Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Tuesday, May 24, 2016

Penanda Arah Rumah Pengantin

*Rujukan buat Bride-to-Be (B2B) khasnya diBrunei Darusssalam. Mudahan entri ni sedikit sebanyak dapat membantu. Semoga segala urusan dipermudahkan Allah SWT.*


Another DIY for our wedding.
Penanda arah (signage) menuju kerumah pengantin perempuan.
Signage ni penting utk Majlis Berbedak dan Majlis Nikah ku.
Selain map location dalam wedding card, ni jua salah satu cara jua utk melancarkan Majlis. 
Incase ada yg lost, terlupa address atau terlupa bawa kad undangan on the way to Majlis.
Terutamanya khas buat family yg dtg dari jauh (belah my dad dari negri jiran) atau yg jarang datang kerumah (ooopss! hehe)

Mudah. Design pun yg simple saja.
Cari cara yg jimat masa! Ni saja yg terfikir masa tu.
Boleh siap dlm sejam dua.

Beli plastic card ni. Cost less than BND4 saja. Pilih yg saiz besar. Beli 1 saja.
 Kerna ada sebab disini haha of course blue color finally in my choice.


Cut in half. Plastic cover tu ada lebihan dlm simpanan. Gunakan saja. Lucky enough to cover for 2 signage ni.


Wording for signage ni, printed beforehand.
Size A3, 2 copies for 2 signage yeee.

Mum request to do very short wording. And so this is the final one.
Hanya nama, jln dan spg saja.
Utk keselesaan para pemandu utk membaca tanda arah ni.
Krg dibuat yg panjang berjela, takut yg diundang duduk 'picnic' depan penanda arah la plg utk sesi mari membaca hahaha

So here it goes, ini sudah sedia utk dipaku ke batang kayu :)


Pic in use lupa lah to ask brother to take photo. Ini pun dah ok for reference kan kan kan..

Thank you for reading. Will share some more on the preparations soon.

No comments:

Post a Comment