dah kan penghujung tahun ni...
mau check balance Cuti Kerja hamba.
Ni tengah pikir-pikir bila mau gunakan ni.

Susah hati jua sebab balance cuti yang dapat 
diforward keTahun depan hanya 7hari bekerja.
Lebihnya kira hangus, sayang kan?!

Lagi-lagi jarang kan dapat cuti selain 
ada emergency atau acara keluarga.

Cuti bagi pekerja swasta dlm setahun diberi 14hari bekerja.
Yg ni pun dari balance tahun lepas pun masih bersisa.
Paling kurang pun...
dapat tinggalkan 7hari tu 
utk forward keTahun depan pun jadi lah!

So...
Tugas harini ditambah dengan...
meliat, merenung dan membelek kalender haha
Goodluck me!

Purchase Chiffon Blouse online!


> Size: From S - XXXL

> Price: USD16 - USD16.50 per piece
(Promotion: USD12.80-USD13.20)
***Rajin-rajin lah check promotionnya bila ye..

> Shipping:
FREE Shipping - ETA 30-45 days 
DHL (additional  less than USD20) - ETA in 7 days


And so i ordered GREEN and KHAKI colors.
Chose shipping by DHL within 7 days arrival.
But arrive in 3 working days only. Happy!
Depends on sellers too, sometimes if order today..
the next day you receive your order.

Why i don't purchase this locally??
Problem when shopping for my clothes...
ALWAYS disappointed on choices of sizes they have!
 I have been eye-ing for this kind of simple design & material.
Why not! hehe

***Ps:
If you order, take note also this material is chiffon (see-through).
If you insist & dying to get this also (haha)...
make sure wear inner shirt/sleeveless shirt ok!

Lets online shop for this!