Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Thursday, May 26, 2016

Tayar 2016 woo!

Assalamualaikum selamat pagi kamuuuu :)

Pagi2 buat kerja dah blackout ofis. Ni kes abis prepaid elektrik ke atau benar2 no current at all... hmmm malas kan menyubuk keluar liat bangunan jiran ada elektrik ke nda

Buat kerja dalam kegelapan. Nasib lappy ada menyuluh segala yg nda kenampakkan haha


Dapat menyempat buat entri pasal kemarin ni hehe
Since pc server down, kan buat kerja manual pun nda guna jua kalau dah reference dalam server kan hmmm..



Kemarin petang off from work early. Tersangat lah awal haha.
Sejam je buat kerja tu.
Keluar atas urusan 'tukar kasut' ni lah haha
Since husband said tayar belakang need replacement, kena lah tukar. 
Nasib ada extra bajet sebelum payday, takut nanti bila payday ramai org di-workshop. Kusut kepala krg jadinya.
Lagipun husband kerja daerah belait, aku ni dibandar. 
Jadinya utk keselamatan perlu lah settlekan selagi dapat kan kan kan

Beli 2 tayar utk bahagian belakang.
BND40 satu. Utk saiz 15 kereta kami.
True ada yg harga kurang BND40 utk used ones.
Ni yg baru, lagi2 hairan dibuatnya org workshop bagitau tayar ni keluaran tahun ni 2016.
Kami pun baru realise ia production tahun ni. Bagus jua seller tayar tu aa.


 Kami beli diShoplot belakang Happy Star Berakas.
 Refer iklan bawah ni. Nama kedai kurang pasti. Husband yg settle uruskan beli hehe
Kedai ni katanya most recommended by his colleagues.
Memang bagus bagus bagus!


Tapi kerja replacement dibuat diworkshop. Bukan dikedai tadi.
Upah BND7 utk tukar kedua-dua tayar.
Sekalinya 3org menukarkan tayar kami ni (minus chusband on the right). Cos no customer masa tu. Lengang saja hehe




Cantik!
Dah tukar dah 'kasut' kereta kami. But still in boring color haha
Ni baru lah nyaman ati & selesa kan driving jauh.
Total cost replacement kemarin kurang BND90. Jimat?! Asal puas hati & selesa dah lah.


Harap2 ni info berguna lah ye!

No comments:

Post a Comment