Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Monday, January 11, 2016

Cornbeef with Cheese Sandwich

Pagi-pagi liat gmbr makanan macam mau have another round of breakfast lah hehe
Cornbeef with Cheese Sandwich


A simple menu great for breakfast or hitea.

Menu yg mengingatkan kenangan ber-Business Project dengan my besties zaman kolej  dulu. Just because terkenangkan mereka & rindu diorang, rindu lah plg kan makan sandwich ni. Sorang jauh diperantauan posting kerja dan sorang ada diBrunei but rarely jumpa cos of commitment. Rajin betanya kabar & share our stories of the goods and bads thru WhatsApp je. This menu was a hit during our Business Project. Kenangan lah kan.

--------------------------------------------------
Bahan memang sikit je:
  • Rotipaun
  • Cheese slices
  • Cornbeef (digoreng dgn bawang besar, sos cili, sikit garam)

Cara buat:
  • Spread Roti dengan Cornbeef yg sudah digoreng then letak cheese slice .
  • Compress dlm Sandwich Toaster.
  • Boleh dimakan begitu saja!  hehe
 --------------------------------------------------


Since Sandwich Toaster dirumah nda berfungsi. Masa2 mau menggunakan lah jua ia nda baik huh! So guna cara lain. Bakar atas frying pan je. As long panas dan bole mencairkan cheese slices dlmnya tu. Ni pun jadi lah kan.

Sekian perkongsian my light simple menu pagi ni :)

No comments:

Post a Comment