Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Friday, June 3, 2016

Bilik Pengantin

*Rujukan buat Bride-to-Be (B2B) khasnya diBrunei Darusssalam. Mudahan entri ni sedikit sebanyak dapat membantu. Semoga segala urusan dipermudahkan Allah SWT.*


Selepas saja permohonan dibuat. Persediaan ni pun jua termasuk dalam list.
Yay! Shopping utk barang besar! hehe
Penuh satu bilik with these new furnitures.
Set katil dan almari lama mana ku humban?!! 
Another story i may or may not share here hahaha

Bed and Wardrobe set beli diDeli Furniture.
Pilihan asal was White set. Tapi atas byk sebab hehe this set more suitable to match with other furniture in my room.
Cost less than BND2,000.

(curi2 gmbr from the shop's display room)


Wallpaper pilih warna dan design ni. BND45 per roll.
Kan pasang sendiri we have NO time. Upah labour BND25 utk per roll.
Beli 2 rolls for our feature wall saja.
Last minute decision to put up. Sister sponsor, Alhamdulillah. She was sooo excited with this padahal adiknya ni not so into wallpaper.
Design ni to match color with our Bed and Wardrobe set.
Beli diRovina Jaya Batu Bersurat. 
The cheapest price there is BND15 per roll. Go check it out if still offer :)

Installation progress. My wall baru je change color awal tahun ni :)


Side lamp beli diPertama Jaya Dept Store Lambak. 
Small and simple one saja.Cost less than BND20.
Sepatutnya tidak ada dalam shopping list.
Memandangkan bilik pengantin ni macam kekurangan deco utk side table so dibeli saja.
Satu side table simpan bunga, dan satu lagi simpan side lamp ni lah.



Small carpet ni beli diDeli Furniture jua.
Utk simpan tengah2 bilik. Color ngam-ngam match with our bed set.
Cost less than BND100. Nda ingat lah was it BND70 atau 80 tu harganya. Husband sendiri yg beli masa tu on 2nd trip kesana.



Langsir beli diSupersave Gadong Central.
Cost less than BND25 per set. 
Pilih warna light brown. Semestinya to match with the entire room furniture.
Memasang ni pun senang saja. Curtain pole tu lama dah beli. Kali ni tukar langsir baru saja.
Yg annoying nya hanya perlu iron sebab kain jenis satin. Awal tu took time jua guna iron biasa but last2 guna my steamer iron tu, jimat masa i kalo tau awal kan senang!    




Split unit Aircon also supposed to be NOT in the shopping list.
Tapi since bulan sebelumnya received my bonus, hajat memang mau beli split unit aircon utk ganti my window aircon lama tu. Sekurang-kurangnya ada kenangan utk bonus tahun ni.
So spent quarter of it on this Fujiaire Aircon
Cost BND420 with installation. Beli diLittle Bean Gadong.
Ni consider not included in our wedding budget ye.
 Tapi i masukkan sini because of the survey made hehe

Price quoted utk 1.5hp aircon:
Fujiaire BND420
Sharp BND450
York BND460 


 
Switch aircon sebelah langsir, remote nya saja simpan dekat plug TV hehe


Sorry no picture of the whole room ye hehe
Next post lagi :)

No comments:

Post a Comment